Nu a trecut mult timp de la lansarea Redmi 7A, deoarece Xiaomi a lansat cea mai recentă versiune a popularului smartphone ultra-bugetar. La prima vedere, actualizarea are succes – producătorul a îmbunătățit aproape toate caracteristicile și a menținut costul redus.

Fără luciu


Designerii Xiaomi au schimbat radical aspectul Redmi 8A – aspectul său are puține lucruri în comun cu generațiile anterioare ale liniei bugetare. Materialele carcasei sunt extrem de simple, fără sticlă sau aluminiu. Cu toate acestea, acest lucru cu greu poate fi numit un minus.

În ultimii doi ani, piața este inundată cu telefoane din plastic lucios ieftin. Arată frumos în imagini și într-o vitrină. Cu toate acestea, în viața reală, astfel de dispozitive sunt acoperite instantaneu de amprente și zgârieturi.

Redmi 8A este ca o respirație de aer curat. Partea din spate este mată, cu o textură frumoasă. Amprentele nu rămân pe ea, este dificil să o zgâriați, iar telefonul nu alunecă. Există, de asemenea, opțiuni de vânzare albastru și portocaliu – arată spectaculos.

După cum era de așteptat, dispozitivul nu a primit un scaner de amprente. În schimb, folosește deblocarea fecială .

Dar conectorul USB Type-C din modelul ultra-bugetar a fost o surpriză. Mă bucur că Xiaomi a abandonat micro-USB-ul învechit. Așteptăm aceeași soluție de la alți producători.

Display mare


Dimensiunea ecranului a crescut semnificativ. Redmi 8A folosește un panou IPS de 6,22 inci cu o rezoluție de 1520 × 720 pixeli. Calitatea imaginii este decentă, reproducerea culorilor la un nivel ridicat. Luminozitatea maximă de 400 de nits poate să nu fie suficientă în lumina directă a soarelui, altfel este suficientă pentru o funcționare confortabilă.
Singurul dezavantaj al afișajului poate fi numit o densitate scăzută a imaginii – 270 ppi. Dacă priviți cu atenție, grăbirea imaginii este clar vizibilă. Totuși, aceasta este o rezoluție tipică a telefoanelor cu buget, iar procesorul ar trage cu greu Full HD +.

Ca bonus, dezvoltatorii au protejat ecranul cu sticla temperată Gorilla Glass 5. Au avut grijă de o acoperire oleofobă de înaltă calitate, precum și de un senzor pentru controlul automat al luminozității.

Hardaware


În ceea ce privește hardware-ul: aproape nimic nu s-a schimbat de la Redmi 7A – se folosesc procesorul Snapdragon 439 entry-level și 2 GB RAM.

În ciuda umplerii modice, interfața funcționează lin și fără a încetini animația. Chiar și sub încărcare, telefonul răspunde în mod responsabil la acțiuni. Cu toate acestea, sistemul este dificil să funcționeze cu mai multe aplicații – acestea sunt adesea descărcate din memorie din cauza cantității mici de RAM. Chiar și mai multe file deschise din Chrome nu repornește atunci când sunt deschise.
Situația este mult mai bună cu jocurile. PUBG rulează la setările grafice minime, iar în World of Tanks este ușor să omori la mediu cu fps stabile.

Nu au economisit mult pe unitatea internă – dispozitivul este livrat cu 32 GB memorie internă. Aceasta este cifra minimă confortabilă pentru utilizarea unui smartphone în 2019. Însă slotul pentru card este triplu: este convenabil să puneți două cartele SIM și un microSD.

Cameră single


Noul produs utilizează o singură cameră principală de 12MP cu senzor Sony IMX486 și diafragmă f / 1.8. Există suport pentru AI, care ajută la îmbunătățirea artificială a imaginii folosind algoritmi inteligenți.
Cu modelul Redmi 8A puteți obține fotografii decente. Nu așteptați capodopere, mai ales pe întuneric. Cu toate acestea, se poate observa că vânzătorul a făcut o treabă excelentă și a crescut semnificativ calitatea imaginii.

În scene complexe cu iluminare de fundal sau pe vreme înnorată, inteligența artificială ajută.
Telefonul înregistrează video în Full HD la 30 fps. Calitatea nu este rea, însă, stabilizarea lipsește foarte mult.

Baterie puternică


Comparativ cu alte smartphone-uri moderne care abia supraviețuiesc până la sfârșitul zilei, Redmi 8A este mult mai bun. Toate datorită bateriei de 5000 mAh.

Timp de aproape o săptămână de testare, dispozitivul a reușit să se descarce doar de trei ori. Adică durează cu încredere 1,5-2 zile de utilizare activă. Urmăriți continuu un film cu o luminozitate medie a ecranului timp de 22 de ore. Dacă jucați, de exemplu, în COD Mobile, atunci încărcarea este consumată cu o viteză de 13% pe oră. În testul de viață al bateriei PCMark Work, bateria a durat 15 ore 40 minute – acesta este un rezultat foarte impresionant.

Suportă încărcare rapidă la 18 wați. Adevărat, va trebui să fie cumpărat separat. Unitatea completă umple complet bateria în 2,5 ore.

Specificații tehnice


DISPLAY 6.22„, IPS, 1560×720, 270 buc
CHIPSET
CPU Qualcomm Snapdragon 439 GPU Adreno 505
RAM ȘI STOCARE 2GB – 32 GB
BATERIE 5000 mAh
CAMERA principal – 12 megapixeli, față – 8 megapixeli
CARACTERISTICI deblocare fata, USB-C

Concluzie


Xiaomi Redmi 8A este un telefon bugetar excelent. Utilizatorul va aprecia durata de viață și designul excepțional al bateriei, precum și o combinație reușită de caracteristici și costuri. În plus pentru smartphone, puteți înregistra, de asemenea, un ecran frumos cu sticlă puternică, conector USB-C și cameră foto bună. Adăugați NFC și mai multă memorie RAM aici – ar fi un gadget perfect.

Sursa: reviewromania.ro