curs agent de paza

Societatea moderna se confrunta cu multe stereotipuri legate de varsta, iar piata muncii nu face exceptie de la aceasta regula. Una dintre intrebarile care apar de foarte multe ori este daca persoanele de peste 50 de ani pot aspira la un loc nou de munca, precum cel din domeniul pazei si securitatii.

In primul rand trebuie subliniat un aspect, anume acela ca nu exista o varsta maxima pentru cei care vor sa devina agenti de paza. Industria privata a pazei si securitatii este una incluziva si diversificata, evalueaza candidatii in functie de abilitatile, competentele si experienta pe care o au – si nu strict prin prisma varstei.

Al doilea aspect foarte important este sanatatea si conditia fizica. Desi este adevarat ca agentii de paza trebuie sa aiba o anumita conditie fizica, aceasta nu inseamna ca rolurile din acest sector sunt inaccesibile pentru cei de peste 50 de ani daca acestia pot face fata cu brio sarcinilor.

Multe companii ofera roluri adaptate capacitatilor fizice ale angajatilor, iar un curs agent de paza ofera pregatirea necesara pentru a face fata solicitarilor jobului, accentuand si partea de tehnica si strategie de securitate, nu doar cea fizica.

Asadar, cum ajungi agent de paza chiar si daca ai peste 50 de ani?

Primul pas – te inscrii la un curs pentru agenti de paza

Indiferent de varsta, cei care vor sa faca parte din industria pazei si securitatii trebuie sa obtina un atestat. Atestatul este eliberat in urma unui examen care cuprinde notiuni pe care le inveti participand la un curs pentru agenti de paza.

Un curs de paza reprezinta punctul de start pentru cei interesati sa intre in domeniul securitatii. Prin aceste cursuri, cursantii sunt familiarizati cu legislatia in vigoare, tehnici de prim ajutor, proceduri de evacuare in caz de urgenta si multe alte aspecte esentiale ale meseriei.

Pe langa abilitatile si cunostintele acumulate in cadrul cursurilor, angajatorii din industria securitatii mai pun accent si pe comunicare, capacitatea de a gestiona situatiile dificile si maturitatea emotionala.

De asemenea, angajatorii apreciaza adesea experienta de viata si responsabilitatea pe care persoanele mai in varsta le pot aduce intr-o echipa de agenti de paza.

Ce alte abilitati ar trebui sa ai?

Conditie fizica si psihica buna

Un aspect important care ti-ar putea pune probleme daca ai peste 50 de ani este starea fizica si mentala. Totusi, nu toate locurile de munca dedicate agentilor de paza cer si o conditie fizica de invidiat.

Multe locuri de munca presupun supravegherea ecranelor care transmit imagini inregistrate in timp real de camerele de filmat.

Adaptabilitate la tehnologie

Nu este un secret ca persoanelor in varsta le este mult mai greu sa foloseasca aparatura tehnologica, fiindu-le greu sa se familiarizeze cu soft-urile si dispozitivele pe care agentii de paza le folosesc de obicei.

Asadar, indiferent de varsta, cariera de agent de paza este accesibila si plina de satisfactii.

Atelierul de Profesii este un centru de formare perfect pentru a incepe aceasta calatorie. Cu un curriculum bine structurat, instructori experimentati si o abordare practica, vei fi echipat cu tot ceea ce iti trebuie pentru a excela in acest domeniu.

Nu mai astepta! Contacteaza-i acum si afla mai multe despre cum cursurile dedicate formarii agentilor de paza iti pot deschide usile catre o cariera implinita si dinamica indiferent de varsta pe care o ai.