Specificațiile iPad mini 2019

Afișaj dimensiunea și rezoluția de 7.9 inch a 2048 × 1536
Densitatea pixelilor 326 ppi
Dimensiuni (milimetri) 203,2 × 134,8 × 6.1
Greutate 300,5 grame
aparat foto 8-MP
Înregistrare video HD 1080p
Cameră frontală 7MP, 1080p
Procesor A12 bionic ROM 64/256 GB RAM 3 GB
Acumulator 19,1 litri litiu – polimer
Port de căști da
Suport creion Apple Prima generație

Proiectare și construcție

Această tabletă Apple actualizată arată aproape la fel ca și predecesorul său . Poate că ați așteptat ceva nou – totuși, modelul 2019 este destul de greu de distins de versiunea 2012. Cu toate acestea, chiar și astăzi, acesta tableta arată foarte bine.

IPad mini 2019 a primit stilul „tipic” al comprimatelor Apple anterioare, cu un front de sticlă, o carcasă din aluminiu și muchii tăiate. Ca întotdeauna, confortabil și plăcut la atingere. Numai că a lăsat o „frunte” imensă . Cred că dacă ar fi cu cadre minime sau zero, nu ar fi atât de practică având în vedere dimensiunea. Nu puteți folosi iPad mini cu o singură mână, ca un telefon. Cei mai mulți dintre voi, de asemenea, puțin probabil să o utilizați în poziție laterală cu tastatura conectată, ca în cazul iPad-urilor mari.

Aproape tot timpul folosiți mâinile , așa că este important să nu existe vreo atingere aleatorie a afișajului. În general, cadrul aici este în vigoare, dar gadgetul în sine a rămas ușor, echilibrat și foarte convenabil.

Afișaj tabletă

Noul iPad mini are aproape același afișaj laminat ca predecesorul său mini 4.Un astfel de ecran va oferi o vizibilitate excelentă pe stradă. Până acum, numai cea mai ieftină generație iPad (2018) nu are un afișaj laminat.
Dimensiunea ecranului dispozitivului iPad mini 2019 nu sa schimbat – are 7,9 inci, cu o rezoluție de 2048 × 1536 pixeli (326 ppi), care corespunde standardului Retina. Cu toate acestea, tableta actualizată a primit o gamă mai largă de culori DCI-P3 și, de asemenea, acceptă tehnologia True Tine de la Apple. O gamă largă de culori ajută dispozitivul să funcționeze cu conținut HDR, iar True Tone adaptează imaginile la iluminatul ambiental în diferite situații. Am văzut deja că această tehnologie are o funcționare excelentă pe iPhone.

Dacă dezactivați True Tone, imaginea va avea o nuanță ușor albastră, deși este aproape imperceptibilă. Unghiurile de vizualizare sunt, de asemenea, foarte bune aici. Imaginea este afișată în mod egal la aproape orice unghi.

Interfață și funcționalitate

IPad mini 2019 funcționează pe iOS 12.2. Până în prezent, aceasta este cea mai recentă versiune a sistemului de operare. Aici veți găsi un set întreg de gesturi utile, care pot fi chiar prea multe. Dezvoltatorii Apple au decis să compileze multe dintre programele mai vechi cu altele noi.
Apropo, există un vechi vechi buton rotund care vă va duce mereu înapoi la ecranul de start sau deschideți un panou de multitasking. Cu toate acestea, orice acțiune cu un buton are un gest funcțional similar pe ecran. Cred ca gesturile multitasking pe Apple iPad mini 2019 nu sunt cele mai ușoare, dar sunt încă rapide. Adesea, unele acțiuni sunt convenabile și simple, dar nu prea intuitive. În acest caz, vă recomand să explorați posibilitățile de iOS, inclusiv nu cele mai evidente.

Apple a adăugat suportul stiloului Apple Pencil de prima generație pentru tableta mică. Designerii și cei care încă mai apreciază experiența de a scrie și de a nu scrie vor plăcea acest lucru. Voi spune acest lucru: deși acesta este cel mai nou iPad, dar este mai mult decât o linie de actualizare simplă.

Cea mai importanta diferența dintre iPad mini și noul iPad mini 5 a fost trecerea de la procesorul Apple A8 la cel mai productiv A12 Bionic. Cantitatea de memorie RAM a crescut la 3 GB, iar intern de la 64 la 256 GB.

