Putem spune cu siguranță că smartphone-urile au devenit, în cele din urmă, cu adevărat masive. Și, în primul rând, bineînțeles, datorită producătorilor chinezi. S-au stabilit cu încredere în gama de prețuri de până la 200 €, oferind cele mai recente telefoane Android cu această cantitate mare de memorie, afișaje FullView, senzori de amprentă digitală și, mai des, NFC găsiți în ele. Experiența personală în căutarea de smartphone-uri pentru prieteni și cunoștințe în ultimele șase luni a arătat că smartphone-urile Huawei, Xiaomi și Lenovo au fost cele mai bune cumpărături, în timp ce propunerile liderului pieței Samsung au fost la un preț similar pierdut în termeni de performanță și echipament. Argumentul „dar acesta este Samsung” nu funcționează întotdeauna – cumpărătorii au început să aibă încredere în mai multe companii chineze (cel puțin unele dintre ele) și nu doresc să sacrifice funcționalitatea de dragul unui nume.

Aspect, design, ergonomie

Galaxy M20 nu arată mult diferit de concurenții săi. Afișajul FullView cu un mic decupaj pentru camera frontală are o dimensiune de 6,3 „în diagonală, dar datorită raportului de aspect de 19,5: 9, telefonul are o lățime relativ mică și se potrivește confortabil în mâna dvs. Telefonul are o cameră dublă din spate și un conector USB de tip C – în general, smartphone-ul arată destul de modern și solid.

O fâșie îngustă a difuzorului de voce așezată chiar la marginea panoului frontal, care nu este foarte convenabilă atunci când vorbesc (trebuia să mă obișnuiesc să-mi pun telefonul la ureche într-un mod diferit). Dar decupajul picăturilor pentru aparatul foto nu interferează deloc, spre deosebire de „monobrow” larg, lăsând spațiu suficient pentru notificări în bara de stare. Adevărat, senzorii de lumină și de proximitate trebuiau să fie blocați la marginea casei.

Din păcate, smartphone-ul nu are un indicator LED care să notifice despre evenimentele ratate sau, de exemplu, despre sfârșitul încărcării bateriei.

Butoanele de alimentare și de volum pe locurile cunoscute, și la tavă pentru cărți, dar aici suntem pentru o surpriză plăcută – nu există două, dar trei locuri în tavă, adică puteți instala două cartele SIM și o cartelă de memorie fără a sacrifica nimic.

Muchiile laterale puternice care ies la o înălțime de câțiva milimetri dincolo de dimensiunile panoului frontal asigură rezistența carcasei și rigiditatea îndoirii și răsucirii și oferă, de asemenea, speranța că atunci când cade pe unul dintre colțuri (acesta este cel mai des întâlnit scenariu), sticla tactilă va rămâne intactă. Dar telefonul nu este protejat de căderea pe paerte ecranului și pe alte suprafețe. Prin urmare, pentru a păstra integritatea și aspectul telefonului, este recomandat un caz special, cu care, în plus, va fi mai convenabil să utilizați un scaner de amprentă digitală. Camerele sunt în general situate la același nivel cu peretele din spate al carcasei și sunt protejate numai de o parte mică subțire.
Pentru modelul M20 sunt oferite două culori pentru corp – „albastru oceanic” la modă și întotdeauna popular negru (în acest caz negru de cărbune), ambele cu un panou frontal negru.

Echipament

În ceea ce privește prețul său, Galaxy M20 are un hardware decent: un cip Exynos 7904 Octa cu 8 nuclee (2 nuclee puternice Cortex-A73 de 1,8 GHz și 6 nuclee de Cortex A-53 de 1,6 GHz), chipul Mali-G71 tipic pentru această clasă MP2, 4 GB RAM și 64 GB constante. Pentru ambele cartele SIM, sunt acceptate toate frecvențele de operare de 2G, 3G și 4G, precum și transmisia voce VoLTE prin intermediul Internetului mobil.

Camera dublă din spate este echipată cu un blitz cu LED, care funcționează și în modul lanternă. Interesant este faptul că lumina lanternei nu este albă, dar bogată în galben – nu știu dacă acest lucru este destinat și, dacă da, în ce scop.

Camera frontală nu are un bliț, iar iluminarea ecranului este utilizată pentru recunoașterea auto portantă și a feței la lumină scăzută. Recunoașterea feței funcționează bine, chiar și atunci când se folosește recunoașterea „accelerată”, care, după cum avertizează dezvoltatorii, este mai puțin fiabilă.

