Memoria permanentă (încorporată) este unul dintre cei mai importanți parametri ai oricărui dispozitiv. Depinde de cantitatea de memorie, de numărul de aplicații pe care le puteți instala pe telefonul smartphone, de numărul de fotografii și clipuri video pe care le puteți salva, de cât de mult muzică și de filme puteți lua împreună cu dvs. în călătorie.

Și aici luați un dispozitiv, în caracteristicile căruia este indicat 4 GB sau 8 GB sau 16 GB de memorie sunt în el, de exemplu, îl porniți și sunteți surprins să aflați că în realitate nici 4, 8 și nici 16 GB .

Ce se intampla memoria smartphone-ului tau

Caracteristicile tehnice ale dispozitivului dvs. indică cantitatea totală de dispozitiv de memorie. Când achiziționați un dispozitiv, este deja instalat un sistem de operare pe acesta și, apropo, poate cântări mult.

Root

Android poate lua, în funcție de versiune, aproximativ între 200 și 350 MB, dar volumul real al partiției alocate pentru plasarea fișierelor OS poate fi mai mare. Și nimic nu poate fi scris acolo (dacă, desigur, nu încercați să obțineți drepturi la rădăcini).

Root este contul principal de administrator pentru dispozitiv. Accesul la acesta oferă o mulțime de oportunități utilizatorilor avansați, dar dacă nu vă stiți nimic despre asta, atunci este mai bine să nu încercați să obțineți accesul, riscând să vă deteriorați smartphone-ul și să pierdeți garanția pe dispozitivul mobil.

Un loc în memoria smartphone-ului este ocupat de încărcătorul de boot, care este necesar pentru restaurarea OS-urilor. Există o nevoie de actualizare a programelor: unele aplicații păstrează fișierele necesare versiunilor vechi (nu le este utilă, dar ocupă spațiu).

Memoria necesară pentru aplicațiile preinstalate poate cântări cu ușurință câteva zeci de megaocteți. Mulți producători au pus programe pe care probabil că nu le puteți folosi și nu le veți putea elimina fără drepturi de autor. În mod deosebit afectează proprietarii de dispozitive bugetare. Pentru proprietarii de dispozitive care au la bord 32 GB sau mai mult, această problemă nu este atât de acută, dar uneori nu ii va împiedica să mai aibă zece sau doi megabiți, care este doar ocupat cu un joc inutil sau cu o aplicație inutilă.

În cele din urmă, un loc este ocupat de widget-uri necesare pentru acest lucru etc. La un smartphone bugetat cu 4-8 GB de memorie internă pentru un sistem de operare, shell, aplicațiile preinstalate pot ocupa până la 1,5-2 GB, iar pe dispozitive cu mai multă memorie – până la 5-7 GB (producătorul încearcă să instaleze mai multe aplicații, widgeturi și orice altceva).

Android: cât de curat este

Este clar că nu toată lumea este încântată de perspectiva de a avea un dispozitiv la dispoziția sa, în care o treime din memoria încorporată (sau chiar mai mult) nu este disponibilă proprietarului. Prin urmare, în vânzare, uneori, puteți găsi smartphone-uri, producătorii cărora declară că au instalat numai Android pur: aici este cumpărătorul, dispozitivul cu sistemul de operare, instalați pe el ceea ce doriți.

Google a creat chiar și un sistem de referință pentru producătorii care intenționează să lanseze telefoane inteligente fără suplimente, shell-uri de marcă și aplicații inutile. Acesta este Android One. În plus, diferă în viteză, suport complet pentru toate serviciile Google, actualizare rapidă a sistemului, un singur stil de elemente de interfață.

Ar fi grozav, bineînțeles, dacă Androidul pur a ocupat câteva sute de megaocteți și asta a fost tot. Dar problema este: nu puteți face fără aplicația Camera, aplicația Galerie este de asemenea necesara, aplicația Phone este de la sine, Google Play este desigur (altfel nu veți putea descarca programe), sunt necesare și hărți și muzica , așa că a mers … Deci, chiar Android One, împreună cu câteva aplicații majore, poate prelua cu ușurință până la 2,5 GB.Desigur, lipsa de spațiu poate fi combătută.

Prima modalitate este de a curăța dispozitivul de aplicații inutile, de fișiere vechi și de orice altceva de care nu aveți nevoie, dar ocupa spațiul. Aplicațiile pe care nu le mai utilizați, fotografiile vechi stocate în altă parte, muzică pe care nu o ascultați, pot fi șterse manual. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza atât managerul de fișiere încorporat, cât și cel instalat personal.

Există o altă opțiune – utilizarea programelor speciale pentru curățare (Clean Master, CCleaner, etc.). Sunt bune deoarece caută fișiere de sistem invizibile care nu sunt afișate de managerii de fișiere și o varietate de gunoi rămasa din activitatea programelor.

A doua opțiune este de a stoca fișiere în cloud. Acest lucru este convenabil deoarece accesul la fișiere poate fi obținut din orice loc unde vă conectați la Internet și de pe orice dispozitiv. Dar există dezavantaje: în primul rând, când sunteți offline, fișierele nu pot fi utilizate; și în al doilea rând, cu aplicații, o astfel de concentrare nu va funcționa.

Puteți utiliza „Google Drive”, cu atât este mai probabil să fie instalat inițial pe telefonul smartphone. Tot ce aveți nevoie este un cont Google (același pe care îl utilizați pentru Google Play) și câteva setări. De exemplu, puteți face ca toate fotografiile să fie încărcate automat pe „Disc” și să fie șterse de pe telefon. Veți obține un spațiu disponibil de 15 GB.

Există și altele – Dropbox, Box, Mega. Ele oferă o cantitate diferită de spațiu pentru fișierele dvs. cu un cont gratuit. Dar pe tarifele plătite există suficient spațiu pentru tot.

A treia opțiune este utilizarea cardurilor de memorie. De regulă, volumul cardului depășește capacitatea de memorie a telefonului smartphone. Majoritatea dispozitivelor moderne permit nu doar salvarea fotografiilor, videoclipurilor și muzicii pe card, ci și instalarea aproape a oricărei aplicații pe aceasta. În plus, fișierele înregistrate pe card sunt ușor de împărțit: scos, introdus în cititorul de carduri, de descarcat informațiile pe un computer sau pe un laptop.

Modelele actuale ale smartphone-urilor utilizează carduri Micro SD, în funcție de standard, vor avea diferite capacități. Capacitatea Micro SD nu depășește 4 GB, Micro SDHC – maxim 32 GB și Micro SDXC – până la 2 TB. Merită să acordați atenție clasei hărții (clasa de viteză): cu cât este mai mare, cu atât mai rapid va avea loc schimbul de date. Nu ar trebui să cumpărați imediat un card de mare volum, deoarece un smartphone ar putea să nu îl accepte – mai întâi trebuie să clarificați acest lucru în caracteristicile modelului.

Concluzii

Telefonul smartphone va avea întotdeauna mai puțină memorie decât cea specificată în specificațiile oficiale. Unii producători scriu asta explicit: doar atât de multă memorie, atât de mult este într-adevăr disponibilă. Dar nu toată lumea face acest lucru, așa că țineți minte: o parte de gigabyte vor fi consumate cu siguranță de sistemul de operare și de aplicațiile preinstalate, chiar și Android-ul pur va ocupa cât mai puțin spațiu posibil.

Deci, decideți în prealabil ce veți face cu toate acestea: curățarea constantă a memoriei, stocarea fișierelor în cloud sau obținerea unui card de memorie mare. În orice caz, alegerea este a ta!