Gama LG

Gama LG în momentul în care există o mulțime de monitoare de diferite clase și modele, inclusiv pentru jocuri , buget, top 4K, curbate, netede. Astăzi avem unul dintre cele mai bune monitoare LG 34WK95U în acest moment, în care compania a colectat majoritatea tehnologiilor posibile moderne care se află în arsenalul producătorului. Este poziționat ca soluția finală pentru fotografi profesioniști și editori video. Să vedem cât de bun este în realitate.
Modelul LG 34WK95U este un monitor de 34 inch cu o matrice Nano IPS de 10 biți, o rezoluție 5K2K UltraWide (5120×2160), o rată de actualizare de 60 Hz, unghiuri de vizualizare de 178 °, o luminozitate maximă de 450 cd / m2 (vârf 600 cd / m2) mat anti-reflectorizant.

LG 34WK95U este poziționat ca o soluție pentru procesarea fotografiilor și a imaginilor, ceea ce înseamnă că cerințele pentru calitatea imaginii sunt mai mari decât în ​​cazul modelelor multimedia sau de jocuri. Monitorul utilizează o matrice de 34 de inci cu un raport de 21: 9 și o rezoluție neobișnuită de 5K2K UltraWide (5120×2160). Dacă este mai simplu, atunci acesta este dacă adăugați încă 33% din suprafață monitorului de 4 inch de 27 inch. Acesta va fi foarte convenabil atunci când se procesează video în 4K: puteți vedea întreaga imagine plus bara de instrumente. Este utilizată așa-numita matrice Nano IPS (mai jos vom vedea în detaliu ce este), care are o acoperire de culoare de 98% din spațiul de culoare DCI-P3 și 135% sRGB. Monitorul acceptă HDR și este certificat VESA DisplayHDR 600, una dintre cerințele standardului este o luminozitate maximă de 600 cd / m2. În același timp, luminozitatea maximă a afișajului este de 450 cd / m2, iar contrastul static este de 1200: 1. Din porturi sunt DisplayPort, 2xHDMI, 1xThunderbolt 3 (inclusiv cu capacitatea de a furniza energie unui laptop conectat) și hub USB 3.0. Dintre bonusuri există un sistem audio încorporat 2×5 W și un mod de joc cu tehnologia Dynamic Action Sync pentru a reduce decalajul de intrare. Deși, dat fiind rezoluția și rata de reîmprospătare de 60 Hz, jocurile nu sunt principala caracteristică a monitorului.

Cum arata LG 34WK95U?

Întregul panou frontal este un singur plan cu înveliș antireflectorizant, în starea off seamănă cu o suprafață neagră solidă. Ramele sunt subțiri pe toate cele patru laturi. Minimalismul aspectului adaugă absența completă a oricăror semne în față, LG a decis să elimine chiar și logo-ul, aflat de obicei sub ecran.Monitorul nu are părți lucioase, tot plasticul este plicticos. Partea din față este negru, spatele este alb.Suportul este lat, din metal, cu o căptușeală din plastic de culoare argintie și un mic logo pe partea dreaptă. Se face sub forma unei părți subțiri a cercului, LG a numit-o Edge-ArcLine. În orice caz, arată elegant.Platforma cu conectori este ușor încastrată, ceea ce va fi convenabil în cazul montării pe perete (este asigurată de proiectare). Mai jos este un joystick cu cinci direcții pentru ajustarea monitorului. Această soluție LG a fost folosit de mult timp în monitoarele lor. Simplu și destul de convenabil. Pe laturile – perforare, sub care sunt difuzoare stereo.Aspectul modelului LG 34WK95U sa dovedit a fi cât mai practic posibil: nimic inutil, în timp ce, în același timp, arată elegant, universal.Designul monitorului și standul familiar, fără caracteristici exotice. Nu este prevăzută numai reglarea de bază a înălțimii și înclinării, rotirea și orientarea portretului. Intervalul de reglare a înălțimii monitorului este de 110 mm.

Conectivitate

Toate porturile sunt situate pe o mică platformă în locașul din stânga echipamentului pentru picior. De la conectori există două porturi HDMI 2.0, DisplayPort 1.4, Thunderbolt 3 cu suport pentru alimentarea cu energie, două porturi USB 3.0 (plus USB 3.0 Type B pentru conectarea unui hub) și ieșirea căștilor sau difuzoarelor.

Pentru a controla setările monitorului, puteți utiliza meniul de pe ecran, controlat de un joystick. Când faceți clic pe prima dată când faceți clic, apare meniul de pe ecran al setărilor rapide, din care puteți comuta sursa de semnal, monitoriza modul de funcționare, accesați setările monitorului sau pur și simplu opriți-o. În meniul avansat există un comutator al modurilor imagine prestabilite, setările manuale pentru redarea culorilor, luminozitatea, contrastul, o mulțime de setări avansate, inclusiv modul de operare al porturilor USB, comutatoarele pentru funcțiile Super Resolution + și DFC.