Capacitatea acumulatorului M20 este impresionantă – 5000 mAh, și se află într-un pachet destul de mic. Telefonul smartphone a fost testat „ca atare” – fără casetă și accesorii, dar se știe că acesta este dotat cu un încărcător de 15 wați cu o funcție rapidă de încărcare. Când conectați un dispozitiv de memorie convențional, telefonul vă avertizează că încărcarea rapidă este imposibilă.Afișajul smartphone-ului este frumos – strălucitor, cu culori frumoase și bogate. El nu suferă de albastru excesiv, în ochii ochiului cu ochiul liber alba nu pare neutru.

Luminozitatea minimă măsurată este de 0.396 cd / m 2 , maximul este de 375.216 cd / m 2 , iar contrastul este de 1017. Acesta este un rezultat foarte bun – imaginea este lizibilă în orice condiții, inclusiv în aer liber într-o zi însorită. Nivelul minim de iluminare este chiar mai mic decât este necesar pentru o citire confortabilă în întuneric. Imaginea este la fel de bine văzută la orice unghi fără distorsiuni de culoare.

Interfață și funcționalitate

M20 este alimentat de noua platformă Samsung Experience 9.5 UX. Cei care s-au plâns de viteza interfeței proprii a Samsung și de lansatorii de terțe părți instalate pot uita de asta. Noul shell nu este supraîncărcat vizual și nu diferă prea mult de interfața standard Android, ceea ce înseamnă că nu necesită obișnuință după alte smartphone-uri. Meniul aplicației nu are propriul buton și se deschide cu un gest de la ecranul de pornire, cu același gest și se închide. De asemenea, puteți selecta opțiunea fără meniul aplicației, apoi toate pictogramele vor fi afișate pe ecranul principal. Numărul de „desktop-uri” browse, se pare, nu este limitat – am creat mai mult de 30 dintre ele și a fost încă posibil.

Din îmbunătățirile de marcă ar dori să menționeze o alternativă interesantă la bara de navigare standard. În loc de butoanele Spate, Acasă și Aplicații recente, puteți utiliza gesturi din partea de jos a ecranului. În acest caz, puteți lăsa solicitările vizuale sub formă de benzi în partea de jos a afișajului sau puteți să le ascundeți și să afișați aplicații pe întregul ecran fără elemente inutile.

În experiența Samsung, puteți gestiona mai flexibil ferestrele de aplicații – nu numai divizarea ecranului pe jumătate, dar și afișarea unei aplicații asupra altei aplicații (modul imagine în imagine) sau minimizarea ferestrei unei pictograme care poate fi trasă în orice loc de pe ecran și poate restabili fereastra când este necesar.

Există un set de tonuri de apel preinstalate, selectate cu bun gust. Puteți înlocui comenzile rapide pentru lansarea rapidă a telefonului și a camerei foto pe ecranul de blocare cu orice aplicații alese de dvs.

Puteți alege între 4 opțiuni pentru localizarea pictogramelor de aplicații din ecranul principal și 2 opțiuni din meniul aplicației, dar uneori descrierile pot fi întrerupte în funcție de dimensiunea și dimensiunea fontului elementelor de interfață.

Tastatura smartphone-ului dezvoltată de Samsung, este destul de bună, dar personal am câteva plângeri în legătură cu aceasta. În primul rând, în aspectul , literele de pe chei sunt prea mici. În al doilea rând, nu este posibil să introduceți caracterele apăsând lung tastele cu litere. Schimbarea limbilor cu un gest pe bara de spațiu – pentru un amator, personal, prefer să comut cu butonul. Dar există caracteristici interesante, cum ar fi etichete de text, comenzi rapide pentru expresii populare. Deci, puteți să criptați „Bună ziua, ce mai faceti” sau, de exemplu, numărul cardului dvs. bancar, dacă de cele mai multe ori trebuie să-l dați cuiva. Puteți, de asemenea, să mutați cursorul peste text și să evidențiați textul cu gesturi stânga-dreapta și sus-jos pe tastatură. Am oprit automat schimbarea în setările tastaturii aproape imediat, deoarece ea a înlocuit în mod constant cuvintele din loc.

Funcții multimedia

Smartphone-ul reda perfect muzica, nu mai rău decât multe dispozitive de top. Dolby Atmos „Improver” face sunetul plin de viață, tridimensional și transparent, iar această tehnologie funcționează cu căști Bluetooth. În setări puteți lua în considerare schimbările tipice legate de vârstă și puteți regla sunetul complet manual.

Rezerva de volum este mai mult decât suficientă pentru căști și pentru difuzor, dar când ascultați muzică prin difuzor, uneori (la anumite frecvențe) ceva din telefonul smartphone rezonează și apare o zgomot neplăcut. Poate că aceasta este problema acestui caz special.

