Numărul victimelor coronavirusului chinez pe zi a crescut la 80, dar OMS nu se grăbește să sune alarma.

Comisia Națională de Sănătate din China a publicat aceste date luni, 27 ianuarie. În total, peste 700 de persoane s-au îmbolnăvit în timpul zilei, iar numărul de decese cauzate de un nou tip de coronavirus a crescut la 80 de persoane.

Autoritățile extind măsurile pentru combaterea răspândirii unei noi pneumonii periculoase cauzate de coronavirus. Începând cu 26 ianuarie, comerțul cu animale sălbatice a fost interzis, iar carantina a fost impusă tuturor fermelor de animale. Parcurile de distracții Disneyland din Shanghai și Hong Kong au încetat să funcționeze. În plus, peste 56 de milioane de oameni din 18 orașe din provincia Hubei sunt în carantină.

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății călătorește în China

Între timp, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Tedros Adhanom a plecat în China pe 26 ianuarie. El intenționează să se consulte cu guvernul și experți în domeniul medical.

OMS a refuzat anterior să declare o stare de urgență în legătură cu noul coronavirus. Organizația a explicat ca nu poate face asta pentru un număr mic de cazuri în afara Chinei.

Primele cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost asociate cu piața angro de fructe de mare din Wuhan, provincia Hubei . Înainte de închiderea sa de la 1 ianuarie, nu numai mamifere marine, ci și lilieci, pui, iepuri și șerpi au fost vândute pe această piață. Una dintre aceste specii ar putea deveni o sursă de infecție, potrivit virologilor chinezi.

Începând cu 27 ianuarie, au fost deja detectate cazuri în Hong Kong, Macau, Taiwan, precum și în Australia, Vietnam, Canada, Malaezia, Nepal, Singapore, SUA, Thailanda, Franța, Coreea de Sud și Japonia.

Coronavirusul din China se răspândește rapid în întreaga lume.

Nu există niciun remediu pentru acesta infecție , cu toate acestea, medicii pot numi deja cu exactitate primele sale simptome.

Știri recente sugerează că mulți pacienți cu coronavirus în spitalele din Wuhan au prezentat diaree, greață, dureri de cap, oboseală și probleme ale sistemului digestiv și nervos. Unii infectați s-au plâns de stare generală de rău, precum și conjunctivită. Medicii îndeamnă oamenii să fie vigilenți și, dacă suspectează un virus sa meargă la spital.

La călătoriile în străinătate, experții recomandă utilizarea măștilor pentru a proteja sistemul respirator, beți doar apă îmbuteliată, mâncați alimente tratate termic și spălați-va pe mâini după vizitarea locurilor aglomerate. De asemenea, este necesar să verificați situația epidemiologică din regiunea în care intenționați să mergeți.

Perioada de incubație

Perioada de incubație a virusului este de aproximativ cinci zile. Adică, dacă te-ai întors din China sau din alte țări în care există deja o epidemie, doar aproximativ o săptămână mai târziu poți prezenta primele simptome.
O temperatură ridicată indică infecția nCoV : o creștere poate fi moderată sau gravă, dar se observă în 90% din cazuri. În 80% din cazuri, se observă tuse uscată și oboseală progresivă rapidă. Pulsul, respirația și tensiunea în stadiile incipiente sunt normale – nu are sens să le verifici.

Merită să vă adresați unui medic dacă găsiți aceste simptome la oricine a fost în țări unde există o epidemie. Un specialist va putea pune un diagnostic bazat pe o imagine a plămânilor : acolo, noul coronavirus lasă urme tipice pneumoniei.