S-a mai aprins o stea în cer: inegalabilul actorul și balerin Thury Ștefan s-a stins la vârsta de 81 de ani. Vestea a întristat profund pe multă lume, mai ales pe cei care l-au văzut în ‘Nea Mărin miliardar’ sau care au auzit despre el și imensul său talent de-a lungul anilor atât când vine vorba despre cinematografie, cât și despre balet sau spectacole de revistă. S-a făcut remarcat în ambele domenii, având o perioadă de glorie în producțiile Veronica sau Nea Mărin Miliardar.

De asemenea, a rămas în mintea multora cunoscut drept unul dintre cei mai mari balerini români.

În vârstă de 81 de ani, cunoscutul actor și balerin a încetat azi din viață, 4 aprilie. Vestea cea tristă a fost dată pe rețelele de socializare de către apropiații maestrului.

În ultimii ani, maestrul s-a retras din lumina reflectoarelor și a ales viața la Câmpulung, județul Argeș, unde a început să practice metaloplastia. A făcut tot felul de icoane sau lucrări în metal, printre care și portretul lui Tudor Mușatescu, realizat în mărime naturală, adică o lucrare de 1,75 metri înălțime. De asemenea, a avut numeroase vernisaje, iar creațiile sale, cu adevărat impresionante, au ajuns în expoziții din toată țara, dar și în străinătate, fiind cunoscut nu doar drept unul dintre cei mai mari balerini din România și drept un actor fantastic care a inspirat și a bucurat deopotrivă…

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Surse foto: Facebook Thury Ștefan, ziare.com

Articolul DOLIU URIAS in LUMEA ARTISTILOR: S-a stins celebrul balerin si actor Thury Stefan apare prima dată în Bucuresti Business – Despre afaceri. Zi de zi.