După mai mult de șase luni de testare, dezvoltatorii browserului popular Tor au anunțat lansarea oficială a versiunii stabile pentru Android. Clientul mobil este ușor diferit de desktopul original, însă pentru a asigura navigarea web sigură, dezvoltatorii au folosit instrumente și tehnologii similare.

Orbot este o aplicație care permite utilizatorilor de telefoane mobile accesul la web, mesagerie instant și e-mail, fără a fi monitorizați sau blocați de furnizorul de servicii de internet mobil. Orbot aduce caracteristicile și funcționalitatea lui Tor în sistemul de operare mobil Android.

„Cota traficului de Internet de pe dispozitivele mobile este în creștere în întreaga lume, iar în unele regiuni telefoanele inteligente sunt singura modalitate prin care oamenii pot accesa rețeaua. Dar, deoarece Internetul este adesea supus cenzurii și supravegherii, ne-am stabilit prioritatea de a susține acești utilizatori „, spune proiectul Tor.

La crearea unei versiuni mobile a lui Tor, dezvoltatorii au schimbat complet interfața cu utilizatorul, adaptându-l la smartphone-uri. Ei promit o protecție completă de supravegherea site-urilor și lipsa oricăror urme de a fi pe Internet.

Potrivit autorilor, așteptarea lansării dispozitivului Tor pentru dispozitivele iOS nu merită încă. Acest lucru se datorează limitărilor sistemului de operare și politicilor Apple. Ei au menționat că singurul analog cel mai apropiat pentru iPhone și iPad este Onion Browser.

Sursa: blog.torproject.org