Noul ASUS ZenFone 6 surprinde cu o cameră neobișnuită PTZ și  cu o baterie impresionantă de 5000 mAh. De asemenea, mufa audio, difuzoarele stereo și are un slot triplu pentru SIM și un card de memorie. Înainte de noi este cel mai practic pilot al anului 2019? Verifică-l.

Camera neobișnuită

Modulul foto ZenFone 6 este aranjat interesant: există un blitz situat vertical între cele două obiective.  Soluția este originală, totuși a permis să scape de decuplarea aparatului de fotografiat  pe ecran. În plus, pentru majoritatea telefoanelor, senzorul frontal este inferior calității față de cel principal – dar nu noul produs ASUS. Datorită modulului rotativ, iubitorii de autoportrete pot lua cele mai înalte imagini de calitate.

Deblocare faciala

Deblocarea în fața camerei este prezentă, totuși, implementarea sa nu poate fi numită confortabilă. Mai întâi trebuie să activați ecranul, apoi țineți degetul pe el și numai atunci aparatul de fotografiat se va întoarce pentru a recunoaște proprietarul. Procesul este lung și în mai multe etape. Ușor de utilizat scanerul de amprentă pe spate.

Camera foto a gadget-ului este reprezentată de două module: unul principal de 48 de megapixeli cu o deschidere de f / 1,79 și un unghi foarte larg, care se poate bucura de un unghi de vizualizare impresionant de 125 °. Deoarece tehnologia avansată de focalizare este utilizată, claritatea este aproape instantanee. Un alt plus: modul HDR + îmbunătățit, familiar utilizatorilor aplicației GCam. Extinde foarte mult gama dinamică a imaginilor.

Unghiul camerei PTZ este ușor de schimbat la orice mod convenabil în procesul de fotografiere. Această caracteristică este utilă pentru crearea unor unghiuri neobișnuite.

Camera foto

Cu iluminare bună, gadgetul produce imagini cu culorile corecte și detalii. Este de remarcat munca software-ului: chiar și fără o lentilă suplimentară, nu este dificil să creați cadre care să estompeze fundalul și HDR + Enhanced va ajuta în condiții de lumină contrastantă. În întuneric, camera video emblematică se preda mai repede decât mulți concurenți.

Situația este salvată parțial de un mod special de noapte. Automatizarea ASUS ZenFone 6 are un defect comun: elimină cu reproducere exactă a culorilor și o claritate suficientă, dar nivelul zgomotului digital este adesea mai mare decât ne-ar plăcea. Obiectivul cu unghi larg este inferior calității cadrului față de cel principal, însă un unghi de captare de 125 ° este potrivit pentru fotografierea arhitecturii și a experimentelor artistice.

Calitatea video

Exemplu de înregistrare video de 4K la 30 de cadre pe secundă. Calitatea este bună chiar și în interior. Tastele de volum vă permit să rotiți camera fără a mișca telefonul mobil. Stabilizarea software-ului funcționează bine în 4K cu 60 de cadre pe secundă, aproape fără agitare în mișcare.

Autonomia

O baterie impresionantă de 5000 mAh – un avantaj semnificativ al ZenFone 6 față de concurenți. Pe de altă parte, este instalată o matrice IPS, care consumă în medie mai multă energie decât OLED. Dar chiar și cu ea, dispozitivul demonstrează rezultate excelente ale testelor. Deplasarea continuă a videoclipului la luminozitatea ecranului de 50% a durat 19 ore și jumătate: rezultatul este mai bun decât multe dintre navele emblematice ale acestui an. În jocuri, merge, de asemenea, încet, dar în utilizarea de zi cu zi ar trebui să contați pe două zile de lucru fără încărcare. Această autonomie este obișnuită pentru a vedea în dispozitivele bugetare cu baterii mari. Pentru modelele de top, aceasta este mai degrabă o excepție decât o regulă.

O baterie mai mare necesită o încărcare mai lungă. Poate că acesta este motivul pentru care ASUS refuză încărcarea fără fir: pentru a umple 5.000 mAh în acest fel, trebuie să vă petreceți prea mult timp. Dar cu adaptorul complet, o „reîncărcare” completă, datorită suportului standardului Quick Charge 4.0, durează doar 2 ore și 10 minute. Nu la fel de repede ca altetelefoane, cu toate acestea, ar trebui să căutați rareori o priză.

