Google obligat sa excluda cu Huawei și HONOR. Ce așteaptă proprietarii acestor smartphone-uri?

Guvernul american la plasat pe Huawei pe „lista neagră” – acum americanii nu pot lucra cu el fără permisiune. Imediat au existat opinii că acest lucru va duce la respingerea actualizărilor Android și incapacitatea de a pune YouTube, Gmail și alte servicii pe smartphone. Ce se confruntă de fapt cu o interdicție?

Am un Huawei sau un HONOR. Cât de curând voi pierde actualizările YouTube și Chrome?


De fapt, nu sa întâmplat nimic groaznic. În cazul în care telefoanele inteligente sunt vândute sau sunt în stoc, ele au fost deja certificate, astfel încât acestea nu pot priva retroactiv unele funcții. Utilizatorii actuali ai Huawei (sau HONOR) pot folosi – serviciile Google nu vă vor închide. Acest lucru a fost anunțat de oficialul Android pe twitter. „Vă asigurăm că îndeplinim toate cerințele guvernului SUA. Cu toate acestea, serviciile Google Play și Google Play Protect vor continua să funcționeze pe dispozitivele existente Huawei „, spune tweet-ul.

Huawei a mai spus că serviciile vor funcționa pe modele actuale.

Asta e ceea ce ne -a spus reprezentantul al companiei: «Huawei va continua să ofere actualizări de securitate și servicii post-vânzare pe toate smartphone – urile și tabletele existente Huawei , care sunt deja în uz sau sunt disponibile în magazinele de pe piața mondială“ .

În acest caz, este posibil ca actualizările sistemului de operare să fie întârziate. La urma urmei, cu Open Source, se obține un lanț mai lung: trebuie să așteptați pentru patch-uri de la Google, să le portați separat, să le testați și apoi să le instalați. Este nevoie de timp.

Și dacă vreau să cumpăr un nou model care încă nu a fost anunțat. Ce se va întâmpla cu el?


Aici trebuie să înțelegem ce se va întâmpla în continuare, nu știm. Și nimeni nu știe. Dar putem face câteva presupuneri. Prima este că Huawei va lucra la Proiectul open source Android, un sistem open source. Pe această platformă, smartphone-urile OnePlus și Vivo sunt lansate în mod constant. „Ca unul dintre partenerii cheie ai Android, lucrăm cu platforma lor deschisă pentru dezvoltarea ecosistemului necesar atât pentru consumatori, cât și pentru industrie ca întreg”, ne-a asigurat reprezentantul companiei. Al doilea este că Huawei va lansa gadgeturi pe propriul sistem de operare, pe care îl dezvoltă de mult timp .

Cum se va rezolva problema cu serviciile Google?

Există o metodă comună: compania introduce în smartphone o comandă rapidă pentru a descărca întregul pachet de servicii – nu numai magazinul de aplicații, ci și orice YouTube cu Google Chrome. Dacă are nevoie de ele, un utilizator, le pune fără probleme. Se pare că serviciile au fost furnizate nu de producător, ci de proprietarul dispozitivului gadget. În cadrul acestui sistem, Xiaomi, adus direct din China, a lucrat mulți ani.

Există vreo șansă ca totul să se încheie în mod pașnic?


Da. În cazul în care compania se află pe „lista neagră” , aceasta nu înseamnă că a fost scoasă din piață – doar oamenii de afaceri americani ar trebui să obțină o permisiune specială din partea guvernului SUA pentru a lucra cu aceste dispozitive.


A doua opțiune – Huawei va face ceva pentru care va fi eliminat din „lista neagră” . Ceea ce trebuie făcut în mod special pentru acest lucru nu este încă clar. Dar vă puteți baza pe exemplul unui ZTE de acum doi ani. Apoi autoritățile au interzis companiilor americane să vândă echipamente pentru producătorul chinez. Dar compania ZTE a fost obligata să plătească o amendă de 1,4 miliarde de dolari, să gestioneze schimbările și să permită agențiilor americane de informații să-și monitorizeze activitățile, deoarece tabu-ul a fost eliminat.

Este important să înțelegeți: nici Huawei, nici Google nu sunt de vină pentru ceea ce sa întâmplat. Ambele companii au devenit ostatici ai războaielor comerciale din SUA și China. Dar, pentru utilizatori, nu sa întâmplat nimic fatal – așteptăm dezvoltarea evenimentelor.