Din primele date, cel puțin trei cetățeni români au fost implicați într-un teribil accident rutier în ungaria, într-o zonă inyerns circulate, în apropiere de capitală. Se pare că unul dintre conaționalii noștri este grav rănit.

Anunțul a fost făcut, sâmbătă seară, de Ministerul Afacerilor Externe, conform căruia Ambasada României la Budapesta „a fost notificată de către un cetăţean român, prin intermediul numărului de telefon de urgenţă”.

„Potrivit datelor preliminare comunicate de către autorităţile locale, până la acest moment, printre persoanele implicate în accident se află şi trei cetăţeni români, dintre care unul a fost grav rănit. (…) Autorităţile ungare au precizat că toate persoanele rănite în accident au fost transportate la unităţi medicale din zonă, identificarea completă a acestora urmând a se realiza după acordarea îngrijirilor medicale de urgenţă”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Nu este exclus ca în eveniment să fi fost și alți români implicați.

Misiunea de salvare a victimelor este încă în desfășurare.

Ambasada României la Budapesta precizează că se continuă dialogul cu autorităţile locale pentru informaţii legate de unităţile medicale la care au fost transportate persoanele rănite şi cu membrii de familie ai persoanelor afectate, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, în funcţie de solicitări.

 IMPORTANT: Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Budapesta: 0036-1-384 76 89, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Un accident grav, care s-a soldat… cu zeci de persoane rănite, s-a produs sâmbătă după-amiază, pe autostrada M1, în Ungaria, în apropiere de Budapesta. Traficul a fost blocat ore întregi pe ambele sensuri.

Din primele informații, furnizate de polițiști, în accident au fost implicate cel puțin… 5 TIR-uri și 37 de autoturisme.

„În jurul orei 14.25, cinci camioane și 37 de autoturisme s-au ciocnit la tronsonul de kilometru 26 al autostrăzii M1, pe partea care duce la ieșire din Capitală.

Potrivit datelor primare, în accident au ars 19 vehicule, în total 36 de persoane au fost rănite, dintre care 1 persoană a suferit răni care le-au pus viața în pericol și 13 persoane au suferit răni grave”, a anunțat la scurt timp după cumplitul incident, Poliția maghiară.

Carambolul s-a produs pe autostrada ce leagă Budapesta de Austria.

Cauza oficială nu a fost făcută publică deocamdată, dar cel mai probabil dezastrul ar fi avut drept cauză o uriașă furtună de praf, care a afectat grav vizibilitatea.

Unul dintre camioanele implicate în accident a fost aruncat pe sensul opus.

Foto: Police.hu

Articolul Romani raniti intr-un teribil carambol pe o autostrada, langa Budapesta apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.