Huawei continuă să facă față efectelor războiului comercial dintre SUA și China. După Google , ARM , Intel, Qualcomm și Broadcom, cooperarea cu o companie chineză a suspendat Alianța Wi-Fi și Asociația SD. Din acest motiv, viitoarele smartphone-uri Huawei ar putea pierde o serie de funcții importante.

În primul rând, asociația non-profit SD Association, care stabilește standarde pentru cardurile de memorie, a rupt legătura cu Huawei. Compania chineză a fost deja exclusă din lista partenerilor . Corporația a confirmat oficial că a încetat să coopereze cu Huawei din cauza unei comenzi recente din partea Departamentului de Comerț al SUA. Aceasta înseamnă că Huawei nu va mai putea să producă și să vândă oficial dispozitive cu suport pentru carduri SD care utilizează standardele Asociației SD.

Reprezentanții Huawei i-au asigurat imediat pe utilizatori:

„Aceasta nu va afecta utilizarea cardurilor SD în smartphone-urile Huawei. Consumatorii pot continua să cumpere și să utilizeze aceste produse (carduri de memorie), „– a spus într-o declarație.

Cu toate acestea, compania a oferit de ceva timp să folosească cartelele de memorie NanoMemory de standarde proprii în modelele emblematice. Acestea sunt mult mai mici decât cardurile microSD tradiționale și se aseamănă cu cartele SIM de dimensiune nano. Este adevărat că găsirea unor astfel de unități de vânzare este extrem de dificilă.

De asemenea, Huawei a fost temporar exclus de la alianța Wi-Fi. Acesta include cei mai mari producători implicați în elaborarea în comun a unui standard pentru transmisia de date fără fir. Huawei poate continua să utilizeze Wi-Fi în dispozitivele sale, însă este exclusă de la participarea directă la îmbunătățirea acestei tehnologii.

O altă veste despre Huawei a venit din China. Compania a înregistrat o nouă marcă comercială „HongMeng”. Potrivit informațiilor disponibile, acesta este numele propriului sistem de operare Huawei , conceput pentru a înlocui Android și Windows. În cazul în care relația dintre SUA și China nu se îmbunătățește, aceasta poate apărea la sfârșitul acestui an .

Amintiți-vă că autoritățile americane au amânat timp de trei luni impunerea de sancțiuni împotriva Huawei, iar Donald Trump a spus cum să rezolve situația.

Sursa: cnet.com