Bună ziua tuturor, dragi prieteni, astăzi vreau să împărtășesc experiența de funcționare a monitorului 4K Philips 272P7VPTKEB . La momentul scrierii, modelul nu este nou, dar acest lucru nu împiedică monitorul să fie o soluție excelentă pentru un computer de acasă.

Pachetul și livrarea

Monitorul este livrat într-o cutie de carton solidă, unde puteți găsi informații despre principalele caracteristici tehnice ale aparatului, numele modelului și producătorul.

În interiorul cutiei, în tava de spumă se află un ambalaj care include:

Monitor Philips 272P7VPTKEB;
Stand (bază + picior);
Cablu D-Sub;
Cablu HDMI;
Cablu DP;
Cablu mini DP;
Cablu USB;
Cablu audio;
Cablu de alimentare

Design

Philips 272P7VPTKEB are un design clasic, strict. Corpul este fabricat din plastic negru mat. Panoul frontal aproape fără rame are inserții texturate în partea inferioară. Cadrul fără ramă este oarecum arbitrară, în starea de lucru (pe) ramele laterale sunt de câte 8 mm fiecare, dar în rama off sunt într-adevăr practic imperceptibile. Producătorul folosește o acoperire specială a ecranului, care contribuie la o reproducere excelentă a culorilor, chiar și la unghiuri mari de vizualizare. Când este privit la un unghi drept, acest strat de acoperire arată ca unul obișnuit, iar atunci când schimbă unghiul de vizualizare, acesta pare a fi unul lucios.

Pe acesta puteți găsi numele producătorului „Philips” și un mic senzor de infraroșu PowerSensor, care diminuează luminozitatea monitorului într-un moment în care utilizatorul nu se află în fața ecranului computerului. În partea din dreapta jos sunt semnăturile butoanelor de control.

În mijloc, pe fața superioară, există un modul de cameră cu cameră retractabilă, echipat cu un microfon și un indicator LED. Modulul este extins prin apăsarea ușoară a suprafeței aparatului foto. O astfel de soluție (instalarea unui modul de alunecare) permite utilizatorului să nu se îngrijoreze că modulul camerei va fi crăpat.

Pe partea inferioară, în partea stângă este o nișă cu intrări video: intrare / ieșire DisplayPort, mini-DisplayPort, HDMI (cu suport MHL – ieșirea imaginii pe monitor de pe un smartphone) și intrare VGA. Iată intrarea audio pentru conectarea la un PC și o ieșire pentru căști.

De asemenea, pe suprafața inferioară există două difuzoare de câte 2 wați fiecare și butoane de comandă mecanică. Calitatea sunetului difuzoarelor lasă mult de dorit, dar prezența lor este în orice caz un avantaj, în special în legătură cu camera Web încorporată.

Piciorul din spate este foarte masiv, are inserții din metal gri, are brațe de prindere, datorită cărora firele pot fi distribuite în mod corespunzător de-a lungul piciorului.


În cazul în care utilizatorul nu dorește să utilizeze un suport standard, este prevăzută posibilitatea montajului VESA (100×100 mm).

Meniul OSD

Navigarea prin meniul de pe ecran se face folosind butoanele de control mecanice situate în partea de jos, în partea dreaptă. După cum am menționat mai devreme, fiecare buton are o semnătură corespunzătoare, ceea ce simplifică într-o oarecare măsură procesul în sine. Numărul de setări este impresionant. Utilizatorul este rugat să regleze luminozitatea și contrastul, să activeze / dezactiveze PIP (imagine în imagine) și PBP (imagine lângă imagine), puteți activa overclockarea matricelor, selectați gamma, temperatura culorii, utiliza contrastul dinamic, selectați sursa de semnal audio și video , reglați culorile sau selectați modul sRGB, există un element care este responsabil pentru reglarea operației USB în modul de așteptare și multe altele.

PowerSensor – vă permite să reduceți consumul de energie cu 80%. Senzorul de prezență cu ajutorul impulsurilor infraroșii detectează prezența utilizatorului și în cazul în care utilizatorul este absent, luminozitatea monitorului scade.

LightSensor – efectuează reglarea automată a luminozității în funcție de iluminarea ambientală.

LowBlue este un mod de protecție a ochilor care utilizează tehnologia inteligentă pentru a reduce lungimea de undă a luminii albastre dăunătoare, ceea ce are un efect negativ asupra bunăstării. Acest mod are trei moduri presetate.

SmartResponse este o funcție dezactivată implicit și este responsabilă pentru overclockarea matricei. Activarea funcției vă permite să modificați intensitatea matricei. O valoare de intensitate mai mare mărește șansa de artefacte, reducând în același timp numărul de „frotiuri” diferite.

Despre aceeași funcționalitate oferă o aplicație patentată SmartControl, care poate fi descărcată de pe site-ul oficial al producătorului.

Philips 272P7VPTKEB este un monitor de 27 inch echipat cu o matrice standard IPS cu o rezoluție de 3840×2160 pixeli, o densitate a pixelilor de 163 PPI, o rată de reîmprospătare a ecranului de 60 Hz și un timp de răspuns de 5 m / s. Adâncimea de culoare – 10 biți.

Lucru la birou sau jocuri ?

