ASUS implementează cu abilitate tehnologia ScreenPad în dispozitive, iar a doua versiune a touchpad-ului este deja instalată în modelul VivoBook S532F. Să cunoaștem mai bine acest laptop, compact și ușor, în ciuda ecranului mare.

ScreenPad

Extinderea spațiului de lucru cu orice mijloc este probabil visul fiecărui utilizator. Problema apare dacă este disponibil doar un laptop, deoarece nu puteți lua un ecran suplimentar cu acesta atât de ușor. Cu toate acestea, ASUS gândește diferit: tehnologia ScreenPad se găsește în multe dispozitive ale mărcii. Privind-o pentru prima dată, mă întreb sincer cum aceasta este o soluție evidentă și ergonomică.

Și adevărul este: touchpad-ul se află în fiecare laptop și ocupă o parte semnificativă a spațiului de pe panoul frontal. Mai mult, în multe sarcini este înlocuit cu un mouse, astfel încât câțiva centimetri pătrați chiar sub nasul unei persoane rămân inactiv. Da, un afișaj mare nu poate fi amplasat aici, dar un ecran mic poate fi, de asemenea, utilizat pentru sarcini auxiliare. Principalul lucru este că acest ecran nu este în detrimentul funcției principale a dispozitivului de intrare, pentru că nu toată lumea folosește mouse-ul, iar uitarea acasă sau descărcarea lui este foarte ușoară .

Cum funcționează

La început, nu observați nimic neobișnuit, dar ar trebui să aruncați o privire mai atentă asupra modului în care găsiți o cruce în colțul din dreapta sus al touchpad-ului. Oferă acces la pictogramele funcțiilor speciale ScreenPad și comenzi rapide pentru aplicații personalizate. În primul rând, despre acesta din urmă: puteți plasa aproape orice program sau fereastră pe un ecran suplimentar. Din punct de vedere al sistemului de operare, acesta este doar un alt afișaj, doar de o dimensiune non-standard.

Pentru a transfera este suficient să luați fereastra prin limita superioară și să începeți să trageți. În mijlocul spațiului de lucru principal va apărea o zonă pop-up cu două pictograme opționale. Stânga – trimiteți la al doilea afișaj fereastra selectată, ca monitor suplimentar obișnuit. Cea corectă nu numai că transferă fereastra, dar creează și o scurtătură pentru această aplicație pe desktop-ul ScreenPad. În viitor, puteți rula pur și simplu acest program pe ecran, ca și cum ar fi pe un smartphone.

Interfața ScreenPad va defila orizontal. În primul ecran vor exista întotdeauna pictograme ale blocului digital, scrierea de mână, tastele rapide virtuale, precum și asistenți pentru aplicațiile Microsoft Office. Trebuie să te obișnuiești puțin cu fiecare, dar, în general, ajută cu adevărat să lucrezi mai eficient. Ultimele două scurtături localizate pe ecranul suplimentar sunt o legătură către secțiunea de aplicații din magazinul ASUS și lansarea programului de servicii proprietar al producătorului.

Cea mai interesantă dintre toate pictogramele implicite este o aplicație pentru crearea tastelor rapide. Emulează combinații de orice butoane de pe tastatură (de la doi la patru). Inițial, „cut-copy-paste” obișnuit și alte câteva sunt enumerate în ea, dar puteți oricând să vă creați propriul dvs. dacă doriți. Ceea ce este mult mai interesant, puteți grupa toate tastele rapide și puteți lega grupuri la programe specifice. Este convenabil pentru cei care nu-și amintesc întotdeauna de pliere pe tastatură, precum și dacă sunt necesare combinații rare. Este trist că nu puteți înregistra macro-uri – ar fi util când introduceți caractere speciale folosind Alt + NumPad sau în jocuri.

Interfața ScreenPad este similară cu cea a tabletelor Android și este ușor de învățat. De la stânga la dreapta, de sus în jos: (1) ecranul de pornire, unde pe lângă scurtăturile standard se adaugă un mesager interzis, un browser obscen și calculatorul cel mai obișnuit; (2) meniul de setări al touchpad-ului; (3) cerere de taste rapide; (4) un calculator Windows standard se încadrează în ecran, astfel încât să îl poți folosi confortabil cu degetele.


Este important să rețineți câteva limitări atunci când lucrați cu ScreenPad. În primul rând, focalizarea sistemului se schimbă atunci când interacționează cu programele de pe un ecran suplimentar. Este destul de logic și de așteptat, dar trebuie avut în vedere faptul că, dacă în același timp se lucrează într-o aplicație pe ecran complet pe monitorul principal (să zicem, un joc), acesta poate răspunde imprevizibil. În al doilea rând, nu puteți elimina pictogramele standard de pe desktopul touchpad – este incomod pentru cei care nu utilizează aplicații proprii Microsoft. În general, este confortabil să funcționeze, trecerea între moduri este ușoară și, cel mai important, majoritatea programelor se simt excelent pe un ecran mic.

