Veștile tulburătoare vin din China în aceste zile. Focarul infecțios care a avut loc în decembrie în provincia centrală a Chinei – Hubei, s-a dovedit a fi un nou tip de coronavirus, mai exact, varianta sa care nu a fost transmisă anterior oamenilor. Și, prin urmare, nu există modalități de a trata această infecție. Focarul a devenit treptat într-o epidemie deplină, înfricoșătoare cu dinamica sa.

Organizația Mondială a Sănătății

Organizația Mondială a Sănătății a raportat că noul coronavirus este transmis prin contactul pacientului cu un nou destinatar. În plus, puteți lua boala prin contactul cu lucruri pe care le-a atins transportatorul. Pe baza acestei logici, un vânzător pe AliExpress, care colectează cu atenție o comandă pentru un client undeva în provincia Chinei, poate, de asemenea, „împacheta” un virus mortal. Cu toate acestea, serviciul de presă al platformei globale de tranzacționare virtuală a spus că nu există riscul de transmitere a coronavirusului. Cum ar fi, coletele călătoresc mult timp – de la 10 la 30 de zile, zboară cu aeronave la temperaturi extrem de scăzute, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să vă faceți griji.

Coronavirusul chinez

La sfârșitul lunii decembrie, a fost înregistrat primul caz de coronavirus în orașul chinez Wuhan. În mai puțin de o lună, 17 persoane au murit în urma infecției și alte 600 de persoane s-au îmbolnăvit. Virusul a trecut deja dincolo de granițele Chinei. Cazuri de infecție înregistrate în Japonia, Coreea de Sud, Thailanda , Statele Unite și Nepal. Coronavirusul chinez se răspândește rapid în întreaga lume, ca Ebola în 2014, și înainte de asta au existat gripe porcine și de păsări, antrax și zeci de alți viruși. Experții spun: astăzi, astfel de boli se transformă tot mai mult într-o întreagă campanie. Marile companii farmaceutice, asigurătorii, politicienii și chiar instituțiile precum Organizația Mondială a Sănătății (OMS) câștigă bani din epidemii mortale.

SIDA

Specialiștii numesc SIDA cel mai de succes proiect financiar din secolul XX în industria farmaceutică. În 2006, la Toronto a fost organizat un congres mondial privind lupta împotriva acestei boli, unde participanții săi – companii farmaceutice și organizații neguvernamentale interesate – au discutat despre modul în care ar trebui să-și dezvolte economia. În 2006, costul global de combatere a acestei amenințări a fost de 15 miliarde de dolari, în 2007 – deja 18, iar în 2018 – 23 de miliarde. SIDA este astăzi mina de aur pentru farmaciști. Boala nu poate fi vindecată, dar poate fi controlată.

Gripă porcină

O campanie de gripă porcină lansată de Organizația Mondială a Sănătății în 2009 arată, de asemenea, ca un bun exemplu de comercializare. OMS a evaluat apoi amenințarea pandemică la cinci puncte pe o scară de șase puncte. Sume astronomice au început să fie alocate imediat pentru combaterea epidemiei – s-au cheltuit aproximativ 18 miliarde de dolari în întreaga lume. Și atunci OMS a anunțat că gripa porcină este tratată foarte bine cu un medicament antiviral, de un fel, numit Tamiflu, care este produs de compania elvețiană Roche. Cererea de vindecare miraculoasă a izbucnit și a dus la o lipsă. La licitațiile online, prețul său a ajuns la 200 USD.

Companii farmaceutice

Compania farmaceutică Tamiflu a obținut câștiguri uriașe în ceea ce privește gripa porcină, farmacologii nu ratează șansa de a face afaceri cu boli. Miliardele vin și nimeni nu are de pierdut. În mod firesc, fără sprijinul OMS, astfel de vânzări gigantice nu ar fi posibile.

În 2001 a existat un alt precedent curios. Apoi, plicurile cu spori antrax au fost livrate la birourile mai multor media și a doi politicieni. Acest lucru a fost suficient pentru a infecta 22 de oameni și a ucide cinci. Apoi, FBI l-a găsit vinovat de microbiologul Bruce Ivins, care mai târziu a murit brusc în circumstanțe misterioase. Și atunci nimeni nu a acordat atenție companiilor farmaceutice ale căror stocuri, au crescut semnificativ, îmbogățind deținătorii.

Rezultatul poveștii cu noul coronavirus nu este clar

Dar se știe un lucru: boala a trecut dincolo de granițele Chinei, ceea ce înseamnă că există deja beneficiari care vor să câștige bani pe această poveste. Și o nouă boală periculoasă poate oferi toate posibilitățile pentru asta: cartierele orașelor sunt pline de turiști din China și pachetele „Made in China” zboară în întreaga lume. Fiecare spital care se respectă pe sine în SUA, Europa și Rusia va fi obligat să cumpere medicamente antivirale la prețuri exorbitante de marcă și să le înlocuiască după data de expirare.

Sursa: reviewromania.ro