AMD introduce tehnologia FreeSync Premiumpentru monitoare și televizoare pentru jocuri.

Ce este Free Sync

AMD a introdus o versiune actualizată a tehnologiei FreeSync pentru a oferi o rată de actualizare dinamică monitoarelor și televizoarelor. Standardul numit FreeSync Premium este conceput pentru a oferi o imagine lină atunci când se utilizează afișaje cu o rată de cadru crescută a contorului fps.

Actualizare suportată

Noua tehnologie FreeSync este destinată ecranelor cu o rată de actualizare de 120 Hz. Dacă rata cadrelor scade sub rata minimă de actualizare suportată de afișaj, funcția LFC afișează aceleași cadre de mai multe ori, făcând imaginea mai lină. Potrivit AMD, peste 300 de monitoare au primit deja certificarea FreeSync Premium.

VESA Adaptive Sync

În același timp, compania a rebranșat standardul extins FreeSync 2 HDR – acum se numește FreeSync Premium Pro. Când îl utilizați, ecranul transferă specificațiile și datele direct pe computer – acest lucru permite jocurilor să reducă întârzierea de intrare. De asemenea, NVIDIA a anunțat compatibilitatea cu tehnologia roșie în cadrul programului VESA Adaptive Sync: pentru astăzi, 12 monitoare G-SYNC au trecut certificarea corespunzătoare.

Sursa : reviewromania.ro