În acest an, ASUS a decis să iasă și să nu facă „ca toți ceilalți”. Potrivit dezvoltatorilor, noul produs va concura cu smartphone-urile Xiaomi, OnePlus și Google Pixel. Ei bine, dacă este așa, uită-te la ceea ce este ascuns în telefonul producătorului taiwanez.

Echipament

ZenFone 6 este echipat cu un ecran mare care ocupă aproape întregul panou frontal – fără tăieturi, ciocniri și găuri. Camera frontală ca atare nu este deloc. În schimb, producătorul a aplicat un mecanism special care ridică camera duală principală – nu am întâlnit încă o astfel de implementare a unei astfel de idei.

Unitatea rotativă este realizată din metal , care este de patru ori mai puternic decât oțelul inoxidabil. Furnizorul promite fiabilitatea și durabilitatea unei astfel de decizii – atâta timp cât trebuie să luați cuvântul. La cădere, camera se închide automat, împiedicând astfel ruperea. Am testat mecanismul: în funcție de senzațiile subiective, este nevoie de aproximativ două secunde pentru a o deschide / închide.

Materialele corpului dispozitivului sunt standard: cadru din metal și sticlă în față și în spate. Datorită colțurilor rotunjite și a formei curbe a capacului, este plăcut să țineți gadget-ul, dar pentru utilizarea completă cu o mână este prea mare, chiar și cadrele subțiri nu se economisesc. Producătorul a încercat să minimizeze neplăcerile prin plasarea elementelor active ale aplicațiilor standard în zona inferioară a ecranului.

Scanerul de amprente este situat pe panoul din spate, probabil datorită tehnologiei de afișare. Modulul funcționează rapid și precis, dar totuși vă așteptați un scaner pe ecran de la nava amirală din 2019.

În partea dreaptă a smartphone-ului, există un buton de alimentare cu o margine albastră, un balans de control al volumului și un buton Smart Key suplimentar. În mod implicit, servește pentru lansarea Asistentului Google, dar dacă doriți, puteți atribui alte funcții preselor simple, duble și lungi. Ne-a plăcut ideea, dar această cheie inteligentă este plasată prea sus, așa că trebuie să utilizați mâna a doua sau să mutați telefonul  pentru al apăsa.

Apropo, mufa de 3,5 mm pentru căști nu a dispărut, ceea ce, împreună cu prezența amplificatorului NXP TFA9874, ar trebui apreciat de iubitorii de muzică. De asemenea, dispozitivul are difuzoare stereo puternice.

Afișaj

Vorbind de ecranul de 6,4 inch, primul lucru pe care trebuie să-l observăm este faptul că este utilizată aici matricea IPS – o raritate în emblemele de astăzi și o bucurie pentru adversarii PWM. Ecranul afișează o imagine de înaltă calitate fără nici o distorsiune atunci când este privită la unghiuri și o lățime mare de luminozitate (până la 600 nits). Chiar și culoarea neagră este adâncă și în lumină puternică nu arată mai rău decât pe matricele OLED. Apropo, în conformitate cu tendința în smartphone oferă o temă complet negru.

În partea din față a ecranului, ZenFone 6 poate da vina doar cadrului inferior – este cu mult mai mare decât celelalte trei. Dar, în lipsa unor reduceri, este scuzabilă și nu provoacă prea mult disconfort.

Aparat foto

Camera ZenFone 6 este alcătuită din două module: principalul 48-megapixel (senzor Sony IMX586 și obiectiv cu f / 1,79 diafragmă) și un ultra-lățimea suplimentară de 13 megapixeli (unghi de vizualizare de 125 °). Setul este standard pentru anul 2019, dar ASUS a reușit să surprindă. Deci, când focalizarea este utilizată de opt ori mai mulți pixeli, datorită căruia smartphone-ul se focalizează instantaneu. Acest lucru este facilitat de prezența auto-focusului cu laser. În plus, ASUS a aplicat noul mod HDR + Enhanced, care este bine cunoscut proprietarilor de pixel și utilizatorilor G Cam. Există, de asemenea, un mod special pentru fotografierea de noapte, eliminând lumina și făcând cadrul mai luminos. Pentru o cameră cu unghi larg, distribuitorul a aplicat corecția distorsiunilor în timp real. Nu există stabilizare optică (precum și zoom), deoarece până acum nu au reușit să „împacheteze” toate acestea într-un modul subțire.

Când înregistrați imagini video, puteți activa focalizarea de urmărire – util pentru a captura obiecte în mișcare.
ASUS a bătut neobișnuit designul pivotului camerei: utilizatorul își poate regla independent deschiderea prin deplasarea în jurul ecranului, alegerea unui unghi confortabil sau crearea unei panorame în acest fel.

Deoarece camera principală poate fi în același timp frontală, toate funcțiile menționate sunt de asemenea relevante la fotografierea automată.

Performanță

Telefonul  este construit pe baza procesorului de top Snapdragon 855 cu 8 GB de memorie RAM. Umplerea este puternică, pe lângă faptul că ASUS a optimizat firmware-ul, mărind în mod semnificativ viteza de lansare a principalelor aplicații (cum ar fi telefonul, tastatura, galeria), precum și programe recente și frecvent utilizate. Pentru aceasta, învățarea inteligenta este utilizată pentru a analiza obiceiurile utilizatorului. Am auzit în repetate rânduri despre acest lucru, dar în cazul ZenFone 6, aplicațiile încep de fapt aproape instantaneu, mai ales când au fost redeschise.

Din cutie, dispozitivul funcționează pe platforma Android 9.0 Pie proprietară ZenUI 6. Interfața este cât se poate de aproape de Android-ul pur. În plus, producătorul a redus numărul de aplicații preinstalate, ceea ce se remarcă în special pe fundalul smartphone-urilor anterioare ASUS. În plus, ZenFone 6 din aceste modele, care printre primele vor fi disponibile versiunea beta a Android Q.

În interiorul ZenFone 6 se potrivește o baterie de 5000 mAh. Furnizorul promite două zile de utilizare activă a smartphone-ului – asigurați-vă că ați verificat această aplicație pentru o examinare completă.