Este greu de spus care dintre gadgeturile de jocuri au un efect mai mare asupra rezultatului. Dar mouse-ul ar trebui să fie cu siguranță în partea de sus a listei. În același timp, un bun instrument de jocuri ar trebui să facă față unor alte sarcini. Verificarea HyperX Pulsefire FPS Pro – este demn de titlul de „profesionist”?

Design

Primul lucru pe care îl observați la FPS Pro  este  – căptușeala  din cauciuc pe părțile laterale ale carcasei. Mulțumită lor, degetele se strecoară literalmente pe suprafață – acest model nu va aluneca și este exact ca o mănușă în mână  . Butoanele suplimentare : un cuplu în stânga și altul chiar în fața roții. Cu toate acestea, în cele mai multe situații, acest lucru este suficient. Cablul cu panglica de țesătura nu se agata de diverse obiecte. Designul are un singur dezavantaj: este conceput exclusiv pentru dreptaci.

 

Ce este în Pro?

Prefixul Pro din titlu insistă în mod clar că modelul a fost creat cu un ochi pe o audiență foarte specifică – sportivii cibernetici. Dar cum să distingem un instrument pentru un amator de la un dispozitiv pentru un pro real? Primul, de obicei, se remarcă prin design prea spectaculos. În cel de-al doilea caz, producătorul se concentrează asupra conținutului intern și asupra faptului că îi ajută pe utilizatori să atingă obiectivele. În cazul Pulsefire FPS Pro, pretențiile față de segmentul profesional sunt mai mult decât justificate.

Precizie maximă

Acuratețea poziționării cursorului sau a vederii poate fi marginea care separă victoria de înfrângere. Nu este suficientă reacția mouse-ului – și avatarul dvs. virtual sa transformat cu o milisecundă mai târziu decât este necesar. Senzorul avansat Pixart 3389 cu 16000 dpi și 450 de centimetri pe secundă ajută la evitarea acestor probleme. Cu aceasta, mișcările sunt înregistrate foarte precis și rapid, gadgetul răspunde la cea mai mică acțiune, dar nu permite răspunsuri fantomă. Firmware-ul se ocupă de accelerația de până la 50G la nivel hardware – acest lucru elimină erorile datorate software-ului și utilizării  software-ului.

Inițial, FPS Pro are trei moduri de funcționare: 800, 1600 și 3200 dpi. Acestea sunt comutate prin apăsarea butonului de lângă roată, iar tranziția este confirmată de culorile LED-ului. În utilitatea proprietară, numărul de moduri poate fi mărit la cinci, sau, dimpotrivă, dezactivați cele inutile. În viața de zi cu zi, optimul a fost opțiunea cu două setări – pentru jocuri și muncă.

Toate butoanele

Douăzeci de milioane de clicuri – așa trebuie să reziste mai multe comutatoare Omron instalate în cele două butoane principale ale HyperX Pulsefire FPS Pro. E mult sau puțin? Dacă în fiecare secundă faceți un singur clic, atunci 20 de milioane se vor completa în 231 de zile – fără întreruperi pentru alimente și odihnă. Dacă vă dedicați acestei activități „numai” 8 ore pe zi, atunci perioada va fi triplată. Și cu un caz de utilizare mai mult sau mai puțin realist, chiar și în mâinile unui jucător avid, gadgetul va servi cu precizie  mai mulți ani.

Restul cheilor nu utilizează comutatoare avansate, dar sarcina pe ele este mult mai mică. În total, modelul are șase butoane și fiecare poate fi programat utilizând utilitatea NGenuity. Schimbați partea și cea principală sau alocați unei macrocomenzi (secvență de comenzi pre-înregistrate).

Mouse pentru toate terenurile

Profesioniștii folosesc covorașe pentru a asigura o alunecare perfectă a mouse-ului. Dar se întâmplă lucruri diferite – trebuie să fii pregătit pentru orice situație. Inginerii HyperX au rezolvat radical această problemă. Dacă în majoritatea modelelor similare, autocolante mici de teflon servesc aceluiași scop, aici există două suprafețe mari. Împreună ocupă o jumătate bună a întregii suprafețe . Deci, mouse-ul funcționează excelent nu numai pe covoare scumpe, dar și pe omologii lor mai ieftini, suprafețe de masă sau o bucată de hârtie. Diferența, desigur, este, dar nu critică.

Joacă și lucrează

În teorie, caracteristicile dispozitivului sunt impresionante. Dar pentru a crea un produs decent de la componente bune nu este întotdeauna posibil. Pulsefire FPS Pro se manifestă perfect în orice joc, indiferent de gen. Fără multe setări, cum ar fi dimensiunile reglabile, mouse-ul se tine în mod convenabil în mână, răspunzând fără probleme și cu acuratețe acțiunilor jucătorului. Pentru un astfel de gen activ – doar bine.

Dar nu un singur joc. Senzorul senzitiv, capacitatea de a schimba sensibilitatea cursorului în zbor, aderența confortabilă și tampoanele anti-alunecare vor fi, de asemenea, utile pentru lucrul în editoarele grafice. În birou, mâna nu este, de asemenea, obosită.

Supliment pentru software

Ca orice producător care respectă autodepunerea, HyperX își însoțește produsele cu software de proprietate care dezvăluie potențialul dispozitivului – în acest caz, utilitatea NGN este responsabilă pentru acest lucru.

Puteți începe personalizarea cu aspectul. La mouse există două zone de iluminare – roata și sigla pe „spate”. Ambele pot lumina în orice culoare din gama RGB. Natura strălucirii, desigur, este, de asemenea, disponibilă pentru editare: pune cel puțin o strălucire uniformă, chiar și un joc de gradient.

Există, de asemenea, o secțiune pentru comutarea sensibilității. Senzorul poate fi ajustat în intervalul de la 100 la 16000 dpi în incremente de 50. Programul vă permite să setați până la cinci valori, astfel încât să puteți alege între ele unul după altul.

În cele din urmă, NGNuity vă permite să programați oricare dintre cele șase butoane disponibile. Mai mult decât atât, poate fi o simplă realocare de funcții sau o înregistrare a unei secvențe de acțiuni declanșate de un singur clic.

Diferite combinații de setări pot fi înregistrate în profiluri separate și comutați între ele cu un singur clic. Memoria încorporată vă permite să plasați până la trei astfel de profiluri direct pe mouse-ul însuși și apoi, dacă este necesar, să le schimbați, chiar dacă trebuie să conectați obiectul gadget la alt computer.

Concluzie

Ergonomia, selecția atentă a componentelor și materialelor, software-ul avansat – toate acestea sugerează că dezvoltarea mouse-ului a fost o înțelegere pentru care este destinat. Eforturile nu au fost în zadar, deoarece HyperX Pulsefire FPS Pro se manifestă perfect în orice situație. Jocuri, programe de lucru, doar o lungă ședere în spatele ecranului – în fiecare caz, gadget-ul își demonstrează punctele forte. Acest lucru este remarcabil în mod deosebit în jocurile dinamice, unde este util un senzor avansat și alocarea de macro-uri la oricare dintre chei și plăcuțele de „aderență” ale carcasei.

Ne referim la avantajele și prețul mouse-ului – costul recomandat de 230 de lei, îl face extrem de accesibil. Esteticele, care dau frumusețe, sunt libere să ajusteze LED-urile astfel încât să fie în armonie cu tastatura luminată.

Sursa : reviewromania.ro