În acest articol, propun să analizăm camera IP WIFI a segmentului de prețuri bugetare DG-W02f de la compania DIGOO.
Vom examina camera, capacitățile sale și vom vedea ce se află în interiorul acesteia.

DIGOO DG-W02f este o cameră compactă, care respectă specificațiile scrie pe documentație. Dispozitivul poate fi potrivit pentru organizarea celei mai simple supravegheri video a unei mici zone sau a unor spații.

DIGOO DG-W02f Specificații

Producător: DIGOO
model: DG-W02f (POA2312989)
Procesor : Goke GK7102
Tipul senzorului : 1,0 CMp CMOS
Nivel minim de iluminare (înainte de a porni iluminarea IR) : 0.1LUX
IR iluminare : 6 LED-uri IR
Interval de iluminare IR : până la 15 m
Dimensiunea obiectivului: 3,6 mm
Unghiul de vizionare: 75 °
Rezoluția imaginii: 2 fluxuri (1280 * 720 + 640 x 480 (VGA) 15 cadre pe secundă
Codec pentru compresie video: H.264
Caracteristici acceptate: Captura video, detecție mișcare, ONVIF
Gestionați înregistrarea video : înregistrarea manuală, înregistrarea mișcării, înregistrarea timpului, înregistrarea alarmei
Suport pentru carduri de memorie : până la 64 GB
Conexiune : perechea răsucite. Ethernet (10/100 Base-T), RJ-45, WiFi 802,11 b / g / n
Numărul maxim de utilizatori conectați : 2
Protocoale de comunicare suportate : TCP / IP RTSP ONVIF
Posibile acțiuni de alarmă : Sunet de alarmă, înregistrare video, captare de mișcare
Opțiuni de alimentare : -12V 1A (sursa de alimentare recomandată de 1 până la 2 amperi)
Temperatura de funcționare : -10 + 50 ° C
Grad de protecție: IP66

Descriere

Camera are o dimensiune destul de compactă (D.Sh.V) – 6,2×5,9×6,2 cm. Greutate 206 g.
Suportul este alcătuit din două părți. Partea frontală este din material plastic, partea din spate este din material plastic, cu o inserție metalică pentru montare. Pe laturile din spatele suportului există găuri pentru atașarea antenei WiFi. e partea frontală a camerei este un obiectiv cu un modul de iluminare infraroșu situat în jurul acestuia. Pentru a elimina reflexiile din sticla de protecție IR și iluminarea camerei, este prevăzută să se separe zona de iluminare IR de obiectiv.

Din partea din spate a unității de cameră, interfața și firele antenei sunt conectate. Ieșirea cablului de antenă din carcasă este realizată printr-o garnitură de etanșare siliconică, cablul de interfață fiind condus printr-o glandă de etanșare situată în interiorul carcasei.Nu este inclus nici un capac pentru conectorul RJ45, care trebuie purtat pe cablul de rețea. Prin urmare, va trebui să aveți grijă de etanșarea suplimentară a conexiunii.

În partea de sus se află un conector de card microSD și conectori de alimentare, un buton „Resetare” și o rețea LAN. În plus, conectori instalați pentru microfon și difuzor audio. Aici vedem procesorul Goke GK 7102 cu un mic radiator blocat pe el și un modul WiFi pe chipul Realtek 8188. Un buton „Reset” este instalat lângă procesor. Alături de unitatea WiFi este instalat transformatorul de rețea AC1601G.Pe cealaltă parte a plăcii, sub lentilă, există o matrice. În apropiere sunt instalate amplificatorul de sunet NS8002 de joasă tensiune, un chip de memorie flash MD25Q64S1G și un cip de marcare ilizibil, probabil pentru controlul obturatorului lentilelor.

Ce poate sa facă aceasta camera IP

Lucrul cu DIGOO DG-W02f este posibil prin intermediul aplicației mobile Digoo · Cloud sau prin intermediul serviciului eyeplusiot.com/ cloud . Pentru a lucra prin serviciul cloud, trebuie să configurați camera în aplicația mobilă.

Instalați Digoo Cloud din Google Play sau AppStore. Rulați aplicația, înregistrați un cont Digoo sau introduceți unul existent. În fereastra principală a aplicației, faceți clic pe „plus” și adăugați dispozitivul necesar, în acest caz selectați „Camera video inteligentă”.
Alegeți o modalitate convenabilă de a adăuga un dispozitiv. Setati „Adăugați direct prin rețea”. Conectăm camera la rețeaua de alimentare și la sursa de alimentare. În aplicație, primim o solicitare de scanare a unui cod QR, care este lipit pe suportul camerei. Telefonul inteligent trebuie să fie conectat la aceeași rețea ca și camera (la același router).

Vă recomandăm să faceți o fotografie a codului QR al aparatului foto, deoarece acesta tinde să se estompeze, și să devină de necitit. Acest lucru poate cauza inconveniente dacă există legături noi pentru aparatul foto la alt cont Digoo. Dar, chiar dacă codul dvs. nu mai poate fi citit, îl puteți restabili. Codul conține adresa MAC a camerei. Conectând camera la router, folosind un cablu de rețea, puteți afla adresa MAC a camerei în interfața web a routerului. Apoi, puteți utiliza orice QR Generator de coduri online și puteți scana codul rezultat în Digoo Cloud când configurați camera.

