Producătorul sa concentrat asupra capabilităților foto și video ale dispozitivului, dotând-o cu o cameră triplă principală, cu zoom optic dublu și auto-focus. În plus, este primul smartphone din lume cu un ecran OLED de 4K.

Ecran OLED 4K

Sony Xperia 1 este primul smartphone din lume echipat cu un ecran OLED cu rezoluție de 4K cu suport HDR. În plus, raportul „cinematic” al ecranului 21: 9 vă permite să vizionați filme în dimensiune completă fără bare negre. Forma alungită îmbunătățește, de asemenea, confortul de a utiliza simultan două aplicații în modul de ecran divizat. Producătorul a aplicat sistemul de procesare a imaginilor pentru dispozitive mobile X1 bazat pe tehnologia Bravia TV utilizat în televizoarele companiei, iar modul special Creator vă permite să redați conținut în modul în care a fost creat de către creatori.

Sunet

În timp ce vizionați videoclipuri și jocuri, se utilizează tehnologia Dolby Atmos, dezvoltată împreună cu Sony Pictures Entertainment pentru cinematografe, oferind un sunet cu mai multe canale pentru a se imersa în ceea ce se întâmplă pe ecran. De asemenea, smartphone-ul suportă codecul LDAC, Hi-Res Audio, Hi-Res Audio Wireless și tehnologia DSEE HX pentru a îmbunătăți calitatea sunetului când ascultați formate comprimate, cum ar fi MP3. În plus, Xperia 1 este echipat cu difuzoare stereo pentru a crea sunet surround atunci când utilizați un smartphone fără căști.

Camera

Noul Sony Xperia 1 a fost echipat cu o cameră principală cu trei module de 12 megapixeli cu obiective diferite pentru diferite scenarii de fotografiere: un obiectiv OIS de 26 mm pentru fotografii obișnuite, un obiectiv cu unghi larg de 16 mm pentru imagini cu un unghi de vizibilitate de 130 ° și un obiectiv teleobiectiv de 52 mm cu OIS pentru fotografii portret cu un zoom optic dublu. În smartphone-ul pentru prima dată în lume a apărut focalizarea automată asupra ochilor și tehnologia de urmărire a focalizării automate și a expunerii automate la o viteză de până la 10 cadre pe secundă. Printre alte caracteristici ale camerei Xperia 1 merită remarcată o nouă tehnologie de procesare a imaginilor BIONZ X utilizând soluțiile Sony pentru camere foto Alfa și funcția de reducere a zgomotului când se salvează imagini în format RAW.

Înregistrare video

Cu Xperia 1, puteți înregistra video în format HDK 4K. Pentru a elimina scuturarea imaginii în telefonu, a fost utilizat un sistem optic și electronic de stabilizare hibrid. Utilizatorii au, de asemenea, acces la șabloanele Look Color Management, care vă permit să înregistrați videoclipuri în diferite stiluri și să creați starea de spirit dorită folosind opt opțiuni de redare a culorilor.

Procesor

Telefonul  se bazează pe actualul procesor Qualcomm Snapdragon 855, care se bazează pe tehnologia procesului de 7 nm, cu 6 GB de memorie RAM și o unitate de 128 GB. Pentru gameri, există o utilitate specială numită Game Enhancer care vă permite să înregistrați gameplay-ul, să blocați notificările primite și să ajustați parametrii de performanță pentru fiecare joc în parte.

Una dintre caracteristicile unice ale Sony Xperia 1 este caracteristica Side Sense, care se bazează pe tehnologia de inteligență artificială. Analizează obiceiurile utilizatorului și selectează aplicațiile pentru el în funcție de preferințele, locația, timpul și alți factori. Acestea sunt afișate într-un meniu special, care se numește atingere dublă pe marginea ecranului. Cu aceasta, puteți rula simultan două aplicații în ferestre separate.

Prețul este pe măsura, găsiți Xperia 1 la prețul de 4000 de lei.

Sursa : reviewromania.ro