Marca Alienware este un dispozitiv pentru gameri. Aici, elemente luminoase, grafică puternică și materiale promoționale relevante, astfel încât, pe de o parte, poziționarea este simplă. Cu toate acestea, dacă comparați Alienware cu alți reprezentanți ai laptopurilor pentru jocuri, este ușor să vedeți că laptopurile Dell sunt mult mai stricte și mai concise din punct de vedere al designului.

Specificații tehnice

Procesor: Generația a 8-a Intel® Core ™ i7-8750H (6 nuclee, cache 9 MB, frecvență până la 4,1 GHz cu tehnologia Turbo Boost)
RAM: 16 GB (2 x 8 GB), DDR4, 2 666 MHz; 2 SODIMM-uri, memorie maximă de 32 GB
Hard disk: unitate solid-state PCIe M.2 cu o capacitate de 512 GB + 1 unitate hibridă TB
Grafică: Intel® UHD Graphics 630, utilizează + memorie de sistem NVIDIA® GeForce® GTX 1070 Max-Q Design cu memorie GDDR5 de 8 GB
Sistem de operare: Windows® 10 (64 biți)
Ecran: 15,6 inchi, afișaj IPS cu rezoluție Full HD (1920 x 1080 pixeli), luminozitate 300 nits și cadru îngust (disponibil în rezoluție Ultra HD (3840 x 2160 puncte), cu strat antireflexiv, matrice IPS, luminozitate 400 nits, gamma sRGB 100% și cadru îngust)
Sunet: difuzoare stereo + ieșire audio digitală 7.1 prin conectorul de ieșire HDMI
Cameră încorporată: Full HD
Conexiune: rețelele de criptare E2500 Ethernet Gigabit + Qualcomm QCA6174A Wi-Fi 802.11ac 2×2 MU-MIMO și cardul de rețea Bluetooth 4.2
Tastatură: da, iluminat din spate, dimensiune completă cu număr numeric separat
porturi:
1 conector de intrare DC de alimentare
1 port Ethernet Gigabit (RJ-45) Killer Networks e2500
2 Porturi de tip A de tip SuperSpeed ​​USB 3.1
1 port USB de tip SuperSpeed ​​USB-3.1 cu tehnologie PowerShare
1 port Thunderbolt ™ 3 (USB Type-C ™ cu suport USB SuperSpeed ​​10 Gb / s, Thunderbolt 40 Gb / s și DisplayPort)
1 port pentru acceleratorul grafice Alienware
1 Conector de ieșire HDMI 2.0
1 Conector de ieșire Mini-Display 1.3 port (certificat)
1 ieșire audio de 1/8 „(compatibil cu microfonul și linia pentru căști)
1 Conector de blocare nobil (cablu și încuietoare se vând separat)
Acumulator: baterie litiu-ion (60 W * h) + adaptor de alimentare de 180 W (opțiune disponibilă cu baterie de 90 W * h)
Materiale: plastic, plastic moale
Altele: culorile de pe ecranul nedorit, culorile de fundal ale tastaturii și ale logo-ului pe partea din spate a capacului frontal sunt selectabile de către utilizatori, unitățile de stocare SSD Intel® Optane, sistemul de răcire CRYO-TECH V2.0
Dimensiuni: 21 – 17,9 x 363 x 275 mm, primul parametru fiind grosimea de la spate la panoul frontal, greutatea – 2,16 kg

Tastatură și touchpad

Suprafața interioară, tastatura și touchpad-ul sunt unul dintre elementele cheie ale oricărui laptop de jocuri, deoarece dacă ceva este enervant, jucătorul nu va putea să se concentreze și să se bucure de procesul de joc. Din acest motiv, aproape toate laptopurile corecte și alte periferice de jocuri ( tastaturi, căști) au o experiență ideală pentru utilizatori.
Dell Alienware M15 nu este o excepție. Tastatura și touchpad-ul sunt idealele la care trebuie să se străduiască toate laptopurile non-jocuri. Suprafața interioară este realizată din plastic moale. Este minunat pentru o muncă lungă. Mâinile se simt confortabil (suprafața nu se încălzește).Tastatura are o dimensiune completă, cu un bloc digital separat. Cheile sunt realizate din plastic negru. Butoane cu o formă goală abia vizibilă. Tastatura perfectă. Pe literele A și O, precum și pe Y (pentru gameri), există note.Tastatura are o iluminare din spate. Implicit, este marcă turcoaz, dar în programul Dell, culorile și nuanțele pot fi inventate la gustul dvs.

