Autoritățile chineze nu au timp să controleze virusul, deoarece acesta se răspândește rapid

Președintele chinez Xi Jinping a anunțat o creștere a răspândirii coronavirusului periculos în China.

„Ne confruntăm cu o situație dificilă, întrucât răspândirea noului coronavirus se accelerează”, a spus Xi Jinping și a cerut Comitetului central al Partidului Comunist Chinez să participe activ la rezolvarea acestei probleme.

Anterior, a fost raportat că pe teritoriul Chinei s-au înregistrat 1.355 de cazuri confirmate de infecție cu un nou coronavirus. Au fost uciși 41 de oameni.

Din cauza izbucnirii virusului, autoritățile chineze au anulat evenimentele pentru a marca sărbătorirea Anului Nou în calendarul lunar. Disneyland nu funcționează în Shanghai din cauza epidemiei, iar Cirque du Soleil și-a anulat prezentarea.

Punctele de control

Este specificat că la toate punctele de control de peste granița PRC, se efectuează un control dublat consolidat al sosirilor. La punctul de control de la începutul anului, medicii au examinat 20 de mii de zboruri și peste 1,16 milioane de oameni. Conform rezultatelor, au fost descoperite semne de boli infecțioase la 50 de persoane care au ajuns din China, inclusiv peste 20 dintre ele au simptome de SARS.

Toți cetățenii cu astfel de simptome sunt neapărat izolați, spitalizați și examinați pentru toată lista posibilelor agenți patogeni ai infecțiilor virale acute respiratorii, inclusiv pentru o nouă infecție cu coronavirus.

De asemenea, au apărut date despre primii infectați din Europa. Au fost înregistrate trei cazuri de infecție în Franța și în SUA .

În plus, o persoană a contractat un coronavirus în Nepal.

Sursa : NewsAktual