Dacă ești în căutarea unei destinații romantice și uluitoare, atunci trebuie să ai Santorini în lista ta. Această insulă grecească oferă o combinație perfectă între istorie, peisaje magice și apusuri de soare spectaculoase. În plus, gama diversă de activități ce pot fi realizate aici îți va oferi o vacanță completă. 

Mai mult decât atât, dacă îți dorești ca escapada ta să fie un succes de la început, până la sfârșit, alege Framey – un site de travel conceput special pentru a-ți oferi sfaturi și recomandări în funcție de dorințele specifice.

Iată câteva dintre atracțiile principale pe care toți turiști doresc să le vadă în această destinație de poveste

Clădirile albe cu acoperișuri albastre și peisajele dramatice.

Una dintre cele mai mari atracții ale insulei este peisajul său spectaculos. Clădirile albe cu acoperișuri albastre sunt caracteristice insulei și sunt în contrast cu stâncile vulcanice ce se ridică în fața Mării Egee. Fiind una dintre cele mai pitorești insule din Grecia, Santorini este cu siguranță o destinație de neuitat.

Plajele cu nisip roșu și negru.

În timpul vacanței tale, trebuie neaparat să vizitezi cele mai frumoase plaje ale insulei, în special plajele cu nisip roșu și negru. Plaja Red Beach este cea mai cunoscută și are nisip de culoare roșie-vulcanică, ceea ce o face deosebit de specială. În timp ce, plaja Kamari și Perissa sunt perfecte pentru cei ce caută o plajă mai tradițională, cu apă cristalină și nisip negru.

Vizitarea podgoriilor pitorești.

Insula este faimoasă pentru exploatarea vinului, așadar, nu ai cum să o vizitezi fără să te oprești la Vinăria Boutari sau Wine Museum Koutsoyannopoulos. În aceste locuri poți să deguști diverse soiuri de vinuri, să înveți despre istoria viticulturii din Santorini și să te bucuri de ospitalitatea localnicilor.

Apusurile de soare spectaculoase.

Celor ce se află în căutarea unui apus de soare perfect, Santorini este locul ideal. Insula oferă priveliști incredibile datorită peisajelor sale de poveste, creând un scenariu unic. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a vedea apusul de soare este din vârful stâncii din satul Oia.

Explorarea satelor tradiționale precum Oia și Fira.

Satele tradiționale Oia și Fira oferă o experiență culturală unică. Oia, cea mai pitorească localitate și cea mai faimoasă pentru apusurile de soare, are o atmosferă romantică și este ideală pentru o cină cu priveliști impresionante. În timp ce, în Fira vei descoperi o combinație perfectă între aerul cosmopolit și istorie. Indiferent pe ncare îl alegi, explorarea acestor sate te va lăsa cu amintiri deosebite.

În concluzie, Santorini este o destinație pe care trebuie să o incluzi în lista ta, dacă vrei să ai parte de o vacanță romantică, plină de experiențe inedite. În această insulă pitorească vei descoperi plaje spectaculoase, ape cristaline, o gamă diversă de activități, o istorie bogată și peisaje incredibile. Așadar, fă-ți bagajele și pregătește-te pentru o experiență de neuitat pe insula Santorini. 

Sursă foto: Unsplash.com