În 2014, Google a introdus aplicația Android Auto, care vă permite să accesați funcțiile smartphone-ului din sistemul multimedia al mașinii. Producătorii auto nu se grăbesc să introducă această tehnologie în mașinile lor, așa că Google a lansat o soluție temporară.

Această aplicație vă permite să utilizați Android Auto pe ecranul telefonului cu un telefon care rulează Android 10. Dacă aveți Android 10 și o mașină compatibilă cu Android Auto, puteți proiecta pe ecranul mașinii dvs. fără a descărca această aplicație. Pur și simplu conectați-vă telefonul pentru a începe.

Noua aplicație „Android Auto pe ecranul telefonului” vă permite să utilizați toate funcțiile Android Auto direct de pe ecranul smartphone-ului. Acestea includ navigarea, ascultarea muzicii de pe serviciile de streaming, mesageria și efectuarea de apeluri. Toate acestea se fac într-o interfață simplă cu butoane mari și suport pentru controlul vocal, astfel încât șoferii să fie mai puțin distrași de la drum.

„Android Auto pe ecranul telefonului” este o soluție temporară până la ieșirea din modul de conducere pentru asistentul virtual „Google Assistant”. În septembrie, Google a întârziat lansarea acestei funcții și nu a anunțat încă o nouă dată de lansare. Până atunci, compania recomandă utilizarea noii aplicații.

Este important de menționat că programul este destinat în primul rând utilizatorilor de smartphone-uri care rulează Android 10. Cert este că odată cu eliberarea „zecilor”, mulți au pierdut pictograma aplicației Android Auto de pe dispozitive, din cauza căreia chiar și proprietarii de mașini compatibile nu au putut utiliza această funcție. „Auto Android pe ecranul telefonului” rezolvă această problemă.

Puteți descărca software-ul de pe Google Play , dar pentru mulți, aplicația nu este încă compatibilă cu dispozitivele.

Sursa : 9to5google.com