Toate semnele emblematice

Noul ASUS poate fi numit unul dintre cele mai practice telefoane de vârf din ultima vreme. Chiar și în ciuda mecanismului original al camerei, a cărui fiabilitate o va arăta numai funcționarea pe termen lung. Telefonul  este echipat cu aproape tot ceea ce cumpărătorii au fost privați de dispozitive de ultimă generație în ultimii ani. Există un radio FM, care este rar întâlnit astăzi . Difuzoarele stereo sunt instalate și conectorul audio este  – iubitorii de muzică îl vor aprecia. Nu este nevoie să vă încurcați cu adaptoarele sau să schimbați căștile preferate. Calitatea sunetului și volumul, cu o marjă decentă de volum și un detaliu bun, potrivit unui gadget din această clasă. Și când veți introduce o cartelă SIM în aparat, veți descoperi un alt bonus frumos: ZenFone 6 a fost echipat cu un slot separat pentru două cartele SIM și o cartelă de memorie.

Telefonul mobil sa dovedit masiv: grosimea lui este de 9,1 mm, ceea ce este semnificativ mai mare decât generația anterioară ZenFone. Greutatea este de asemenea serioasă – 190 de grame. Cu toate acestea, amintindu-vă de capacitatea bateriei instalate în interior. Un buton Smart Key suplimentar este situat în partea dreaptă a dispozitivului. Este vorba de multitasking: puteți apela Google Asistent sau o puteți folosi pentru a face fotografii după lansarea camerei. Convenabil, deși cheia este localizată ușor mai mare decât ne-ar plăcea.

Ecran IPS

O altă diferență izbitoare față de alte telefoane: în loc de AMOLED, este folosit un ecran IPS cu o rezoluție Full HD + și o diagonală de 6.4, din care minus nu este cel mai înalt contrast – acest lucru este remarcabil mai ales în lumina soarelui. Există, de asemenea, avantaje pentru această soluție: extinderea culorii este corectă, nu trebuie să vă simțiți disconfort datorită caracteristicilor pâlpâitoare ale panourilor OLED. Ecranul are o acoperire oleofobică excelentă și prin setări puteți activa controlul mănușilor, care va fi bun în timpul iernii. Aceste smartphone-uri de top sunt pentru cei care preferă vechiul IPS bun cu toate caracteristicile sale.

Viteză și putere fără compromisuri

Dispozitivul funcționează pe baza opto-ului Snapdragon 855 – cel mai productiv pentru actualul chipset Qualcomm. Telefonul este echipat cu 8 GB de memorie RAM și 256 GB de memorie internă. Se așteaptă ca, cu o astfel de configurație, ZenFone 6 să fie unul dintre cele mai rapide și mai puternice dispozitive de pe piață. Rezultatele benchmark-ului confirmă acest lucru. AnTuTu și a pus o noutate în primul rând printre gadget-urile Android.

În timpul folosirii prelungite, telefonul se încălzește. Cu toate acestea, nu a existat o scădere a vitezei de lucru.

Și actualul ZenUI 6 este cât mai aproape posibil de sistemul de stoc Android. Software-ul cum ar fi Facebook este ușor de eliminat, animația nu încetinește, interfața este lipsită de  excese. Suporterii unui sistem curat ar dori acest lucru.

Specificații tehnice

DISPLAY                                                                   IPS, 6,4 „, Full HD +, 19,5: 9
CHIPSET-UL                                                             Qualcomm Snapdragon 855
RAM MEMORY AND DRIVE                                     8 GB – 128 GB
CAMERA                                                                  48 MP (IMX 586, f / 1,79) + 13 MP (unghi de vizualizare de 125 °)
BATERIE                                                                   5000 mAh
CARACTERISTICI                                                      modul pivotant al camerei, baterie capabilă cu suport pentru încărcarea rapidă, încărcare rapidă 4.0, mufă audio NFC, mufă audio

Concluzie

În timp ce producătorii concurează cât de frumos să prezinte și mai scump să vândă următorul set de compromisuri, ASUS tocmai a făcut ZenFone 6 – cel mai practic telefon din 2019. Baterie capabilă, configurație superioară, slot pentru SIM și card de memorie triplă, mufă audio, ecran IPS – acum nu există o astfel de combinație. Un aparat de fotografiat pivotat extinde posibilitățile de fotografiere și filmare.  Telefonul  este destul de voluminos și greu. Nu toată lumea va fi incantata, de asemenea, ecranul IPS, și nu AMOLED. Dar acest lucru nu împiedică noul produs să lupte pentru titlul de cel mai bun telefon în 2019 .

Sursa :reviewromania.ro