IPad mini 2019 a devenit mai rapid și mai puternic decât predecesorul său. Procesorul A12 Bionic este cel mai bun chip mobil din ziua de azi si va face față oricărei sarcini. Da, Apple A8 în iPad mini 4 a fost odată cel mai bun chipset, dar asta a fost acum 4 ani. Apple a făcut schimbări extraordinare, dar testele vor arăta cât de reușite sunt acestea. Apple a fost întotdeauna mândru să elibereze dispozitive care funcționează cu viteza de gândire. Acesta este modul în care funcționează cel mai recent mini iPad.

Conectivitate și conexiuni

În ceea ce privește opțiunile de conectare pentru iPad mini 2019, nu veți vedea nimic deosebit aici – cu excepția Bluetooth 5.0. Dispunem de același suport dual-band Wi-Fi și 4G, la fel ca în mini-ul anterior. Modulul SIM pentru comunicație este deblocat, astfel încât gadgetul poate fi conectat la orice operator.

Camera IPad mini 5

Evident, nu în primul rând vă veți gândi să faceți o fotografie când cumpărați o tabletă. Dar, uneori, va fi o funcție utilă, mai ales dacă nu aveți un smartphone . În astfel de cazuri, iPad mini vă va ajuta să vă descurcați și să faceți o treabă bună cu această sarcină. Dar, Apple aproape că nu a schimbat caracteristicile camerei, aici este același modul de 8 megapixeli. Modificarea camerei frontală – senzorul a crescut de la 1,2 megapixeli la 7 megapixeli cu suport HDR.

Calitatea imaginii

Fotografiile realizate pe iPad mini 2019 sunt cele mai impresionante ca și pentru o cameră de tabletă. Cu iluminare bună, mini-ul produce imagini foarte clare, cu o reproducere exactă a culorilor și o gamă dinamică impresionantă. Desigur, managementul scenelor dinamice nu este la nivelul celui mai recent iPhone. Zonele foarte luminoase pot fi estompate, iar compoziția globală a culorilor poate suferi. Totuși, cu diligența necesară, puteți obține fotografii colorate și clare. Asa cum era de așteptat, calitatea imaginilor este redusa datorita lipsei de iluminare, sclipiri și neclare.

Calitatea video

Dar în ceea ce privește filmarea unui videoclip, nimic nu sa schimbat. iPad mini are capacitatea de a înregistra în 4K cu autofocus continuu, cu care dispozitivul actualizat se descurcă în două moduri. Videoclipul cu mișcare lentă este limitat la rezoluția de 1080p. Apropo, fotografierea în 1080p arată bine, inclusiv datorită stabilizării electronice netede. Focalizarea funcționează perfect, deși lipsa autofocusului continuu nu vă permite să înregistrați videoclipuri dinamice lungi.

Multimedia și sunet

Pentru majoritatea dintre noi, capacitățile multimedia ale dispozitivului sunt esențiale când cumpărați o tabletă. iPad mini 2019 a reușit în acest sens. Are difuzoare stereo orientate în jos. Ele sună destul de decent ca un dispozitiv mic, cu frecvențe joase plăcute, pe care majoritatea smartphone-urilor nu le au. Poate fi subiectiv, dar remarcăm – dinamica unui astfel de obiect gadget trebuie îndreptată spre partea laterală sau instalată pe panoul frontal, și nu de jos. Și, desigur, există o mufă pentru căști.

Autonomie iPad mini 2019

Am fost foarte interesat de cât de mult a crescut performanța noului procesor Bionic A12 asupra sistemului și a eficienței sale energetice. Apple susține că iPad mini 2019 este capabil să lucreze la o singură încărcare de până la 10 ore în timp ce navighează pe web și vizionează videoclipuri. Din experiență, aș spune că această tabletă Apple poate lucra cu normă întreagă sau câteva zile cu o încărcătură ușoară. Chiar dacă sunteți un fan al jocurilor mobile, puteți juca mult timp înainte ca dispozitivul să descarce bateria.

Indiferent cât de bune sunt celelalte tablete, dar jocurile și aplicațiile moderne necesită în mod constant mai multă putere. Chiar dacă citiți foarte mult, vizualizați paginile înainte de culcare sau în timpul zilei, atunci tehnologia True Tone și acoperirea specială a afișajului vă vor permite să faceți acest lucru cu maximum de confort.