La cea mai mare expoziție de tehnologie mobilă din Asia, MWC Shanghai 2019, OPPO a prezentat primul smartphone din lume cu o cameră sub-ecran.

La standul OPPO, doar un eșantion de smartphone cu o cameră „invizibilă” a fost prezentat publicului. Din cauza asta, o mulțime reală sa format în jurul dispozitivului.

Camera frontala

Dispozitivul nu este încă pregătit pentru lansare comercială, așa că producătorul la prezentat ca proiect de viitor. Aproape întregul panou frontal are un ecran imens cu cadre minime din toate părțile. Apropo, ecranul are margini curbate, la fel ca și OnePlus 7 Pro prezentat anterior.

La un anumit unghi de pe ecran sub difuzor, puteți vedea o „picătura” mică, aproape transparentă – poziționata sub ea ca lentila modulului selfie sa fie ascunsa. Când porniți aplicația aparatului foto, în partea superioară a ecranului apare o bară neagră largă, astfel încât iluminarea de fundal a pixelului să nu forțeze senzorul. Zona ecranului în care este amplasat aparatul foto răspunde la atingere.

Tehnologie HDR

În plus, pentru astfel de utilizări modul care captează mai multă lumină prin creșterea deschiderii senzorului și dimensiunea pixelilor modificat. Compania recunoaște că o astfel de locație a camerei foto reduce calitatea fotografiilor. O parte a problemei a fost rezolvată cu ajutorul tehnologiei de optimizare HDR, algoritm, eliminând efectul de ceață și setările balansului de alb.

Reprezentanții OPPO au declarat că această tehnologie va apărea în dispozitive comerciale numai anul viitor. Poate că până în momentul în care producătorul va reuși să depășească unele din neajunsurile sale .

Sursa : reviewromania.ro