carne shaorma

Carnea pentru shaorma este nelipsita din meniurile fast-food-urilor din intreaga lume, reprezentand un adevarat deliciu pentru iubitorii de street food. Aroma imbietoare si textura suculenta a shaormei a transformat acest preparat intr-unul dintre cele mai populare mancaruri fast food.

Dar ce anume ii da acestui preparat gustul autentic si irezistibil? Raspunsul sta in condimente.

Shaorma, cunoscuta si sub numele de doner kebab, este un amestec perfect intre carne shaorma, lipie, legume si diverse condimente.

Carnea este, fara indoiala, „starul” acestui preparat. Dar cu ce se condimenteaza carnea pentru shaorma?  Reteta traditionala turceasca este bazata pe un amestec unic de condimente si pe marinarea carnii.

1. Mixul de condimente pentru carnea de shaorma

Acest mix contine de obicei sare si piper, boia dulce, boia iute, coriandru macinat, chimen, scortisoara, cuisoare si alte ierburi si mirodenii aromate. Cantitatea exacta si proportiile depind de preferintele personale, dar boiaua si chimenul sunt esentiale pentru aroma specifica.

2. Ulei de masline

Uleiul de masline nu doar ca ajuta la distribuirea uniforma a condimentelor, ci si la obtinerea unei texturi mai fragede si delicioase a carnii.

3. Bait pentru shaorma de pui

Nu este un pas obligatoriu, dar daca optezi pentru carne de pui, un bait (sos) format din iaurt, usturoi zdrobit, suc de lamaie si ierburi proaspete, cum ar fi mararul sau patrunjelul, este esential. Acest bait adauga prospetime si contrast cu aromele condimentelor.

4. Lamaie

Sucul de lamaie este adesea folosit pentru a marinat carnea si pentru a-i da o nota acidulata si revigoranta. Poti folosi atat sucul, cat si coaja de lamaie, in functie de preferinte.

Cum se prepara carnea pentru shaorma?

Pentru a obtine cea mai gustoasa carne pentru shaorma, trebuie sa respecti pasii esentiali ai pregatirii!

Pasul 1. Marinarea

Primul pas este sa amesteci carnea taiata in bucati cu mixul de condimente pentru shaorma, ulei de masline si eventual, sucul de lamaie. Lasa-o la marinat cel putin cateva ore sau peste noapte pentru a permite aromelor sa patrunda in profunzime in carne.

Pasul 2. Gatirea

Poti gati carnea pe gratar, in tigaie sau in cuptor. Traditional, shaorma se pregateste pe un grill vertical, dar poti obtine rezultate excelente folosind alternativele mentionate.

Asamblarea

Inainte de a servi, incalzeste lipiile pentru shaorma si aseaza carnea gatita pe ele. Adauga diferite sosuri pentru shoarma, la alegere, dar si legume, precum rosii, ceapa, varza, castraveti murati si ierburi proaspete, asa cum este patrunjelul.

Detalii care pot imbunatati shaorma

Un alt element cheie al shaormei este lipia. Aceasta serveste ca suport pentru carne si pentru toate celelalte ingrediente delicioase care isi gasesc locul intr-o shaorma autentica.

Lipiile folosite pentru shaorma trebuie sa fie proaspete si pufoase. Ele pot fi preparate in restaurant sau cumparate.

Pentru a da shaormei un gust si o textura impecabila, lipiile trebuie incalzite corespunzator. Acest lucru poate fi realizat pe gratar sau intr-o tigaie uscata, pentru a obtine o crusta usor crocanta in exterior.

Daca esti proprietarul unui restaurant fast-food si vrei sa le servesti clientilor tai preparate cu carne pentru shaorma autentica, atunci Cinar Distribution este partenerul de incredere pe care il cauti. Ei distribuie doar batoane carne de shaorma de cea mai inalta calitate, gata preparate, ce pot fi puse pe gril imediat.

Descopera calitatea autentica a produselor fast food de la Cinar Distribution!