Proiectare și ergonomie

Dacă ne distragem de la cipul tehnologic principal, VivoBook S532F este un laptop interesant, cu un ecran de 15 inch. Acesta din urmă are cadre neobișnuit de înguste, doar cea superioară este puțin mai largă decât cele laterale. Acest lucru se datorează prezenței în el a unui senzor biometric cu putere completă: o cameră de recunoaștere a feței infraroșii și două LED-uri în apropiere. Apropo, autentificarea este rapidă și încrezătoare. Carcasa este parțial din metal (capacul și panoul tastaturii), ceea ce, se pare, determină ușurința neașteptată a dispozitivului – vă așteptați mai multă greutate din dimensiunile acestuia.


O altă caracteristică distinctivă a laptopurilor ASUS este că acestea se deschid literalmente atunci când le pliați. Capacul este conceput astfel încât, în stare deschisă, marginea de jos ridică partea de la distanță a laptopului.Trebuie să te obișnuiești puțin cu tastatura: are un bloc digital ușor aplatizat în lățime și nu prea strălucitoare crestături de caractere. Acesta din urmă este parțial nivelat de lumina de fundal cu mai multe moduri de luminozitate. Dar este mai bine să înveți încă aspectul tastelor, astfel încât să poți tasta fără erori în timpul zilei sau cu lumină puternică.

Trei culori ale corpului sunt disponibile pentru a alege: gri calm, verde  și roz inteligent. Cel de-al doilea arată cel mai avantajos și mai interesant, este original, dar nu prea captivant. Dar ceea ce este cu adevărat plăcut atunci când privim VivoBook S532F este prezența a patru porturi USB, dintre care trei sunt USB-uri cu dimensiuni complete, și doar unul este Type-C. Ambele porturi din stânga funcționează conform standardului 2.0, versiunea a treia de mare viteză este în dreapta. Mufa de încărcare proprie este un punct de bază: ar fi mai bine să faceți un alt USB Type-C, ca în ultrabook-uri. În orice caz, pentru proprietarii unui număr mare de dispozitive periferice, toate adaptoarele și separatoarele pot fi amânate deocamdată.

Performanță și autonomie

Pe lângă acceleratorul video încorporat, este instalată o placă NVIDIA MX250, dar în majoritatea scenariilor cotidiene doarme liniștit, economisind energia bateriei. Acesta din urmă este suficient de stabil pentru cinci până la șase ore de sarcini de birou, cum ar fi editarea textului sau navigarea pe net. Se pot viziona două filme , dar nu la luminozitate maximă, altfel este posibil ca bateria să nu fie suficientă. Este frumos că producătorul a fost capabil să încadreze boxe decente într-un caz compact – nu există vibrații de la ele, iar calitatea sunetului este semnificativ mai mare decât media.

Pe ASUS VivoBook S532F nu va fi posibil să se joace versiuni de top la setări maxime, dar nu este un dispozitiv pentru jocuri. Și pentru a lucra în aplicații de birou, editare grafică sau editare video inițială, puterea sa este suficientă pentru ochi. În același timp, o placă grafică discretă vă permite să rulați chiar GTA V pe setări medii de calitate a imaginii, dacă doriți. La vânzare există mai multe niveluri de decupare cu diferite hardware, astfel încât să puteți alege întotdeauna cea mai bună opțiune pentru raportul preț-performanță.

Specificații tehnice

PROCESOR         Frecvența de bază Intel Core i7-8565U 2,0 GHz Turbo Boost 4,6 GHz, 4 nuclee 8 fire, 8 MB Smart Cache, proces de fabricație de 14 nm, disipație termică maximă (TDP) 25 wați
RAM 16 GB DDR4 2400 MHz
VIDEO                 Intel UHD Graphics 620  NVIDIA GeForce MX250 2 GB
DISPLAY              IPS Full HD (1920×1080) de 15,6 ”, IP Screen Matte 2 – 5,65” FHD + (2160×1080) IPS
DRIVE                 SSD PCIe de 512 GB (476 GB disponibil pe baza partiției de recuperare și a zonei rezervate)
DIMENSIUNI ȘI GREUTATE                grosime – 1,8 cm (pliată)   –   lățime și adâncime – 35,7 x 23 cm  –  greutate – 1,8 kg
CONECTORI         1 x USB 3.1 Gen 1 Tip-C
1 x USB 3.1 Gen 1 Tip-A
2 x USB 2.0 Tip-A
1 x HDMI de dimensiune completă
1 x 3,5 mm Mufă audio combinată
1 x Cititor de carduri MicroSD

INTERFAȚĂ          Wi-Fi 6 (802.11ax)
Wi-Fi 5 (802.11ac)
Bluetooth 4.2 / 5.0
POWER                baterie cu trei celule 42 Wh   alimentare cu funcție de încărcare rapidă (60% în 50 minute)
ALTELE
Cameră infraroșu Windows Hello
Carcasă metalică
Tastatura Harman Kardon cu tastatură numerică separată

Concluzie

ASUS s-a dovedit a fi un laptop ușor și ieftin de 15 inch. VivoBook S532F este rezistent, arată atractiv și are o versiune echilibrată, suficientă pentru majoritatea sarcinilor, în plus, cu o identificare biometrică completă a Windows Hello, laptopul este deschis pentru tabăra de aplicații de afaceri. În același timp, este echipat cu un ScreenPad modificat. Este deosebit de plăcut faptul că ecranul tactil suplimentar nu a afectat prețul în niciun fel, dar a adăugat în mod semnificativ comoditatea de a interacționa cu gadgetul.

Sursa : reviewromania.ro