Huawei a făcut apel la Tribunalul Districtual

Huawei a făcut apel la Tribunalul Districtual din Districtul de Est din Texas, cerând ca acțiunile autorităților americane să fie declarate ilegale. Potrivit producătorului chinez, punând Huawei în „listă neagră” în cadrul „Legii Apărării Naționale” și interzicerea cooperării cu companiile din SUA este neconstituțională.

„Astăzi este compania de telecomunicații și Huawei, iar mâine ar putea fi compania dvs., industria dvs., clienții dvs.”, a declarat Sun Lupin.

Precedent extrem de periculos

Potrivit reprezentantului Huawei, includerea companiei în „lista neagră” afectează mai mult de 1200 de furnizori și ar putea afecta 3 miliarde de utilizatori finali în 170 de țări. Consilierul juridic a menționat că utilizarea de către Washington a ordinelor administrative și a legilor împotriva unei singure companii creează un precedent extrem de periculos. El a reamintit, de asemenea, că guvernul SUA încă nu a furnizat nici o dovadă că Huawei reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a țării.

Vicepreședintele Huawei, vicepreședinte și șeful comunicațiilor corporative, Vincent Pang, a declarat că acțiunile autorităților americane și existența unor astfel de liste au depășit toate limitele concurenței normale pe piață. El consideră că acest lucru poate implica o fragmentare a ecosistemului tehnologic global și a standardelor.

Sursa: reuters.com