FM-radio, atunci când porniți pentru prima dată automat scanează, vă permite să creați o listă de posturi preferate și programe de înregistrare. Recepția stațiilor este sigură, calitatea reproducerii este excelentă. Receptorul funcționează numai cu căști conectate prin cablu.

amera principală a lui M20 este dublă. De fapt, acestea sunt două camere. Una dintre ele (cea de mai jos), dacă este așa de spus, este „moderat unghi larg” cu o rezoluție de 13 Mp. Din unghiul de vizualizare, acesta corespunde aproximativ unui obiectiv cu o distanță focală de 24-30 mm pe o cameră cu cadru întreg sau 18-20 mm pe o cameră cu matrice APS-C. O astfel de lentilă oferă o perspectivă apropiată de reală, cu mici distorsiuni în formă de obiecte, de aceea această cameră trebuie utilizată pentru fotografierea portretului și fotografiilor. Acest aparat foto face fotografii în modul de focalizare live și în moduri de frumusețe. Diafragma F1.9 vă permite să faceți fotografii bune cu lumină artificială și în afara timpului înnorat. Când sunt vizualizate la o scară de 1: 1, efectele anulare a zgomotului agresiv sunt vizibile (chiar și atunci când fotografiați în aer liber în condiții meteo limpezi) precum și îmbunătățirea clarității și a contrastului, dar într-o dimensiune redusă, imaginile arată bine. Chiar și atunci când fotografiați cu iluminare slabă, se păstrează culori luminoase și saturate foarte aproape de original.

Modul de focalizare live este un portret sau o scanare automată cu estomparea fundalului din spatele obiectului. Numai o persoană poate acționa ca un obiect (sau un manechin, ca în fotografia de mai jos), pentru o fotografiere reușită, distanța de la fața lui ar trebui să fie de aproximativ 1 metru. Adică, se dovedește portret de aproximativ jumătate de lungime. Camera a doua pentru crearea bokeh-ului nu este deloc folosită – dacă o închideți, rezultatul nu se va schimba. Telefonul inteligent analizează pur și simplu imaginea și găsește contururile figurii umane.’=

Camera

Camera a doua este ultra-unghi larg, cu un unghi de vizualizare de 120 ° și o rezoluție de 5 megapixeli. Scopul său este de a fotografia obiecte mari sau scene largi de la o distanță scurtă. Fotografiile din această cameră au distorsiuni puternice în formă de butoi, forma obiectelor de pe ele este puternic distorsionată (cea mai apropiată de marginea cadrului – cea mai puternică), dar această caracteristică poate fi folosită ca efect artistic. O astfel de cameră strălucește puternic obiectele, astfel încât peisajele peisajului sunt bune atunci când peisajul este solid, texturi mai mult sau mai puțin uniforme – marea, norii, un câmp etc. Această cameră este utilizată în modul „Panorama”, astfel încât detaliile panoramelor sunt scăzute.

Modul Pro utilizează o cameră de 13 megapixeli, dar capabilitățile sale sunt mici – selectarea manuală a balansului de alb (5 opțiuni) și ISO (100, 200, 400 sau 800), compensarea expunerii cu o gamă de ± 2 pași și un pas de 0,1 pași , precum și alegerea algoritmului de măsurare (punct, centru-ponderat sau matrice).

Performanță și autonomie

Bateria cu o capacitate de 5000 mAh oferă o zi și jumătate sau două zile întregi de activitate activă online cu utilizarea activă a rețelelor sociale, fotografiile / videoclipurile, ascultarea muzicii prin Bluetooth și navigarea cu blocaje pe drumul spre lucru (aproximativ o oră pe zi). Două moduri de salvare – mediu și maxim – pot prelungi semnificativ durata de viață a smartphone-ului.

Să vedem care modele pot concura cu el. Samsung, în dezvoltarea modelului M20, pare să vizeze un Huawei P Smart 2019 foarte reușit – și dacă nu ucis, a fost rănit grav. Cu un aspect similar și un echipament similar, M20 are o memorie RAM mai mare de 1 GB, o capacitate mult mai mare a acumulatorului – 5000 mAh vs. 3400, plus o tavă de cărți cu drepturi depline (nu combinată). Avantajele P Smart sunt Wi-Fi ac și Android 9. Primul este neimportant pentru majoritatea utilizatorilor, al doilea este un lucru plătitor, M20 se va actualiza probabil și la Android 9.

Pentru a fi echitabil, merită menționat și ASUS ZenFone Max Pro M1 4 / 64GB – are exact aceleași caracteristici (numai pe Snapdragon 636) și are de asemenea un carcasă din metal. Aceasta este probabil alternativa reală (dacă aspectul „la modă” al telefonului nu este important pentru dvs.), dar din anumite motive acest brand nu este foarte popular și este puțin probabil să fie în măsură să concureze serios cu M20.