Lucrul pe un astfel de monitor necesită unele obișnuite, o diagonală mare și rezoluție înaltă se simt, totuși, o oră mai târziu, dimensiunile ecranului nu sunt atât de vizibile. Fonturile sunt netede, interfața este desenată perfect. Singura cerință esențială pentru randarea de înaltă calitate este de a susține rezoluții înalte direct de aplicațiile înseși, altfel imaginea este puțin cam neclară. Din fericire, în cele mai recente actualizări ale Windows 10 acest moment a acordat o atenție deosebită, iar producătorii de software înțeleg că dispozitivele cu o rezoluție de 4K și mai mare devin din ce în ce mai populare și, drept urmare, optimizează aplicațiile.

Situația jocurilor este mult mai interesantă. Aproape toate jocurile moderne au suport pentru monitoarele 4K și sunt optimizate pentru a lucra cu ele. Dar aici este o nuanță. Monitorul Philips 272P7VPTKEB nu este poziționat de către producător ca joc. Dispozitivul nu suportă tehnologiile NVIDIA G-Sync și AMD Freesync, iar timpul de răspuns este de 5 ms. Care este în general destul de acceptabil, dar acesta este un tip de standard minim. Jocurile de pe ecran arată foarte bine, dar aici trebuie să vă amintiți că dacă iubitul nostru PUBG sau WoT a trecut pe setările „Ultra” cu o frecvență de 60 de cadre la rezoluția FHD, atunci în cazul 4K va trebui să uitați de el, sunt proprietarul unui calculator super modern. FPS începe să se scufunde foarte mult (în cazul meu scade la 35-40 de cadre pe secundă), dar chiar și cu astfel de valori, jocurile arată foarte bine.

Luminozitatea minimă și maximă este medie. Valorile minime de luminozitate sunt suficiente pentru o muncă confortabilă, cu un nivel scăzut de iluminare (în timp ce în întuneric această luminozitate poate provoca un anumit disconfort), iar la setările de luminozitate maximă puteți simți disconfortul dacă nu este expus la lumina directă a soarelui pe matricea dispozitivului. Când privești ecranul negru la unghiuri mari, efectul Glow începe să se estompeze (o nuanță de argint).

Monitorul are un număr de caracteristici premium.

Flicker-Free (lumină de fundal fără pâlpâire) – concepută pentru a reduce tulpina ochilor. Ideea este că, datorită unui mod inovator de reglare a luminozității, este asigurată o vizionare confortabilă a imaginilor pe monitoare cu iluminare din spate cu LED-uri. Tehnologia oferă iluminare cu lumină continuă, fără pâlpâire, datorită căreia funcționarea dispozitivului devine mai confortabilă.

WLED (alb LED) – pe baza utilizării LED-urilor albe, cum ar fi montate pe capetele matricei LCD. Această soluție permite obținerea unei iluminări uniforme a ecranului datorită unui strat special de reflecție și unui ghidaj de lumină. Iluminare uniformă a afișajului. O caracteristică foarte utilă la procesarea fotografiilor. În general, cu iluminarea uniformă a aparatului Philips 272P7VPTKEB , nu există probleme deosebite de observat, așa cum este indicat de adâncimea culorii negre, când se uită direct la ecran.

Nu trebuie să uităm de funcțiile integrate PIP și PBP care pot fi accesate din meniul de pe ecran. O caracteristică foarte convenabilă dacă monitorul dvs. este conectat simultan la mai multe surse video. Cu această funcție, redarea audio este posibilă simultan din două surse. Diferența dintre PIP și PBP este că, în primul caz, imaginea din al doilea dispozitiv se află în colțul din dreapta sus al ecranului, iar în cazul PBP, două imagini sunt opuse.

Nu am uitat de producător și despre amatori care lucrează în moduri multiscreen. Dispozitivul oferă o ieșire DisplayPort, prin intermediul căreia puteți conecta mai multe monitoare împreună și nu este nevoie să trageți firul de la unitatea de sistem pe fiecare monitor. Pentru a organiza munca într-un mod cu mai multe ecrane, monitoarele sunt interconectate printr-o conexiune lanț marcată.

Pentru a facilita conexiunea, dispozitivul este echipat cu un set întreg de conectori moderni și nu atât de mulți. Deci, proprietarii de carduri video moderne au ocazia între Display Port 1.2 și HDMI 2.0, care oferă o rezoluție de 4K la 60 Hz și sunt capabile să transmită un semnal audio difuzoarelor încorporate. Hub-ul USB 3.0 încorporat furnizează suplimentar trei porturi USB 3.0 amplasate convenabil pe masă, care pot fi utilizate atât pentru transferul de date, cât și pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

Concluzie

Philips 272P7VPTKEB – nu numai ca este un monitor nou, ci un monitor foarte performant și de înaltă calitate, cu densitate mare de pixeli și rezoluție uimitoare. Este perfect pentru utilizare acasă. Afișajul transmite perfect paleta de culori, ceea ce vă permite să vă angajați profesional în editarea grafică, deși nu este timpul maxim de răspuns optim pentru gameri. Dacă utilizatorii care doresc să achiziționeze acest monitor nu se așteaptă la anumite capcane, atunci iubitorii de joc trebuie să fie vigilenți. Rezoluția 4K lasă o amprentă imensă asupra cerințelor pentru hardware-ul unui computer personal și, prin urmare, pentru a obține citiri FPS bune la această rezoluție, numai utilizatorii cu hardware de vârf pot obține.