Seria Master Series include cele mai bune televizoare Sony Bravia cu o calitate ridicată a imaginii, o reproducere realistă a culorilor, un contrast ridicat și claritate la nivel de monitor la nivel profesional. Aceste modele au modul de calibrare Netflix și modul de calibrare îmbunătățită IMAX pentru a asigura o transmisie precisă a imaginii.

Principala noutate a fost ZG9 cu rezoluție de 8K și suport HDR. Televizoarele HDR premium 4K din seria XG85, linia XG95, dispozitivele OLED ale seriilor AG9 (Master Series) și AG8 au fost de asemenea afișate. Modelele 4K XG80 și XG70 se află în categoria de prețuri de mijloc.

Televizorul din seria 8K HDR ZG9, cu un backlit LED cu covor complet și o rezoluție de 8K (7680 × 4320) a devenit elementul de top. Detaliile imaginii sale sunt de patru ori rezoluția de 4K și de 16 ori mai mult decât HD. Procesorul proprietar X1 Ultimate cu un algoritm brevetat a fost optimizat pentru a gestiona 33 de milioane de pixeli (HDR 8K). În plus, acest chipset suportă tehnologia special dezvoltată 8K X-Reality Pro, care îmbunătățește calitatea oricăror conținuturi de până la rezoluția de 8K folosind o bază de date specializată de 8K.

Acoustic Multi-Audio include patru difuzoare frontale (două sub ecran și două deasupra acestuia), precum și câteva tweeter pe partea din spate a televizorului. Acest aranjament vă permite să obțineți un câmp de sunet echilibrat – sunetul pare să vină din centrul ecranului. În plus, modul Center Speaker pentru home theater a fost adăugat la ZG9. Tehnologia Dolby Atmos este, de asemenea, utilizată pentru a îmbunătăți calitatea efectelor sonore.

De asemenea, pentru seria ZG9, s-au dezvoltat complet noi tehnologii specializate 8K, inclusiv Backlight Master Drive cu o gamă completă de dimensiuni locale și 8K X-tended Dynamic Range Pro. Primul include module cu LED-uri super-dense, cu control independent, care oferă un contrast ridicat cu umbre profunde și luminozitate ridicată. Pentru a maximiza puterea luminii de fundal, tehnologia Dynamic Range PRO 8K utilizează energia stocată, sporind în mod intelectual luminozitatea în zonele în care este necesară.

Modelul ZG9 utilizează tehnologia X-Wide Angle pentru a asigura calitatea imaginii cu o distorsiune minimă a culorii, indiferent de unghiul de vizualizare. Tehnologia X-Motion Clarity minimizează estomparea scenelor dinamice, fără a pierde luminozitatea ecranului.

Televizoarele Sony Sony 98K și 85 de inci HDR Sony vor fi disponibile în august 2019. Prețul va fi anunțat mai târziu.

Gama de televizoare Sony OLED a fost adăugată la modelele AG9 și AG8 cu o rezoluție de 4K (3840 × 2160). Ele oferă imagini de detaliu foarte mari, culori negre adânci, culori bogate și realiste, precum și un unghi de vizualizare cel mai larg. Ultima generație de procesoare proprii controlează cu precizie 8 milioane de pixeli pentru a produce o imagine HDK de înaltă calitate 4K.

Atât AG9, cât și AG8 suportă conceptul Sound-from-Picture Reality. Această caracteristică vă permite să urmăriți sursa de sunet pe ecran. Se pare că atunci când vorbesc actorii, sunetul vine direct de la obiecte și nu de vorbitori.

Televizoarele Sony BRAVIA AG9 și AG8 OLED vor fi disponibile în România începând cu luna iunie a acestui an, iar cel mai vechi model din seria AG9 (77 „) din iulie. Prețurile vor fi anunțate mai târziu.

Seria de televizoare LCD de top Bravia a devenit un model XG95 cu afișaj cu iluminare cu LED, cu o diagonală de până la 85 inchi și o imagine luminată.

Funcția de reglare a matricei de fundal cu tehnologie X-tended Dynamic Range Pro asigură contrast de 6 ori mai mare decât cel al televizoarelor LED tradiționale. X-Motion Clarity asigură transferul clar și neted al mișcărilor rapide, iar tehnologia X-Wide Angle minimizează distorsiunile de culoare și asigură o transmisie precisă a umbrelor și a culorilor saturate când sunt văzute din orice unghi, în timp ce modulul calibrat Netflix calibrează imaginea modul în care creatorii de conținut au conceput-o.

Televizoarele seria BRAVIA XG95 sunt deja disponibile pentru vânzare în România, iar modelele cu diagonala de 85 de centimetri vor fi puse în vânzare în iunie.

Sursa: sony.com