Afisaj

Ecranul la dimensiunea IPS laptop de 15,6 inci. Rezoluție Full HD și luminozitate de 300 de nivele. Apropo, o versiune cu 4K și o luminozitate de 400 nits este disponibilă.Luminozitatea revendicată de 300 nits coincide cu valoarea măsurată. Pentru un ecran lucios, 300 nit nu este suficient, iar pentru unul mat este destul de bun. În acest interval de preț, luminozitatea ecranului este, de obicei, 350 – 400 nits. Și, desigur, este ciudat că 400 nit sunt disponibile numai în versiunile de 4K. Ar fi mai bine dacă toate versiunile ar avea această valoare. Totuși, într-un laptop de jocuri, durata de viață a bateriei nu este un indicator cheie și luminozitatea ecranului nu poate fi salvată.

Procesorul laptopului i7 opta generație, 16 GB de memorie RAM, SSD de 512 GB, grafica Nvidia GeForce 1070 GTX. După cum se spune, este bine să urmăriți de dragul varietății modul în care testul 3Dmark Spy rulează fără încetinire, întârzieri și ca un videoclip, nu o colecție de capturi de ecran.

Testul clasic PCMARK 10 este în general de 5.086 de puncte. În toate cele trei subgrupuri de teste – Essentials, Productivitate și Creare de conținut digital – laptopul a marcat un număr bun de puncte. Pe baza acestor rezultate și reproducerea exactă a culorilor pe ecran, putem spune că Alienware M15 este excelent pentru lucrul cu aplicațiile de birou și Excel, pentru editare foto și editare video. Notă: nu acordați atenție rezultatului Scorului de editare video, deoarece versiunea gratuită a testului utilizează în principiu numai imaginea încorporată și nu grafica discretă.

Grafica

Responsabil pentru grafica NVIDIA GeForce GTX 1070 Max-Q Design. Aceasta este o versiune specială a plăcii video concepute pentru laptopuri subțiri. Este cu 10-15% mai slabă decât cea obișnuită GTX 1070, dar cu mult mai eficientă din punct de vedere energetic. În orice caz, Alienware M15 este disponibil în diferite configurații până la cele mai recente carduri video din seria Nvidia 20. Cu toate acestea, GeForce GTX 1070 Max-Q Design este o carte foarte productivă. Am reușit sa joc câteva jocuri pe un laptop, dar de cele mai multe ori am petrecut explorarea lumii in Assassin’s Creed Odyssey. În jocul cu rezoluție Full HD pe grafica maximă, laptopul a produs aproximativ 40 de cadre pe secundă. Nivelul de zgomot este destul de moderat, dispozitivul nu se încălzește nici măcar cu un joc lung.

De asemenea, am adunat informații despre cât de mult aproximativ FPS (cadre pe secundă) veți obține în diferite jocuri moderne. După cum puteți vedea, laptopul vă permite să jucați titluri moderne la setările maxime. Dar dacă doriți să conectați un monitor extern și să redați 4K, trebuie să selectați versiunea Alienware M15 cu o placă video mai puternică.

Durata de viață a bateriei

Inițial am crezut că durata de viață a bateriei în uz cotidian va fi de aproximativ 6 ore. Dar se pare că un astfel de rezultat este disponibil numai pentru o versiune a unui laptop cu o baterie de 90 W * h. Și la testul meu a existat o variantă cu o baterie de 60 Wh. În consecință, timpul de funcționare al laptopului este de 3-5 ore în funcție de scenariile de utilizare. 5 ore pot fi obținute dacă selectați „Mod economic” în setările Windows și setați lumina de fundal la 50% din maxim.

Concluzii și impresii

Este frumos faptul că laptopul este aproape curat – fără software suplimentar, cu excepția antivirusului McAfee și a programului Microsoft Office.

Cu toate acestea, multe programe marca Alienware sunt instalate pe laptop. În general, în opinia mea, toate utile.
Centrul de comandă vă permite să setați iluminarea de fundal a tastaturii, să creați setări pentru diferite jocuri și, de asemenea, să spuneți puțin despre încărcarea sistemului și vă permite să creați profile de lucru în termeni de performanță.

Alienware Update monitorizează driverul, actualizările BIOS-ului. În general, este destul de convenabil atunci când totul este într-un singur loc și nu este nevoie să verificați versiunile curente în locuri diferite. Există, de asemenea, un program Alienware Connect. Dacă îl instalați pe telefonul smartphone, puteți răspunde la SMS și apeluri direct de pe computer, fără a vă distrage de la locul de muncă sau de la jocuri. Testul a eșuat corect. Nimeni nu ma sunat și nu scrie SMS, iar toți mesagerii au versiuni desktop.

Pe de altă parte, în afară de adaptorul de alimentare imens și lipsa unui slot SD, nu am nici o plângere cu privire la laptop. Acesta este un dispozitiv premium cu caracteristici excelente și performanță elegantă. În configurația actuală, puterea laptopului este suficientă pentru 3-4 ani pentru a juca pe setări bune.