Lenovo Yoga Book C930 este un notebook compact și ultra-portabil, într-un carcasă din metal, cu două ecrane tactile de 10,8 inch: IPS cu o rezoluție de 2560×1600 și E Ink FullHD. Într-un procesor Intel Core i5-7Y54, 4 GB de memorie RAM și o unitate SSD de 256 GB.

Ce-l face interesant?

Lenovo Yoga Book C930 este un gadget mic și subțire într-un format de laptop , dar în locul unei tastaturi există un ecran tactil E cu diagonala de 10,8 inchi și o rezoluție de 1920×1080, care poate funcționa ca o tastatură sensibilă la atingere cu un touchpad și un răspuns tactil „pentru desen și note scrise de mână sau E cititor pentru cărți electronice. Afișajul principal este un IPS touchscreen cu o diagonală de 10,8 și o rezoluție de 2560×1600. Setul este dotat cu un stilou pentru scopuri „creative”. Inside este un procesor modest dual-core Intel Core i5-7Y54, 4 gigabytes de memorie RAM si o unitate SSD de 256 GB. Ele promit până la 9 ore de viață a bateriei. Carcasa este din metal, cântărește doar 775 g, iar un mecanism interesant este folosit pentru deschidere: se deschide prin atingerea dublă pe capac. Din porturi există o pereche de USB de tip C. Funcționează tot pe Windows 10.

Carcasa

Carcasa Lenovo Yoga Book C930 este fabricată în întregime din metal, gri închis, cu finisaj mat. Nimic în plus, doar minimalism strict. În colțul capacului superior este sigla Lenovo, nimic mai mult. Notebook-ul în sine este foarte compact, subțire și ușor. Pentru călătorie – cel mai mult nu ia mult spațiu într-un rucsac.
În partea stângă este un conector USB tip 3.1 C , un indicator LED, un difuzor și un slot pentru card microSD. Design-ul este ca și la smartphone-uri, în versiunea LTE va exista o cartelă SIM.În partea dreaptă este un alt tip 3.1 C cu un indicator, un alt difuzor și butoanele de alimentare și de volum. Și dacă prezența a doar 2xType-C nu este deloc jenantă, atunci lipsa jack-ului audio a fost oarecum surprinzătoare.

Ramele din jurul perimetrului afișajului nu pot fi numite subțiri, dar cu dimensiuni globale foarte mici acest lucru este destul de scuzabil. Ecranul tactil, respectiv închide geamul de protecție. Deasupra ecranului este o cameră web și un senzor de lumină.
Lenovo Yoga Book C930 este asamblat și arată grozav, dar datorită dimensiunii sale compacte și greutății reduse se va potrivi cu ușurință în geanta unei femei. Construcția însăși are câteva nuanțe, dar vom reveni la această problemă puțin mai târziu.

Cât de bun este ecranul

Ecranul principal are o diagonală de 10,8 inchi și o rezoluție de 2560×1600. Acest lucru este mai mult decât suficient pentru o astfel de diagonală. Poate că, FullHD ar fi chiar preferabil . Da, și ar avea un impact pozitiv asupra autonomiei. Dar imaginea este într-adevăr excelentă: se utilizează o matrice IPS de înaltă calitate, marja de luminozitate este foarte bună, unghiurile de vizualizare sunt maxime, sticla este strălucitoare, desigur.
Luminozitatea maximă a fost de 294.737 cd / m2, ceea ce este foarte bun, ca și pentru un dispozitiv din această clasă. Luminozitatea câmpului negru este de 0.355 cd / m2, iar contrastul static este de 830: 1.

Lenovo Yoga Book C930 – un dispozitiv experimental care nu ar trebui considerat principalul instrument de lucru.In interior este setat adecvat: navigarea pe internet, vizionarea unui video sau de lucru de bază în editorii grafici este de ajuns, dar nu mai mult. Utilizează un modest procesor Intel Core i5-7Y54 dual-core, fire Threading 4 Typer, cache 4 MB, viteza de 1,2 GHz (și 3.2 GHz în modul Turbo Boost), grafica integrată Intel HD Graphics 615. Ce mai trist – 4 GB de memorie LPDDR3 , nu există configurații cu 8 GB. Deci, viteza lui Lenovo Yoga Book C930 nu este diferită, în special cunoscând apetitul lui Chrome. Interfețe fără fir: 802.11ac + Bluetooth 4.2. Există configurații cu LTE.

