China a găzduit prezentarea primului prototip de tren magnetic, care poate călători cu viteze de până la 600 km / h. Presa și oaspeții invitați au putut să viziteze salonul și să învețe despre planurile de lansare a unui nou tip de transport.

Demonstrația trenului a avut loc pe 23 mai în orașul chinez Qingdao din estul țării. Utilizarea tehnologiei de levitație magnetică permite trenului să se deplaseze prin aer datorită câmpului electromagnetic. Lipsa de frecare pe suprafața șinei îi permite să dezvolte viteză mare.

Potrivit lui Ding Sansan, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare a trenurilor, prototipul prezentat a obținut levitație statică și este în stare excelentă. El a spus că producătorul construiește în prezent centre de producție experimentale pentru producerea de trenuri de mare viteză pe o pernă magnetică. Se preconizează că primele eșantioane vor începe să funcționeze în a doua jumătate a acestui an.

„Acum prototipul a atins levitația statică și este în stare bună”, a spus Ding.

 


Prototipul ingineriei este planificat să elimine linia de producție în 2020 și să efectueze teste cuprinzătoare pentru a finaliza verificarea integrată în 2021. În cazul unei reușite, trenurile de viteză superioară vor începe să curgă în întreaga țară.

Sursa : xinhuanet.com