La conferința WWDC 2019, Apple, pe lângă anunțurile tradiționale , a introdus un nou software. Partea software a cauzat o agitație considerabilă între proprietarii de iPhone și iPad. Am colectat câteva dintre cele mai remarcabile chips-uri iOS 13, pentru care merită să actualizați sistemul de operare. Sau chiar gadget-ul în sine.

Contrar zvonurilor despre reducerea suportului pentru dispozitive vechi, Apple a anunțat o actualizare pentru o gamă largă de smartphone-uri. Nu numai actualul iPhone XS Max, dar toate „oldies”, începând cu iPhone 6S, vor primi un sistem de operare proaspăt.

Prima versiune beta

Prima versiune beta a iOS 13 este deja disponibilă pentru dezvoltatori, iar utilizatorii vor putea să o încerce pe 25 iunie. Tehnologia de lansare stabilă a sistemului de operare prezentă odată cu lansarea vânzărilor viitoarei generații de dispozitive iPhone. Anunțul lor se așteaptă să aibă loc la jumătatea lunii septembrie a acestui an.

iPad

Proprietarii de tablete au așteptat firmware-ul, adaptat pentru diagonalele mari. Sistemul modificat a achiziționat o mulțime de funcții: widget-uri desktop, o tastatură plutitoare swype, o versiune desktop a browserului Safari și un mod de multitasking modificat. Mai multe iPad-uri au învățat cum să lucreze cu unitățile externe – această opțiune într-adevăr nu a fost de ajuns.

Posibilități de joc

Suport pentru gamepad-urile Xbox și PlayStation cu conectivitate Bluetooth. Proprietarii consolelor vor economisi pentru achiziționarea unui accesoriu scump, alții își pot transforma iPhone-ul sau iPad-ul într-un comutator Nintendo cu costuri minime. Nu este lipsit și jucătorii care sunt obișnuiți să se ocupe de mouse-ul – iPadOS vă permite să trageți adversarii în PUBG Mobile folosind manipulatorul dvs. preferat.

Realizări


Este prea devreme să vorbim despre numere reale și realizări ale dispozitivelor Apple în repere sintetice. Dar compania a sugerat deja că această creștere este impresionantă: viteza de deblocare utilizând Face ID va crește cu o treime, iar aplicațiile vor rula de două ori mai repede. În același timp, promite să reducă dimensiunea distribuirilor în App Store cu 50%, iar actualizările pentru acestea – cu toate cele 60%. Utilizatorii de Internet mobil vor aprecia.

Temă


În iOS 13, a apărut interfața întunecată mult așteptată. Acesta poate fi comutat manual la tema luminoasă sau în funcție de program. Imaginile de fundal dinamice, care se schimbă cu timpul din zi, sunt de asemenea disponibile pentru două tipuri de interfață.

Camera și galeria


Optimizarea a atins modul portret, care a primit un algoritm inteligent pentru fotografierea neclară și fotografierea monocromă cu balansul de alb reciclat. Modificată și galeria în sine – fotografia și videoclipul au obținut un editor grafic mai performant. A fost eliminată automat duplicatele și cadrele nereușite. Atunci când selectați imagini vii, ele sunt redate automat.

Noua voce pentru Siri


Asistentul de voce actualizat, cu sprijinul rețelelor neuronale, a început să sune mai natural – în orice caz, în limba engleză. A anunțat abilitatea de a citi mesajele de la mesageri instantaneu direct în căștile AirPods și de a sprijini echipele care includ partajarea pieselor muzicale.

Mai multă intimitate


O revizuire recentă a iOS poate furniza programe cu permisiuni unice pentru accesarea serviciilor de localizare. Ce este și mai important: acum este ușor să vă conectați la site-uri utilizând un cont Apple criptat. Și pentru înregistrarea pe resurse terțe, este suficient să creați o adresă de e-mail unică pentru a evita alte e-mailuri spam.

Introducere îmbunătățită a textului


Introducerea scrierii de mână de la tastatură a fost disponibilă proprietarilor gadget-urilor Apple înainte, dar numai în programele terțelor părți care nu funcționau întotdeauna perfect. Acum, metoda svayp este standard. Și pentru îndepărtarea rapidă a textului incorect, este prevăzut un gest special: glisați cu trei degete spre stânga.

Memoji și Emoji 2.0


După ani de căutări creative, Apple a creat în cele din urmă emoji pentru cei obișnuiți de chat și de rețelele sociale. Tastatura de pe ecran a primit un buton Emoji separat – un pas mic de dezvoltator și un pas mare pentru comunitate. Memoji / animoji a apărut ca o fotografie de contact pe ecranul apelului de intrare.

Setări de contact


A fost adăugată opțiunea de a întrerupe automat apelurile de la numere necunoscute. Pentru rude, dimpotrivă, a fost adăugată funcția de conectare a conturilor reciproc. Dar informațiile despre apelurile primite nu s-au schimbat – pe ecran complet.

Browser modificat


Safari a primit ajustarea dimensiunii fontului, care este importantă atunci când navigați în pagini web cu text mic. Setările pentru site-urile individuale sunt salvate în prezent în mod individual – nu este nevoie să faceți clic pe fiecare dată din meniul browserului.

Manager de fișiere


În plus față de apariția unui folder dedicat de descărcare, iOS 13 a învățat cum să lucreze cu arhive zip – aproape ca un sistem de operare desktop. Și, în același timp, trimiteți fișiere cu unități externe: nu mai creează un drive flash pentru iPhone. O altă caracteristică utilă este aspectul directorului Documente partajate, care acceptă partajarea.

Comenzi rapide


Aplicația „Comenzi rapide” din iOS 13 a devenit sistemică. Comunicarea cu asistentul simplificat, toate acțiunile sunt ușor de automatizat. De exemplu, lansarea unei playlist-uri este programată în mod convenabil nu la momentul desfășurării sala de sport, ci la începutul activității fizice intense.

Actualizate carduri Apple


Funcția „Locuri favorite”, cunoscută de mult utilizatorilor Android, a debutat pe iOS. Aplicațiile „Găsiți iPhone” și „Găsiți prieteni” combinate într-unul, numit „Locator”. Posibilitățile sunt aceleași, dar nu sunt comenzi rapide pe desktop. Analiza declarată a serviciului popular Streetview de la Google: nu se cunoaște numai când va funcționa în afara Statelor Unite.

Modul de economisire a traficului


Restricționarea descărcărilor de pe App Store prin intermediul rețelei mobile a fost eliminată cu succes – spre încântarea proprietarilor de tarife nelimitate. Pentru economie, dimpotrivă, a fost adăugat un mod de economisire a traficului. Este configurat separat pentru fiecare cartela SIM în modelele cu carduri duale.

Sursa : reviewromania.ro