Procesorul Intel Core i5-7Y54 are o putere de proiectare de 4,5 W și nu necesită răcire activă.

Procesor

Lenovo Yoga Book C930 este alimentat de o baterie Li-Pol de 4650 mAh, promițând până la 8,6 ore de funcționare. În condiții reale (surfing web, filme, video, poștă și rețele sociale), am avut aproximativ 6 ore. Încărcarea nu este foarte rapidă: puțin mai puțin de 3 ore de la alimentarea completă.

Din software-ul suplimentar există, desigur, un set de proprietăți pentru lucrul cu ecranul E Ink, o aplicație mai familiară Lenovo Vantage pentru configurarea generală, actualizarea și diagnosticarea unui laptop și o aplicație separată pentru setarea pixului, care afișează încărcarea, puteți ajusta sensibilitatea, acțiunile când apăsați butoane și așa mai departe.

Lenovo a abordat cu îndrăzneală designul cărții Lenovo Yoga Book C930 și, în plus față de cel de-al doilea ecran tactil, există încă unele piese neobișnuite. Să începem cu procesul de deschidere a obiectului gadget. Se poate face prin metoda clasică, dar nu în mod convenabil: piesele sunt foarte strânse unele față de altele și nu sunt prevăzute tăieturi. Dar compania a instalat pe capac un mecanism de deschidere dublu, care funcționează prin utilizarea unui accelerometru și a unor electromagneți. Arată spectaculos.
În mod similar, laptopul este declanșat apăsând butonul de reducere a volumului. Această metodă mi sa părut cea mai bună. Balama în Lenovo Yoga Book C930 are succes, nu există plângeri speciale. Se fixează bine în poziția corectă. Desigur, gadgetul poate fi folosit în diferite moduri.

Specificatii

Există două tipuri de tastaturi: „clasic” și „modern”. În acesta din urmă , touchpadul improvizat este ascuns și se deschide prin atingerea butonului oval în locul unde ar trebui să fie în mod normal. Două opțiuni de culoare: cu butoane virtuale negre sau alb. Aspectul este standard pentru laptopurile ultraportabile (și poate fi orice, în funcție de alegerea limbii și regiunii). O astfel de soluție este puțin potrivită pentru scrierea textelor mari: feedback-ul tactil nu ajută cu adevărat, răspunsul este general, și nu pentru fiecare buton individual. În plus, timpul de răspuns al ecranului este oarecum confuz. Aceasta este o problemă comună E Ink. Butoanele funcționează la timp, dar imaginea se modifică cu o întârziere vizibilă .

De asemenea, obiectul gadget poate fi folosit ca o carte electronică, sunt acceptate fișiere PDF. În general, este destul de viabilă, dar pentru o lungă perioadă de timp nu o puteți ține cu o singură mână din cauza greutății. E-cartile standard sunt de obicei 200-300 g, in acest caz avem 775 g.

Concluzii

Lenovo a reușit să pună împreună într-o carte foarte compactă Yoga Book C930 o mulțime de idei neobișnuite și neobișnuite, care, teoretic, pot fi foarte convenabile și interesante. Dar, pentru moment, acest lucru nu este încă un dispozitiv experimental pentru toată lumea. Mai degrabă, un fel de gadget de imagine pentru cei care vor să iasă în evidență. Lenovo Yoga Book C930 este perfect asamblată din materiale de calitate, arată foarte atractivă, compactă și cântărește numai 775 g, deci este foarte convenabil să o purtați cu dvs. Este echipat cu un ecran principal de înaltă calitate, poate funcționa ca un laptop, tabletă, e-book sau desen .