Xiaomi Mi9 SE – o versiune mai mică a modelului popular. Noutatea sa dovedit a fi mai simplă din punct de vedere tehnic, dar și mai compactă. Principalele avantaje, cum ar fi scanerul amprentelor digitale și camera tripla, au rămas la locul lor. A reușit Xiaomi să elibereze un alt telefon care ar putea arunca în aer piața?

Ecran

Privind la afișajul Xiaomi Mi9 SE – o plăcere. Este realizat folosind tehnologia Super AMOLED și sa dovedit a fi de înaltă calitate: nu există o suprasaturație a culorilor, adesea inerentă acestui tip de matrice. Predarea culorii este aproape de natura. Cu toate acestea, acesta poate fi modificat în setări după gustul dvs. Sunt prezente toate avantajele AMOLED: contrast excelent, culoare neagră adâncă, lizibilitate la soare.

În afara casetei din MIUI 10.2 există o temă întunecată de design. Aceasta este o soluție bună pentru afișajul Xiaomi Mi9 SE, care economisește consumul bateriei. În plus, funcția Always on Display, care este disponibilă în dispozitivul senior, este de asemenea păstrată: pe ecranul blocat sunt afișate notificările și ora. Toate acestea sunt însoțite de o animație plăcută în stilul spațiului, care poate fi, de asemenea, personalizat la alegere.

Scanerul de amprente este construit chiar pe ecran în deplină conformitate cu tendințele anului curent.  Este ușor mai lent decât senzorii tradiționali, dar funcționează exact, recunoașterea apare întotdeauna fără erori. Și dacă doriți să accelerați procesul, puteți activa deblocarea faciala cu ajutorul camerei frontale.

Dimensiuni mici

Prin standarde moderne, Xiaomi sa dovedit a fi un dispozitiv destul de compact. Datorită faptului că afișajul ocupă aproape întregul panou frontal, lățimea dispozitivului depășește doar puțin 70 mm, iar înălțimea acestuia este de 147,5 mm. Acesta este comparabil cu dimensiunile Samsung Galaxy S8 și cu mult mai puțin decât Sony Xperia XZ3 cu aproape aceeași dimensiune a ecranului. Xiaomi Mi9 SE este mai bun decât versiunea mai veche , este ușor să  îl folosiți  cu o singură mână.

Unele caracteristici ale designului Mi9 au migrat spre versiunea sa simplificată. Astfel, blocul camerelor se extinde puternic deasupra corpului, aparatul se sprijină pe ele când se află pe masă. Situația nu salvează nici măcar un caz complet, pur și simplu nu are grosime. Capacul din spate este lucios și din sticlă.

Una dintre diferențele dintre Mi9 SE și versiunea mai veche este butonul asistent virtual care a dispărut de la capătul lateral. Din punctul de vedere al ergonomiei, aceasta este mai mult decât un dezavantaj. Cu toate acestea, absența indicatorului LED este confuză, ceea ce se observă în mod special în timpul încărcării. Aparent, producătorul a decis că Always on Display ar fi de ajuns. Din modelul mai vechi au rămas lucruri interesante înfățișând: telefonul se mândrește cu o margine accentuata în jurul camerei cu unghi larg, precum și o nuanță bogată de culoare a corpului. Xiaomi Mi9 SE arată bine, aspectul său este net și va satisface majoritatea utilizatorilor.

Hardware puternic

Qualcomm Snapdragon 712, care funcționează în acest dispozitiv, este o versiune îmbunătățită a celui de-al 710-lea cip cu suport pentru camerele de 48 de megapixeli. Alegerea procesorului este extrem de bună pentru clasa de mijloc: funcționează inteligent, nu se încălzește . Adăugați la aceasta câte 6 GB de memorie RAM – și avem un stoc de performanță și viteză bune pentru câțiva ani. Xiaomi Mi9 SE se descurcă fără efort cu o mulțime de file în browser, lansează rapid jocuri, iar rata de cadre în World of Tanks la setările maxime este menținută la 60 fps.

Dar nu totul este la fel de neted cum pare la prima vedere. În interfață, sesiuni de animație periodic notabile, care în principiu nu ar trebui să fie cu astfel de hardware. Situația se înrăutățește dacă începeți înregistrarea videoclipurilor cu stabilizare activată: de multe ori acest proces merge cu greutate. Arată ca un defect de software, rămâne să aștepți pentru patch-uri în firmware-ul nou.

