Bătrânețea este o etapă prin care cei mai mulți dintre noi ajungem să trecem, și cu siguranță este o etapă în care fiecare om reflectează asupra vieții sale, și în același timp se bucură de familie și de nepoți. Cu toate acestea, atunci când neputința își face loc, lucrurile se complică destul de mult.

Citește următoarele rânduri pentru a descoperi informații despre un azil de batrani de aici, începând de la ce fel de servicii trebuie să ofere un astfel de centru, și chiar până la aspect, de care este indicat să ții cont pentru a face alegerea cea mai bună!

Ce reprezintă un azil de batrani?

Un azil de bătrâni este, de fapt, un centru specializat ce are ca scop îngrijirea persoanelor ajunse la o vârstă înaintată care se confruntă cu dificutăți în viața de zi cu zi. Un astfel de centru trebuie să ofere securitate și în același timp, o multitudine de servicii de care vârstnicii au nevoie, începând de la servicii medicale, alimentație, cazare, curățenie, până șa activități sociale și chiar sprijin psihologic!

Cum poți ști că o persoana dragă ție are nevoie de îngrijire specializată?

Este foarte important să acorzi atenție deosebită anumitor aspecte pentru a-ți da seama dacă într-adevăr persoana dragă ție are nevoie de îngrijire specializată. Iată câteva aspecte de care este bine să ții cont pentru a-ți da seama dacă această soluție este cea mai bună pentru persoana vârstnică pentru care îți faci griji:

  • nu se mai poate ocupa de igiena persoanlă ori de îngrijirea casei;
  • nu îți poate face cumpărăturile și nici nu poate găti;
  • uită să ia tratamentul prescris de medicul specialist, îl ignoră sau greșește dozajul și timpul de administrare;
  • se simte singur, nu mai are prieteni și este adeseori trist, fără a dori să se implice în vreun fel într-o activitate.

Cum să discuți cu vârsticul despre posibilitatea internării într-un azil?

Este foarte important să fii diplomat în această discuție, dar în același timp, sincer și deschis. În plus, la fel de important este ca vârstnicul să perceapă adevăratul rol al unui cămin de îngrijire specializat – îngrijirea corespunzătoare a acestuia, asistență 24/24, posibilitatea de a se implica în activități sociale care să îi placă, și, desigur, posibilitatea de a părăsi căminul atunci când dorește pentru vizitarea familiei și a celor dragi. Așadar, discuția trebuie să fie diplomată, calmă și caldă, astfel încât vârstnicul să îți înțeleagă buna intenție și avantajele de care s-ar putea  bucura într-un astfel de loc. Oferă persoanei vârstnice posibilitatea de a vizita împreună centrul de bătrâni, observați dotările, personalul, dar și celelalte aspecte care vă interesează, astfel încât vârstnicul să nu se simtă abandonat și să aibă posibilitatea de a alege locul potrivit pentru el.

Care sunt beneficiile pe care le oferă un astfel de azil?

Un azil de bătrâni specializat oferă îngrijire specializată fiecărui rezident, punând la dispoziția fiecăruia, de fapt, o multitudine de servicii benefice:

  • echipa angajată supraveghează rezidenții 24/7, fiind oricând pregătiți să ofere primul ajutor;
  • monitorizarea sănătății, administrarea corectă a medicamentelor prescrise de medicul specialist și chiar buna gestionare a situațiilor de urgență;
  • alimentația diversificată și chiar posibilitatea de a oferi meniu de regim, conform indicațiilor medicului;
  • gestionarea problemelor de mobilitate;
  • sprijin emoțional;
  • posibilitatea implicării în activități recreative și de grup.

Online, pe BatranetiFericite.ro ai posibilitatea de a opta pentru cea mai bună soluție de îngrijire a vârstnicilor pe termen lung. Vizitează împreună cu vârstnicul azilul de bătrâni pentru a descoperi un centru specializat, în care își desfășoară activitatea oameni cu adevărat dedicați. Folosește datele de contact de mai jos și descoperă tot ce trebuie să știi despre un azil de batrani pret accesibil!

Date de contact:

Telefon: 0722624264

Email:contact@batranetifericite.ro