După configurare, camera va fi disponibilă pentru gestionare și vizualizare în Digoo Cloud. În fereastra de control a camerei este o previzualizare live a obiectului de observare. Puteți să măriți sau să micșorați imaginea făcând o miniatură sau o zoom-miniatură (Zoom). Mai jos este viteza de conectare la aparatul de fotografiat, din partea dreaptă a acestuia sunt butoanele pentru realizarea unei fotografii pe ecran și activarea modului ecran complet. Modul ecran complet se activează automat și când porniți telefonul smartphone.
Sub previzualizare, există un buton pentru a permite vizionarea imaginilor și pentru a reveni la vizualizarea videoclipurilor live. Prezentați capacitatea de derulare înapoi și selectați data și ora dorite (Timeline).

În partea de jos a ferestrei sunt următoarele butoane:

„Mesaj” – o listă de videoclipuri filmate în funcție de dată și oră;
„Claritate HD” – selecție a calității difuzării (HD / SD);
„Microfon și sunet” – nu este relevant pentru DIGOO DG-W02f;
„Mai mult” – deschide butoanele de înregistrare video și de stocare în cloud.

În meniul de setări există următoarele elemente:

Schimbarea numelui camerei și setarea fusului orar;
Activați / dezactivați camera;
Configurarea partajării private (accesul la camera altor utilizatori);
Configurarea unui serviciu cloud (selectarea și plata tarifului);
Starea cardului SD (instalat / neinstalat);
Selectați sursa de redare video (stocare în cloud / card SD);
Configurarea notificărilor care vor veni la dvs. pe un smartphone;
Comutator de calitate video;
Porniți difuzorul / microfonul (dacă este disponibil în dispozitiv);
Viziune la noapte (auto, pornire / oprire);
Rotește videoclipul la 180 °;
Rețea Wi-Fi (pentru a configura accesul camerei la rețeaua Wi-Fi);
Informații despre dispozitiv (fusul orar, ID, adresa MAC, versiunea firmware, eliminarea pâlpâirii).

Când mișcarea este detectată, aparatul trimite o notificare către telefonul smartphone; în setări există o funcție numită „Primire rezumat”, care vă permite să setați intervalul de timp pentru care camera trimite o alertă cu un rezumat al evenimentelor. De exemplu, o dată pe oră, veți primi o alertă despre toate mișcările detectate în cadru pentru acea oră.

Făcând clic pe alertă, puteți vizualiza înregistrarea evenimentului. La vizualizare, înregistrarea pe cardul smartphone și schimbarea vitezei de redare sunt disponibile.

Formatul video

Video pe o cartelă de memorie este scrisă în format mp4, calitate video 1280×720 12 cadre pe secundă în timpul zilei. Pe timp de noapte – 1280×720 8-10 cadre pe secundă. Pentru compresia video, se utilizează codecul AVC1 (una dintre versiunile de codec MPEG4 part 10 / H.264).
Clipurile de pe cardul de memorie sunt salvate în dosare numite după data de fotografiere. Fișierul video din titlu conține data și ora filmării. Fișierele, fără probleme, sunt redate în Media Player Classic-Home Cinema sau VLC.
Iluminarea IR funcționează la o distanță de 10-15 m apropiată de cea indicată în caracteristicile sale.

Distanța de la casele vecine din capturile de ecran de mai sus este de aproximativ 60 m.
ONVIF / RTSP
O mică actualizare în memorie a informațiilor despre ONVIF și RSTP:

ONVIF – Open Forum pentru interfața video a rețelei (forum deschis al protocoalelor de difuzare a rețelelor – un forum deschis pe o interfață video de rețea) este un standard industrial care definește protocoalele de interacțiune ale unor astfel de dispozitive, cum ar fi camerele IP, encoderele, DVR-urile.
Standardul este construit pe protocoalele RTP / RTSP, SOAP (XML), standardele de compresie video H.264, MPEG-4, MJPEG.
RTSP este un protocol de streaming în timp real care descrie comenzi pentru controlul streaming video.
Folosind aceste comenzi, fluxul video este transmis de la sursă la receptor, de exemplu, de la camera IP la DVR sau server.

DIGOO DG-W02f poate difuza două fluxuri video: 1280 * 720 12fps și 640 x 480 12fps. Aplicații terță parte Managerul de dispozitive Onvif, iSpy fără probleme de lucru cu camera prin intermediul protocolului RTSP.

Adresa de acces la fluxul 720P: rtsp: // Adresa IP a camerei /: 554 / onvif1 . Fluxul este difuzat în mod deschis, fără o parolă.

În secțiunea următoare a arhivei de revizuire cu firmware-ul și descrierea modului de setare a parolei pe RTSP.

Concluzie

DIGOO DG-W02f este o cameră compactă, care respectă specificațiile scrie pe documentație.

Dispozitivul poate fi potrivit pentru organizarea celei mai simple supravegheri video a unei mici zone sau a unor spații.

La distanțe scurte de până la 10 m este destul de posibil să se distingă fețele în cadru, la distanțe mari proprietarii camerei nu ar trebui să isi faca iluzii. Astfel de imagini se pot obtine cu camere mai scumpe cu funcționalități similare.