Pentru un PC, există o aplicație OnScreen Control, care, cu ajutorul modurilor speciale, vă permite să împărțiți ecranul în moduri diferite, să efectuați toate aceleași setări ca și în meniul de pe ecran și, de asemenea, să „legați” anumite setări de aplicații. Ca urmare, monitorul însuși va comuta la lansarea aplicației corespunzătoare.

Calitatea imaginii

Monitorul utilizează matrice AH IPS cu diagonala de 34 inci, iluminare din spate cu LED-uri W și o rezoluție de 5120×2160. Lățimea bitului este de 10 biți, dar aceasta este o opțiune de 8 biți + FRC. HDR este acceptat, monitorul este certificat VESA DisplayHDR 600. Arma secretă a monitorului este propria sa tehnologie Nano IPS. Dacă îl descrieți cât mai simplu posibil, un strat de nanoparticule se aplică luminii de fundal W-LED care absoarbe lumina cu o anumită lungime de undă. De exemplu, unele nuanțe care distorsionează imaginea. Datorită acestui fapt, precizia culorii este îmbunătățită. Matricile cu Nano IPS au o acoperire mult mai largă decât cea obișnuită: promite până la 98% din spațiul de culoare DCI-P3 și până la 135% sRGB.
Matricea are o frecvență de 60 Hz, un timp de răspuns de 5 ms, unghiuri de vizualizare de 178 ° orizontală și verticală, luminozitatea maximă revendicată este de 450 cd / m2 și un vârf de 600 cd / m2 (acesta din urmă fiind una dintre condițiile de certificare a VESA DisplayHDR 600). Imaginea este superba, unghiurile maxime de vizualizare. Monitorul nu este curbat și nu există nici o iluminare și lumină critică inegală. Am măsurat indicatorii de monitorizare în modurile prestabilite, indicatorii fiind foarte apropiați de cei declarați. Pe HDR, luminozitatea maximă a fost de 581.694 cd / m2, luminozitatea câmpului negru – 0.507, iar contrastul static – 1147: 1. În modul de utilizare, luminozitatea maximă a fost de 432.372 cd / m2, luminozitatea câmpului negru – 0.457 cd / m2 și contrastul – 946: 1. Calibrarea din fabrică este foarte bună, în modul sRGB toți indicatorii sunt aproape de referință.

Caracteristicile suplimentare

Așa cum am scris deja mai sus, mediul de lucru poate fi împărțit în diferite configurații ale mai multor ferestre, ceea ce este destul de convenabil cu astfel de dimensiuni și rezoluții de monitorizare. Lăsați difuzoarele încorporate să nu înlocuiască un sistem audio bun, dar ele sună surprinzător de tare și nu rău în calitate, va fi mai mult decât suficient pentru a viziona filme. Dintre funcțiile utile, este posibil să încărcați laptopul de pe monitor (85 W) și să transferați o imagine pe același cablu. Este foarte convenabil, nu este nevoie să conectați în plus un laptop la o priză de perete.
Monitorul este echipat cu un senzor de iluminare și, dacă doriți, puteți activa ajustarea luminozității automate. Desigur, există tehnologii de îmbunătățire a imaginii. Inclusiv contrastul digital fin (DFC), care (teoretic) face imaginea mai mult contrast, funcția Super Resolution + pentru a spori claritatea imaginii. Există un mod de joc cu tehnologia Dynamic Action Sync pentru a reduce decalajul de intrare, deși monitorul în sine nu este poziționat ca un joc. Pentru jucătorii hardcore, rata de reîmprospătare de 60 Hz nu va fi suficientă, dar ocazional jocul este destul de confortabil.

Linia de jos

Monitorul LG 34WK95U este o soluție interesantă pentru o grămadă de cazuri de utilizare. Diagrama mare, rezoluția și matricea de înaltă calitate cu o gamă largă de culori, calibrarea de fabricație de înaltă calitate și suportul HDR permit utilizarea acestuia atât pentru editare foto și video, cât și pentru birou și pentru divertisment, cum ar fi vizionarea de filme sau jocuri. Deși acesta din urmă este doar pentru jucătorii  care se joacă episodic să se relaxeze. Monitorul arată foarte elegant, echipat cu un hub USB și un set complet de intrări video moderne, inclusiv Thunderbolt 3 cu funcția de încărcare a dispozitivelor externe. Acest lucru vă va permite să conectați laptopul la monitor printr-un singur cablu și să lucrați (bineînțeles dacă laptopul acceptă încărcarea de tip C).