Istoria OMEN a început în 1991 – apoi, pentru a crea produse de jocuri, Hewlett-Packard și-a unit forțele cu o altă companie. De atunci, HP a prezentat soluții unice de jocuri sub acest brand – de exemplu,  VR și PC-uri de configurație finală. Astăzi vom vorbi despre notebook-ul de top din linia OMEN, care a primit suport pentru RTX.

Design

Designul laptopului provoacă sentimente mixte. Pe de o parte,  plăcută la suprafața atingerii de plastic mat. Pe de altă parte, logo-ul roșu aprins și modelele geometrice de pe capac adaugă agresivitate noului produs. Semnul vizibil este imaginea unei măști tribale care a fost folosită odată în ritualuri pentru a comunica cu spiritele. Până în 2006, VoodooPC a fost asociat cu acest simbol, producând PC-uri de lux. Apoi sa alăturat Diviziei de jocuri HP.

Vă așteptați foarte mult de la un laptop cu o astfel de poveste. În acest, OMEN 15 nu dezamăgește, totuși, nu merită senzația. Unitatea de tastatură nu este stinsă, capacul afișajului se înclină înapoi cu o mână fără a închide carcasa, plasticul este de înaltă calitate peste tot, ansamblul este pur și simplu frumos. Tastatura este plăcută , o tastatură tactilă și butoanele touchpad-sensibilitate și fără zgomot.

Ecran

Ecranul este mat, fără PWM, cu o excelentă transmisie de culori și cadre laterale înguste. Inginerii de la HP nu au redus lățimea cadrului inferior sub afișaj și au făcut bucle alungite. Panoul IPS de 15 inci este ridicat vizibil deasupra nivelului tastaturii, ceea ce are un efect pozitiv asupra ergonomiei.

Deși în afara lui OMEN 15 nu se deosebește de versiunile anterioare, multe s-au schimbat în interior. Aceasta este în primul rând o placă video cu suport pentru trasarea razei.

Acceleratoarele grafice actuale ale NVIDIA au nuclee RT care calculează comportamentul complex al luminii. Multe recente hituri AAA sprijină această tehnologie, iar pentru versiunile recente, dezvoltatorii eliberează patch-uri. Modificările pot fi văzute în jocuri bine-cunoscute. În cazul în care placa grafică GTX prezintă doar ceva neclar , acceleratorul RTX face o reflectare aproape completă a obiectelor fără pierderi în rata cadrelor.

Suportul pentru trasarea razei a fost deja adăugat la motoarele de top, iar DirectX 12 sprijină nativ inovația. Deci, HP OMEN 15-dc1004ur este o investiție pe termen lung, care se va dezvălui în mod sigur în viitoarele blockbustere.

Viteza maxima

Laptopul are un procesor Intel Core i7-8750H de 4 GB, 32 GB de memorie RAM și un pachet de 512 GB SSD și 1 TB HDD. Toate acestea împreună cu GeForce RTX 2070 vă permit să nu vă faceți griji cu privire la performanță. Ecranul oferă maximum de 144 de cadre pe secundă – imaginea este perfect netedă, fără întreruperi ale cadrelor.

Desigur, cineva trebuie să plătească pentru o astfel de putere monstruoasă. Atunci când dispozitivul de încărcare a jocului este zgomotos, din găurile de sub capacul afișajului se scoate fluxul de aer fierbinte. Cu toate acestea, este inevitabilă o astfel de configurație. Principalul lucru este că laptop-ul în sine nu se supraîncălzește, iar fps-ul nu se încarcă nici după orele de folosire. La momentele cu cea mai mare intensitate a resurselor, temperatura procesorului este de obicei menținută la 86 de grade, iar pe placa video – în limitele a 76 de grade.

Pentru cei care nu tolerează zgomotul, se oferă o soluție. Apăsând pe un buton separat cu sigla OMEN, aflată lângă blocul digital de pe tastatură, se lansează panoul de control – Centrul de comandă. În software, puteți subestima ușor performanța, reducând simultan sunetele răcitoarelor. Apropo, în același utilitar, este reglată și iluminarea RGB de trei chei a tastelor.

Autonomie

Fără alimentarea cu energie electrică, laptopul cântărește 2,4 kilograme, deci nu este deloc de dorit să-l purtați oriunde. OMEN 15 este mai degrabă perceput ca un computer staționar, care poate fi ușor transportat dintr-un loc într-un rucsac. În favoarea acestui scenariu și a autonomiei elementelor noi. Dacă doriți să îl folosiți departe de o priză, bateria durează 1 oră și 16 minute (performanță maximă, luminozitate medie a ecranului). Când trebuie să efectuați o sarcină simplă, cum ar fi editarea documentelor, bateria este utila 3 ore și 27 de minute de lucru într-un mod de economisire a energiei.

Specificații tehnice

PROCESOR                                Intel Core i7-8750H (până la 4,1 GHz în modul Turbo Boost)
CARD VIDEO                             NVIDIA GeForce RTX 2070 MAX-Q 8 GB GDDR6
MEMORIA OPERAȚIONALĂ      32 GB DDR4 2666 MHz
HARD DISK                               512 GB SSD asociat cu HDD 1 TB
ECRAN                                      15,6 „, Full HD (1920×1080), IPS, 16: 9, Matte, 144 Hz
INTERFAȚĂ                                1 x USB 3.1 Type-C (Thunderbolt), 3 x USB 3.1 Gen 1, 1 x HDMI, 1 x DisplayPort 1.4, 1 x RJ-45
DIMENSIUNI, GREUTATE           36 x 26,3 x 2,6 cm, 2,4 kg

Concluzie

HP OMEN 15este o stație de jocuri portabilă cu un sistem de răcire zgomotos, dar eficient. Acesta este unul dintre puținele laptopuri pe care puteți juca cu adevărat ore întregi fără supra-încălzire și frânare. Laptopul vă permite nu numai să vă bucurați de grafica la setările maxime cu fps înalt, dar, de asemenea, adaugă toate deliciile RTX. Minusurile, la rândul lor, sunt tipice pentru această clasă de dispozitive – un corp gros, o mică autonomie și o greutate destul de mare.

 

Sursa : reviewromania.ro