Google a lansat cea de-a patra versiune beta a aplicației Android Q. În ciuda statutului său pre-lansare, sistemul de operare mobil a achiziționat deja o serie de caracteristici utile, dintre care multe vor simplifica considerabil viața proprietarilor de smartphone care rulează un „robot verde”.

Actualizare dinamica

Una dintre inovațiile-cheie ale celui de-al patrulea „beta” a fost apariția unei funcții numită „Actualizare dinamică a sistemului”, care vă permite să lansați temporar o altă versiune de Android, fără a bloca manual gadgetul. După repornire, dispozitivul însuși va reveni la starea inițială – acest lucru va facilita foarte mult dezvoltatorilor testarea aplicațiilor lor pe dispozitive reale în loc să utilizeze emulatori.

Google Pay

Interfața de servicii Google Ply a apărut în meniu – acum sunt disponibile informații de plată prin apăsarea lungă a butonului de alimentare. În actuala versiune a firmware-ului nu funcționează toate funcțiile – probabil că lista de carduri pentru plăți contactate va fi implementată ca o mini-galerie cu capacitatea de a derula.

New face unlock

Confidențialitatea feței a devenit o opțiune de sistem și este disponibilă în meniul de setări. O nouă modalitate de a recunoaște proprietarul poate fi utilizată pentru a introduce cereri și a efectua plăți. Similar unei amprente, va fi posibil să ștergeți definitiv datele persoanelor fizice de pe obiectele lor gadget. A apărut și o nouă caracteristică Atenție la ecran – camera frontală va urmări direcția de vizionare a utilizatorului, împiedicând aparatul să se inchida în timp ce proprietarul se uită la afișaj.

Bubbles

Bubbles, care au apărut în primele versiuni beta, au încetat să mai fie o opțiune pentru dezvoltatori și sunt disponibile în mod implicit. O nouă extensie pentru Android vă permite să interacționați rapid cu notificările aplicațiilor, fără a trece la fereastra propriu-zisă a programelor. Activarea și configurarea funcțiilor sunt disponibile în meniul sistemului.

Lista celorlalte modificări a inclus:

  • Suport pentru smartphone-urile Google Pixel 3a și Google Pixel 3a XL
  • Corectarea comutării gesturilor între ferestre
  • Interfața de meniu actualizată „Partajați”
  • Creați o animație nouă pe marginea ecranului
  • Funcția „Notificări Adaptive” cu setarea priorității de afișare a mesajelor
  • Afișați întotdeauna setările avansate
  • Versiunea Android Q este așteptată în al treilea trimestru al anului 2019.

Sursa: 9to5google.com