Smartphone-ul marca Honor, deținut de Huawei, a devenit rapid popular în România. Ei au o combinație excelentă de preț scăzut, de înaltă calitate, de o bogată funcționalitate și un nou nume, mai armonios pentru urechile noastre, de asemenea, a jucat un rol. Compania a prezentat oficial noutatea – Honor 8A, și este timpul să ne uităm mai atent la specificații.

Aspect, proiectare, echipament

Pe plan extern, Honda 8A (mai cunoscut sub numele de modelul JAT-LX1) este similar cu majoritatea telefoanelor inteligente moderne – o carcasă din plastic negru cu colțuri și muchii rotunjite, un ecran FullView cu decupaj pentru cameră, configurația standard a conectorilor și butoanelor. Caracteristici distinctive – logo-ul Honor pe panoul frontal și designul non-standard al peretelui posterior al carcasei, o parte din care este mată, iar celălalt – lăcuit. Aspectul orizontal, asemănător unei camere, indică faptul că aparatului foto i-a fost acordată o atenție deosebită .

Din nefericire, telefonul utilizează un port micro USB, care, după ce folosește Tipul C, nu mai vrea să fie văzut în niciun dispozitiv. Două microfoane de pe marginea inferioară și superioară vă permit să înregistrați video cu sunet stereo. Geamul de protecție este deja lipit pe ecran, din păcate, fără o acoperire oleofobă. Decupajul din partea de sus a sticlei lasă aparatul foto și senzorii de lumină și de proximitate să se deschidă.

Honor 8A servește ca un motor pentru Mediatek Helio P35 – un sistem destul de puternic, realizat pe o tehnologie de procesare de 12 nanometri, cu opt miezuri rapide (4 x 2,3 GHz și 4 x 1,8 GHz) și un nucleu video PowerVR Rogue GE8320 care funcționează la frecvențe de până la 680 MHz. RAM – minimul necesar (2 GB), unitatea internă oferă utilizatorului aproximativ 24 de 32 GB de memorie flash. În ciuda suportului pentru standardul Wi-Fi standard specificat în specificațiile chipsetului, smartphone-ul funcționează numai pe rețele b / g / n și nu văd puncte de acces cu o frecvență de 5 GHz.

Culorile ecranului

Afișarea telefonului smartphone este foarte bună. Gama de culori este aproape de referință, temperatura de culoare este prea mare, dar abaterile de la norma nu sunt critice. Luminozitatea maximă ridicată (469 cd / m 2 ) asigură o lizibilitate bună în toate condițiile. Luminozitatea de culoare neagră (0.594 cd / m 2 ) este înaltă, din punct de vedere vizual, arată ca un gri închis, ceea ce are ca rezultat un contrast de imagine destul de mare (789: 1).

Diafragma F1.8, focalizare automată rapidă și precisă și o bogată funcționalitate a aplicației camerei foto nu va lăsa indiferenți fotografiile și videoclipurile mobile amatori. Ca un bliț (și lanterna) utilizează un LED puternic. Cu o lumină suficient de puternică, camera este mulțumită de detaliile și claritatea imaginilor, în timp ce iluminarea este mai slabă, desigur, zgomotul apare, dar, spre deosebire de majoritatea camerelor telefonice, reducerea zgomotului funcționează delicat, procesând cu atenție marginea tranzițiilor contrastante și netezind mici detalii. Chiar și la amurg sau în lumină artificială redusă, se obțin fotografii bune (vezi galeria de testare de mai jos).

Aparatul foto

Funcția HDR desenează detaliile în umbre și elimină supraexpunerea. Deși aparatul foto cere să fixeze telefonul în timp ce fotografiați, este puțin probabil ca aparatul foto să facă mai multe fotografii cu expuneri diferite, ci doar procesarea software a imaginii (acest lucru este susținut de fotografia rapidă și de lipsa împărțirii în imagini HDR).

Calitatea sunetului este excelentă, volumul sonor al difuzoarelor este mai mult decât suficient, tonurile de apel sună, de asemenea, tare și clar.

Honor 8A nu posedă abilități muzicale deosebite si reproduce muzica destul de calitativ. Sunetul este neted, neutru, fără căderi evidente și creșteri ale oricărei părți a gamei. Cu căști Bluetooth, telefonul funcționează fără probleme.

NFC

Honor 8A este unul dintre cele mai accesibile smartphone-uri cu suport NFC. În cele din urmă, această tehnologie va fi în curând în fiecare smartphone, cum ar fi Bluetooth și un senzor de amprentă digitală. Apropo, senzorul de amprentă de pe panoul din spate, în afară de identificare, poate realiza gesturi (pentru aceasta nu este nevoie să înregistrați o amprentă). Recunoașterea amprentelor digitale este rapidă și clară, gesturile funcționează corect, dar din cauza zonei mici a senzorului și a locului încastrat în corp, acestea nu sunt foarte convenabile. Există câteva modalități suplimentare de a controla – o captură de ecran prin menținerea ecranului cu trei degete, deblocarea ecranului atunci când telefonul este ridicat de pe masă (funcționează cu o mișcare destul de bruscă și cu o întârziere vizibilă) și sunetul de apel și alarma sunt oprite.

Sistem și aplicații

Telefonul smartphone rulează pe Android 9 cu un shell EMUI propriu-zis (și a noua versiune). Pentru aplicații, există un meniu separat care poate fi căutat, acțiunile cele mai populare pentru aplicații pot fi lansate cu atingere și menținere. Unele widget-uri animate nu sunt aici, doar câteva efecte diferite atunci când învârti paginile desktopului. După configurarea desktopului, îl puteți bloca astfel încât pictogramele și widgeturile să nu fie mutate în timpul atingerilor aleatorii.
Dintre caracteristicile suplimentare, aș dori să menționez secțiunea „Balanța digitală” – aici puteți vedea statistici privind utilizarea telefonului, ora ecranului, care au fost lansate. Puteți limita (atât pentru dvs. cât și pentru copil, cu protecție prin codul PIN) timpul total de lucru cu telefonul, timpul de utilizare a aplicațiilor individuale sau blocați oricare dintre acestea.