Am reușit să obțin Spectre x360 13 (2019) cu un procesor Intel Core i7-8565U a 8 a generație Whisky Lake, cu 8 GB de memorie RAM și o unitate SSD de 256 GB. Dar, HP a reușit să păstreze magia pe care acest model a avut-o întotdeauna?

Specificațiile modelului HP Spectre x360  (2019)

Procesor Intel Core i7-8565U
Grafică Intel UHD 620 (integrat)
Capacitatea RAM 8 GB DDR4-2400
SSD 256 GB M.2 PCIe-NVMe
AfișaJ 13,3 inch 1080p (1920 × 1080) IPS
Comunicații și rețele Intel Wireless-AC 9560, Bluetooth 5.0 Porturi video Thunderbolt 3
Porturi USB 2 × Thunderbolt 3 / USB Tip-C Gen 2, 1 x USB tip-A
Audio Patru difuzoare de la Bang & Olufsen
Aparat foto FHD, cameră web IR
Acumulator 61 Wh

Design

Fiecare fațetă este proiectată să reflecte lumina din toate unghiurile. Și nu exagerez. Marginile capacului, părțile laterale ale carcasei, marginea din jurul tastaturii, partea inferioară a carcasei sunt înclinate, astfel încât designul laptopului 2 în 1 arată ca o bijuterie. Chiar și grilele difuzoarelor au un model unghiular.

Îmi place acest aspect, deși ii înțeleg pe cei care privesc acest laptop cu îndoială. Dar știu și cât de plictisitori pot fi hibrizi  2 în 1. Amintiți-vă cel puțin LG Gram 14 și Lenovo Yoga C930. Până în prezent, HP Spectre x360 13 (2019) este disponibil numai în culoarea noului Poseidon Blue, care înlocuiește culoarea simplă argintie, precum și Dark Ash conservator.

Capacul din spate al carcasei și partea inferioară a ecranului au caneluri speciale, ceea ce adaugă un stil special. În același timp, acestea sunt funcționale – în locașul din stânga există un buton de alimentare (într-un loc convenabil) care poate fi ușor de găsit și dificil de apăsat accidental. Există unul dintre cele două porturi Thunderbolt 3 în crestătura dreaptă. Când este conectat, cablul va fi înclinat în lateral, dar ecranul nu va trece la modul tabletă.
O altă schimbare funcțională este că laptopul a devenit cu aproape 1 mm mai gros. Veți observa greu, dar acest lucru îmbunătățește foarte mult performanța termică. Grosimea noului HP Spectre x360 13 este de aproximativ 1,45 cm și cântărește 1,32 kg.

Panourile laterale din jurul ecranului sunt relativ subțiri, cu toate acestea, panourile de sus și de jos nu pot fi comparate cu aceleași panouri din laptopuri mai pliabile, cum ar fi Dell XPS 13. Cu toate acestea, în modul tabletă, totul intră în poziție. În ceea ce privește rigiditatea carcasei, capacul laptopului se poate lăsa ușor cu presiune, deși tastatura este puternică aici.

Afișaj

HP a instalat un panou de putere de 1 watt cu rezoluție Full HD în Spectre x360  (2019). Apropo, acesta este tipul de afișaj pe care îl are HP Spectre Folio. Ecranul are o performanță bună și prelungește în mod semnificativ durata de viață a bateriei. De asemenea, puteți alege un model cu afișaj 4K sau Full HD cu tehnologia SureView.


Judecând după datele colorimetrului, calitatea imaginii HP Spectre x360 13 (2019) este foarte ridicată. Raportul de contrast – 1040: 1, vă permite să lăsați în urmă majoritatea modelelor similare 2-în-1. Chiar și suprafețele Pro 6 și ThinkPad Z1 Yoga au un contrast mai redus (1000: 1). Schema de culori este de 73% în AdobeRGB, iar eroarea este de 1,27. Luminozitatea ecranului rămâne la 333 nits, deși cele mai bune rezultate în grup sunt aproape de 400 nits. Curba gamma este aproape ideală – 2,2, ceea ce înseamnă un lucru – afișajul este foarte luminos. Imaginea nu va fi prea întunecată sau neclară.
Acest afișaj este perfect pentru a lucra și a vizualiza orice conținut. Schema de culori vă permit să lucrați ca niște profesioniști care au o acuratețe importantă a culorilor.

Securitatea datelor

HP a îmbunătățit securitatea laptopului HP Spectre x360  (2019), acum avem două moduri de a introduce – folosind un scaner de amprente digitale sau prin recunoașterea feței cu o cameră cu infraroșu. Pentru confort, scanerul de amprente a fost transferat de la panoul lateral la tastatură.

