Experții au confirmat că piața angro din Wuhan, unde au vândut nu numai fructe de mare, ci și animale, inclusiv șerpi și lilieci, au devenit punctul central al infecției. Ele ar putea fi sursele coronavirusului periculos.

Un nou tip de coronavirus

Un nou tip de coronavirus din China, care a agitat comunitatea mondială în ultimele săptămâni, ar putea fi transmis oamenilor de la un șarpe care a mâncat un liliac infectat. Așa că a stabilit o analiză genetică realizată de oamenii de știință chinezi.

Anterior, autoritățile din RPC au declarat că sursa de infecție a fost localizată pe piața angro a orașului Huanan din orașul dens populat Wuhan (provincia Hubei): comerțul ilegal cu animale, inclusiv șerpi, lilieci, marmote, iepuri ș.a. Primele cazuri de infecție au fost detectate tocmai în rândul persoanelor care au fost vânzători pe această piață sau clienți obișnuiți. Depozitul a fost închis și dezinfectat la 1 ianuarie, dar virusul începuse deja să se răspândească și în curând a trecut dincolo de RPC.
Peter Rabinovich, un angajat al Universității Washington din Seattle, confirmă faptul că s-ar fi putut forma un nou virus ca urmare a combinării virusurilor din lilieci și șerpi: acest lucru este posibil dacă două specii de animale sunt păstrate împreună în spații înghesuite – și acestea sunt condițiile care se observă pe piețele mari.

Cu toate acestea, rămâne un mister cum virusul hibrid s-ar putea adapta atât gazdelor cu sânge rece, cât și cu sânge cald. Oamenii de știință spun că acestea sunt concluzii preliminare, studiul este în desfășurare.

Despre 2019 Coronavirus

2019 Coronavirus (2019-nCoV) este un virus (mai precis, un coronavirus ) identificat ca fiind cauza unui focar de boală respiratorie detectat pentru prima dată la Wuhan, China. La început, mulți dintre pacienții aflați în focar la Wuhan, China ar fi avut o legătură o mare piață de fructe de mare și animale, ceea ce sugerează răspândirea de la animale la persoane. Cu toate acestea, se pare că un număr tot mai mare de pacienți nu au avut expunere pe piețele animalelor, ceea ce sugerează o răspândire de la persoană la persoană. În acest moment, nu este clar cât de ușor sau durabil se răspândește acest virus între oameni.

Evaluare a riscurilor


Focarele de noi infecții cu virus în rândul oamenilor sunt întotdeauna de îngrijorare pentru sănătatea publică. Riscul acestor focare depinde de caracteristicile virusului, inclusiv dacă și cât de bine se răspândește între oameni, gravitatea bolii care rezultă și măsurile medicale sau de altă natură disponibile pentru a controla impactul virusului (de exemplu, vaccin sau medicamente de tratament) ).

Este imposibil să vă vaccinați împotriva acestei familii de viruși – un astfel de vaccin nu există în prezent. Deoarece aceasta este o pneumonie virală, antibioticele nu acționează asupra virusului.

Tratamentul are ca scop doar reducerea severității simptomelor , similar cu tratamentul bolilor respiratorii mai tradiționale, implică multă băutură și pace.

Într-un spital, pacienții pot fi ajutați să ușureze respirația și să ia alte măsuri.

Cursul bolii și recuperarea după aceasta depinde de puterea sistemului imunitar . Se știe deja că cei care au murit în urma infecției cu virusul au avut o sănătate precară sau boli secundare.

Care sunt simptomele virusului


Coronavirusul afectează sistemul respirator, tractul gastrointestinal sau sistemul nervos și poate provoca bronșită și pneumonie.Simptomele sale sunt similare cu simptome de „ gripă obișnuită“:

-febră,
-dureri de cap,
-tuse
-dificultăți de respirație
– amețeli și slăbiciune.


Ce poți face personal pentru a preveni boala?

Sfaturi OMS
Organizația Mondială a Sănătății ( OMS) oferă sfaturi similare cu prevenirea focarelor de gripă și infecțiilor respiratorii severe.

OMS a întocmit un memoriu privind modul de reducere a riscului de infecție cu coronavirus:

Spălați-vă bine mâinile și deseori cu apă și săpun sau ștergeți-le cu antiseptice pentru mâini ( șervețele, spray-uri, geluri – ed.) Cu conținut de alcool. Mâinile trebuie spălate înainte de a mânca; după contactul cu animalele; după îngrijirea bolnavilor; după procedurile de igienă; înainte, în timpul și după gătire; după tuse sau strănut.
Acoperiți-vă gura și nasul când tușiți sau strângeți cu o batistă sau cotul îndoit;
Evitați contactul strâns cu cineva cu simptome ale răcelii sau gripei comune;
Fierbeți bine carnea și ouăle înainte de a mânca;
Evitați contactul neprotejat cu animale sălbatice și animale, spălați-vă bine pe mâini după un astfel de contact. Apelați medicul dumneavoastră dacă aveți simptome ale unei boli respiratorii în timp ce vă aflați într-o țară cu risc ( China, Asia de Sud-Est) sau după o călătorie recentă, oferindu-i medicului informații despre călătoria dvs.

Între timp, numărul victimelor din 2019-nCoV a ajuns la 17 persoane, fiind depistate aproximativ 600 de cazuri de infecție. Cei bolnavi, inclusiv cei din Japonia, SUA, Coreea de Sud și Thailanda, ultimii care s-au alăturat astăzi acestei liste sunt Singapore, Vietnam și Arabia Saudită.

De astăzi, orașul Wuhan a devenit practic izolat: autoritățile au anunțat suspendarea transportului public, a stațiilor de tren și a aeroporturilor. Localnicii sunt sfătuiți să nu părăsească locuințele și, în caz de simptome (febră, tuse, frisoane, lipsă de respirație), mergeți imediat la spital. Începând cu miezul nopții de pe 24 ianuarie, un regim similar va funcționa în Huanggang (este situat în aceeași provincie Hubei), unde locuiesc peste șapte milioane de oameni.