Fie că vă place sau nu, dar dacă aveți un cont Google, Google știe totul despre dvs. În sensul literal – cât de des și ce respirați, unde mergeți și cu cine vă întâlniți, ce mâncați și ce beți. Nu credeți? Așa este, dar numai în parte: dacă utilizați un smartphone Android, Google știe chiar și ceea ce ați uitat de mult. De exemplu, ce ați folosit acum cinci ani sau unde ați fost anul trecut pe 5 iunie.


A cui este vina că Google știe despre oameni ce nu ar vrea probabil să le împărtășească? Răspunsul este simplu – o persoană indică unele dintre informațiile din profilul său, iar motorul de căutare utilizează cu pricepere datele obținute. Să începem cu cel mai enervant – cu afișarea de publicitate, pe care cu siguranță vă veți da atenție când este bine țintit.

Să presupunem că ați indicat în profilul dvs. că sunteți un bărbat. În acest caz, Google nu vă va deranja cu un afișaj de produse cosmetice și vă oferă ceva din categoria bunurilor care vă vor interesa cel mai probabil: unelte, mașini sau modele de asamblare. Dacă ați specificat date suplimentare – de exemplu, vârsta dvs. – acestea vor fi, de asemenea, luate în considerare și anunțul va lovi mai bine ținta. Setări anunțuri aici

Puteți verifica ceea ce vi se permite să știți despre dvs. în această pagină (trebuie să aveți un cont Google).

Google Analytics este întotdeauna în gardă și ține evidența cu privire la resursele, momentul și frecvența vizitei, ceea ce vă interesează.

Cu toate acestea, în conformitate cu legea, și având în vedere nemulțumirea multor utilizatori, Google a oferit posibilitatea de a dezactiva supravegherea. Puteți să o faceți aici .

Să începem cu contul. Aici puteți afla ce furnizori au folosit luna aceasta pentru a accesa Internetul, în ce browsere și pe ce sisteme de operare au accesat contul, precum și ce aplicații sau servicii au solicitat accesul la contul dvs. Cu toate acestea, pentru moment, să nu ne grăbim să acuzăm Google de colectarea de informații inutile: aceste informații sunt importante, în primul rând, pentru utilizatorul însuși. La urma urmei, datorită acestora, puteți afla cu exactitate dacă un străin este conectat la cont sau dacă proprietarul a subscris accidental la un serviciu inutil. Verificarea periodică a activității în contul dvs. este un obicei bun, astfel încât în ​​aceeași secțiune puteți să activați funcția de mementouri cu privire la necesitatea unei astfel de verificări sub formă de email.

Aici puteți să vă schimbați parola, să verificați aplicațiile și site-urile aferente, să le refuzați accesul la contul dvs. dacă nu mai aveți încredere în aplicație sau pe care l-ați șters de pe dispozitiv. Chiar dacă nu utilizați programul, dezvoltatorii lipsiți de scrupule îl pot forța să primească date din contul dvs. sau să întreprindă acțiuni în numele dvs. Dacă v-ați vândut obiectul gadget, este necesar să refuzați accesul la contul dvs. pe Google și pe el. În plus, această acțiune este obligatorie în cazul pierderii telefonului și incapacității de a detecta acest lucru cu ajutorul instrumentelor standard de control la distanță Android.

Secțiunea Android – afișează dispozitivele pe care v-ați conectat la contul dvs.

Făcând clic pe linkul „Gestionați dispozitivele active”, puteți afla unde este dispozitivul dvs. acum, care va fi util dacă, de exemplu, a fost furat.
Dacă ați activat accesul la geo-datele și la serviciul de administrare la distanță Android (situat în secțiunea Securitate din aplicația Setări Google) și telefonul este conectat la rețea, serviciul vă va ajuta să găsiți locația acestuia, iar proprietarul va putea suna, bloca sau ștergeți dispozitivul de la datele personale.

Google Talk este un hangout, care este un serviciu de mesagerie. Iată numărul de persoane de contact.

Google foto

„Google Foto” – această secțiune este dedicată fotografiilor. Aici puteți afla câte albume aveți, câte fotografii există în ele și care dintre acestea sunt disponibile public și care nu sunt.De exemplu, puteți bifa caseta pentru a încărca fotografii de dimensiune completă în contul dvs., dezactivați autocorecția .


Această secțiune conține informații despre activitatea dvs. pe YouTube – numărul de videoclipuri pe care le-ați vizionat într-o lună, numărul de evaluări pe care le aveți și așa mai departe. Aici, dacă este necesar, vă puteți configura contul.

Următoarele câteva puncte nu conțin informații importante, așa că nu vom mai vorbi despre ele, ci du-te direct în istoria locațiilor.

Această filă stochează multe informații despre unde și când ați fost în ultima lună.
Practic, dacă doriți, puteți împiedica Google să colecteze aceste date. Dar dacă nu faceți nimic ilegal, le puteți folosi pentru a verifica unde sunt copiii dvs.

„Istoricul căutărilor” – este deja clar din titlul filei exact ce se află: ultima interogare de căutare, o imagine, o știre, un videoclip sau o adresă de pe o hartă. De asemenea, sunt afișate cele mai frecvente căutări și tipuri de căutări. Cei interesați de informații mai detaliate despre istoria interogărilor de căutare ar trebui să meargă aici .

Pentru YouTube, legătura cu istoricul de căutare este puțin diferită .

Secțiunea „Calendar” va fi interesantă pentru cei care utilizează acest serviciu pentru înregistrări de întâlniri și evenimente. Secțiunea „Hărți” conține informații despre adresele salvate. Și aici puteți crea un profil Google Maps pentru a vă arăta locurile preferate altor persoane, pentru a adăuga recenziile companiilor, pentru a crea hărți și pentru a vă eticheta locurile preferate, pentru a avea acces ușor la toate hărțile și recenziile din profilul dvs. sau pentru a vă împărtăși gândurile și recenzii cu prietenii.
„Contacts” și „Mail” – acesta este probabil singurul lucru pe care toată lumea știe totul fără a fi nevoie, deci nu ar trebui să vă ocupați de aceste puncte.

Ultimele două elemente de pe pagina noastră sunt „Profile” și „Sync Chrome”. Prima secțiune conține informații de bază despre profilul dvs.: numele, adresa și linkul de editat.

În fila „Sincronizare Chrome” sunt stocate informații despre browser – câte parole, marcaje și extensii pe care le-ați salvat. De aici puteți intra în setările de sincronizare.

Dacă sunteți îngrijorat de o astfel de atenție față de persoana dvs. și doriți să ștergeți contul, probabil că va trebui să descărcați toate datele. Din fericire, această opțiune este furnizată și de Google – datele pot fi descărcate dintr-o dată și dintr-un singur loc.

Utilizatorii de servicii de căutare gratuită din punctul de vedere al proprietarilor acestor servicii nu sunt atât de mulți clienți ca produsul oferit agentului de publicitate. Cu cât motorul de căutare știe mai multe despre tine, cu atât este mai precis anunțul și cu atât mai scump poate fi vândut. Oricine crede că alte motoare de căutare nu îl urmăresc este probabil să greșească – toată lumea se uită, tocmai nu toate arată rezultatele acestei supravegheri. Sunteți de acord să continuați să fiți o „marfă” sau credeți că aceasta este o taxă echitabilă pentru utilizarea serviciilor gratuite?

Sursa : reviewromania.ro