Cameră triplă

Dispozitivul utilizează același pachet de trei camere, ca și în modelul Mi9 . Modulul de 48 megapixeli este completat de un obiectiv cu unghi larg și teleobiectiv. Este adevărat că numai camera principală de aici este identică cu cea de pe modelul mai scump și ceilalți senzori sunt ușor simplificați. Dar unghiul de vizualizare la un unghi larg sa dovedit a fi mai impresionant: 123 ° față de 117 ° pentru Xiaomi Mi9.

Calitatea fotografiilor în timpul zilei este plăcută: o gamă dinamică bună, claritate ridicată și culori bogate. Funcțiile inteligenței artificiale recunosc cu exactitate scene din cadru și selectează setările optime, la vedere automatizării, a camerei. Pe timp de noapte, calitatea imaginii este mai slaba, dar, în general, rămâne la un nivel decent. În cazul unor condiții dificile de fotografiere, ajustările manuale avansate ajung la salvare.

Capabilități video

Xiaomi Mi9 SE are camere superioare  . Frecvența de 60 de cadre pe secundă este absentă, în toate modurile există doar 30 de cadre pe secundă. Deci, smartphone-ul înregistrează videoclipuri în rezoluție de 4K.

Sunet

Conform tradiției stabilite pe piață, Xiaomi Mi9 SE nu are jack audio. Cu toate acestea, vânzătorul a avut grijă de un adaptor complet pentru cei care nu doresc să achiziționeze căști fără fir. Dinamica conversațională are o calitate medie, dar există volum suficient pentru a nu pierde apelul, iar chiar și în medii zgomotoase, vorbirea va fi buna.

Dispozitivul acceptă codec-urile AAC, aptX și aptX-HD, precum și iubitorii de muzică LDAC – care vor aprecia. În practică, sunetul  în căști părea ușor plat – nu elaborarea suficientă a frecvențelor joase. Cu toate acestea, în această clasă de dispozitive este mai degrabă norma. Merită să ajustați sunetul în setări pentru a obține intonația corectă a pieselor preferate.

Autonomie

Afișarea modelului nu este prea mare și se face pe o tehnologie destul de economică, care teoretic ar trebui să aibă un efect benefic asupra duratei de lucru fără o priză. Dar acumulatorul nu este un volum impresionant – doar 3070 mAh. În practică, sa dovedit că marja de autonomie specială față de Xiaomi Mi9 SE nu ar trebui să fie așteptată. Smartphone-ul video testat a durat 13 ore la jumătate din luminozitatea ecranului – acesta este un rezultat mai modest decât Mi9. Jocurile au descărcat rapid dispozitivul: o jumătate de oră de bătălii din Injustice 2 au luat 8% din stoc. Cu utilizare activă, dispozitivul va lucra zi de zi, dar nu mai mult.

Dar sunt mulțumit de suportul pentru încărcarea rapidă: include adaptorul Quick Charge 3.0. Dispozitivul gadget se încarcă foarte repede: bateria a putut reîncărca până la 100% în 1 oră și 15 minute.

Specificații tehnice

DISPLAY                                                                          Super AMOLED, 5,97 „, 2340×1080
CHIPSET                                                                          Qualcomm Snapdragon 712
GPU CPU                                                                         Adreno 616 CPU
MEMORIE                                                                        6 GB  – 128 GB
CAMERE PRINCIPALELE                                                   48 megapixeli (modul principal) + 8 megapixeli (obiectiv teleobiectiv) + 13 megapixeli (lentilă )
CAMERA FAȚĂ                                                                 20 Mp
BATERIE                                                                           3070 mAh
CARACTERISTICI                                                              built-in scaner de amprente digitale, modul triplu de cameră
AUTONOMIE                                                                   până la 13 ore de redare video

Concluzie

Xiaomi Mi9 SE ca și cum ar fi țesut din contradicții. Pe de o parte, are un ecran rece cu un scanner integrat, o umplutură productivă și un corp compact. Pe de altă parte, încetinirile stranii, o baterie de compromis și economiile făcute de producător par să nu aibă o mare importanta. Telefonul inteligent este potrivit pentru cei care caută un mediu cu dimensiuni moderate și o cameră bună.