HP sa alăturat companiilor care încearcă să maximizeze protecția utilizatorilor împotriva atacurilor hack. Modelul Spectre x360 13 (2019) are un întrerupător lateral al camerei web, care oprește complet camera și o înlătură din sistem. Rețineți că acest lucru se aplică și camerei cu infraroșu. Când este dezactivată, vă puteți conecta numai prin amprentă digitală sau utilizând un cod PIN.

Porturi și conectori

Ceea ce nu sa schimbat de la panoul anterior este varietatea de porturi. Există 2 porturi USB-C cu transmisie de mare viteză de până la 40 Gb / s, Thunderbolt 3, un port USB-A 3.1 și un slot pentru card microSD. În plus, există un modul Intel Wireless-AC care oferă conectivitate Wi-Fi 802.11ac Wi-Fi și Bluetooth 5.0 de încredere 2 × 2 MU MIMO. O opțiune separată este modulul LTE.

Tastatură și touchpad 

O tastatură confortabilă este extrem de importantă pentru orice laptop, mai ales dacă tastați mii de cuvinte timp de ore. De fapt, acesta este unul dintre cei mai importanți factori atunci când alegi.  HP Spectre x360 13 (2019) este în regulă aici, tastatura a rămas la fel de confortabilă. Pentru tastare nu este nevoie de prea multă presiune asupra tastelor. Dar, cursul lor a devenit un pic mai mult decât la Yoga C930, Gram 14 și XPS 13, iar lumina de fundal are două niveluri de luminozitate.

HP Pen Stylus

Acest laptop 2-în-1 include un HP Pen Stylus activ, cu recunoașterea forței de presare – până la 4096 de grade. Da, nu este la fel de bun ca Surface Pen de la Surface Pro 6. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de sensibilitate la înclinare, puteți obține un HP Tilt Pen, cheltuind  extra 80 de dolari . De asemenea, este important ca stilourile să funcționeze cu baterii reîncărcabile încorporate care sunt încărcate prin USB-C.

Sunetul și calitatea acestuia

Notebook HP Spectre x360 13 (2019) are 4 difuzoare – două sunt instalate în partea inferioară a carcasei și alte două sub afișaj. Acest sistem este furnizat de Bang și Olufsen, astfel încât să ofere o calitate înaltă. Sunetul este puternic, cu frecvențe expresive la mijloc și înălțime, iar basul este mai bun decât la majoritatea laptopurilor. Deși la volum mare sunetul începe să denatureze, în general, pentru un notebook compact, acesta este un sistem audio impresionant.

Spectre x360  (2019) rulează pe cel mai recent procesor Intel cu a 8 a generație de  la Whisky Lake. Acesta este un chip excelent, cu eficiență ridicată.
În testul single-core Geekbench 4, laptopul a obținut 5256 de puncte și 14417 în testul multi-core. Acest rezultat nu este suficient pentru a învinge concurenți precum Gram 14 și Yoga C930.

Memorie

În ceea ce privește performanța în memorie, Spectre x360 13 (2019) are o unitate SSD Western Digital PCIe, care a avut rezultate decente în testul CrystalDiskMark. Viteza de citire a fost la nivelul celor mai bune modele 2-în-1, iar viteza de scriere a fost, în general, una dintre cele mai bune. În general, acest laptop este potrivit pentru sarcini exigente și, probabil, veți înțelege imediat că doriți să-l cumpărați. Performanța și gestionarea zgomotului reprezintă unul dintre avantajele oferite.

HP Spectre x360  (2019) autonomie

Spectre x360 13 (2019) rulează pe un procesor Core i7-8565U eficient din punct de vedere energetic, are un display excelent de 1 watt și o baterie de 61 Wh. De la un astfel de laptop, în principiu, vă puteți aștepta la o viață excelentă a bateriei. E impresionantă. De exemplu, într-un test cu surfing web, laptop-ul a funcționat timp de 12 ore și 45 de minute – iar acest lucru a permis HP să ocupe un loc nun în fața LG Gram 14 cu 12 ore și Yoga C930 cu un rezultat de 10,5 ore.


Pur și simplu, noul Spectre x360  va funcționa cu ușurință în întreaga zi de lucru fără reîncărcare și veți avea chiar și energia pentru a viziona filmele înainte de culcare. Dacă nu încărcați sistemul, atunci autonomia vă va surprinde plăcut.

HP Spectre x360  (2019) este un laptop hibrid excelent care poate aduce bucurie la lucru. Este rapid, cu o autonomie excelentă și convenabilă. HP a reușit să obțină maximul pe care îl pot obține astăzi de la modelele 2 în 1. La începutul articolului, m-am întrebat dacă modelul 2019 ar putea păstra magia care a fost acum 2 ani? Da, din toate punctele de vedere, noul Spectre x360  (2019) este mai bun, așa că mă bucur să finalizez această revizuire.