Cum se instalează

Cum se instalează un sistem de operare mobil Android pe PC – uri și notebook – uri care rulează Windows, și OS X. Acest material oferă o instalare mai complexă a sistemului Android pe un computer ca sistem de operare separat, fără a utiliza mașini virtuale.
Datorită instalării Android ca al doilea sistem de operare, putem obține o creștere semnificativă a vitezei sistemului de operare mobil fără a încărca RAM-ul și procesorul cu aplicații sau emulatori de la terți.

Pregătire


Pentru instalare, avem nevoie de o unitate USB cu o capacitate de cel puțin 1 GB și o partiție de disc separată de cel puțin 8 GB. O partiție de disc pentru instalarea aplicației Android poate fi creată utilizând instrumentele de sistem de operare standard (meniul contextual al butonului Start – „Gestionarea discurilor” pentru Windows), dar pentru a economisi timp, puteți utiliza cea de-a doua unitate USB pe care va fi instalat sistemul de operare.

Instalare


Înainte de instalare, descărcați imaginea portată a sistemului de operare Android de pe site-ul Android x86 . În secțiunea Descărcări, găsiți versiunea de sistem de interes (vă recomandăm să instalați ultima versiune curentă a ” android-x86-5.1-rc1.iso ” sau ” android-x86_64-5.1-rc1.img „, în funcție de adâncimea bitului).

 1. Pentru a scrie imaginea descărcată Android pe o unitate flash USB, aveți nevoie de utilitarul UltraISO. Versiunea de încercare a programului poate fi descărcată de aici . Instalați UltraISO și așteptați descărcarea imaginii de instalare Android.
 2. Conectați unitatea USB la computer. Atenție: în timpul procesului de instalare toate datele introduse pe unitatea flash vor fi șterse!
 3. Porniți UltraISO. Faceți clic pe „File” – „Open” și selectați imaginea pe care tocmai ați descărcat-o în formatul * .img sau * .iso.
 4. Imaginea se va deschide în aplicația UltraISO. Accesați meniul: „Boot” – „Înregistrați imaginea hard diskului”.
 5. Asigurați-vă că unitatea flash este instalată ca disc de destinație pe care să scrieți (elementul Disk Drive), iar fișierul .iso / .img descărcat cu sistemul Android este selectat ca „File Image”.
 6. Faceți clic pe elementul „Scrieți”. Utilitarul va avertiza despre distrugerea tuturor datelor de pe unitatea flash și va continua să scrie imaginea de instalare.

Așteptați până când copierea este finalizată.

 1. Reporniți computerul.

În setările BIOS / UEFI, asigurați-vă că USB este selectat în Prioritatea Device Boot – First Boot Device (în funcție de modelul plăcii de bază, punctele de prioritate ale unităților de boot pot fi numite în mod diferit).

Dacă aveți un computer Apple:

Când reporniți, când apare ecranul alb, țineți apăsată tasta „Alt” și țineți apăsat până când apare meniul de selectare a discului de boot. Selectați unitatea creată.

 1. După descărcare, pe ecran va apărea meniul Live CD, cu ajutorul căruia puteți porni imediat sistemul de operare Android fără o instalare prealabilă, treceți la unul dintre modurile de depanare sau efectuați o instalare completă.
 1. În meniul care apare, selectați partiția creată pentru a instala Android pe hard disk. Aveți grijă – instalarea pe Windows sau OS X va șterge complet sistemul.

Notă: în unele cazuri, mai ales când încercați să instalați Android pe un laptop, este posibil să fie nevoie să conectați o tastatură USB. Tastatura încorporată poate să nu mai răspundă când este apăsată până la sfârșitul instalării.

 1. Se recomandă să alegeți FAT32 sau NTFS ca sistem de formatare.

Fereastra de instalare va avertiza despre pierderea tuturor datelor introduse în secțiunea selectată. Faceți clic pe Da.

 1. Fiți de acord să instalați GRUB bootloader și sub-secțiunea EFI GRUB2.
 2. Pentru a putea suprascrie datele din sistemul Android și să lucrați cu fișiere, în caseta de dialog pe care doriți să o citiți? selectați Da.
 3. Va începe instalarea sistemului de operare Android.
  La sfârșitul procesului, programul de instalare va oferi crearea unei partiții personalizate în cadrul sistemului. Implicit, pentru date este alocată 512 MB. Faceți clic pe Da și specificați o dimensiune recomandată de 2000 MB.
 4. Pe această instalare a sistemului de operare Android poate fi considerat complet. În fereastra care apare, selectați Executare Android x86 – „Porniți Android”.
  Configurarea ulterioară a sistemului repetă în întregime prima includere a unui smartphone nou care rulează Android și constă în următorii pași: alegerea limbajului sistemului, conectarea la o rețea Wi-Fi wireless, autorizarea utilizării unui cont Google și descărcarea directă a aplicațiilor și a jocurilor din magazinul Google Redați sau instalați fișiere APK.
Posibile probleme


La formatarea unei partiții de hard disk , este preferabil să selectați sistemele FAT32 și NTFS. Acest lucru se datorează compatibilității optime a unităților flash utilizate cu fișierele APK de instalare copiate utilizând Windows (diferența dintre sistemele de fișiere de discuri și partiții poate duce la un conflict – sistemul nu va vedea o unitate flash USB). Dacă nu aveți nevoie de acest mod de instalare a jocurilor și aplicațiilor, puteți alege orice tip de formatare.

Sursa : reviewromania.ro