Ce nu pot face gadget-urile! Ele ne informează despre prognoza meteo și ne ajută să nu ne blocăm în trafic pe o autostradă aglomerată, să ne dea posibilitatea să alegem un restaurant potrivit și să determinăm calea cea mai scurtă de la punctul A la punctul B. De ce să nu le oferim abilități suplimentare? De exemplu, pentru a ajuta la monitorizarea activității fizice, numărați numărul de pași și numărul de calorii arse?

Da, trackerele de fitness, brățările sport, unele ceasuri inteligente, pedometrele electronice știu cum să o facă. Dar google merge mai departe! Datorită serviciului Google Fit , puteți transforma orice dispozitiv Android într-un tracker de fitness.

Ce trebuie să faceți

În primul rând, va trebui să descărcați aplicația Google Fit și să o instalați pe dispozitivul pe care îl utilizați. Există versiuni pentru Android normal, precum și pentru sistemul de operare Wear.

În al doilea rând, este necesar să aveți un cont Google. Va trebui să completați profilul: specificați sexul, înălțimea și greutatea. Nu vă lăudați, specificați datele cu cea mai mare precizie, deoarece serviciul le folosește în calcule.

Google a actualizat aplicația Fit în august 2018 pe baza cercetărilor și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății și a Asociației Americane de Inimă. Prin urmare, aplicația a schimbat abordarea obiectivelor de fitness. Pe baza recomandărilor, trebuie să obțineți cel puțin 150 de puncte de formare cardio pe săptămână. E ușor.

Se bazează pe timpul activității și cardio, poate fi setat la instalarea aplicației sau modificat mai târziu.

Timpul de activitate este taxat pentru toate exercițiile fizice, chiar și pentru mersul pe jos și yoga! Un minut este taxat pentru 30 de pași pe minut. Punctele cardio reprezintă o recompensă pentru încărcăturile intense: mersul rapid (100 de pași pe minut), jogging, ciclism. Și pentru diferite tipuri de mișcare, veți primi un număr diferit de puncte: obțineți un punct pentru o plimbare și o plimbare cu bicicleta și două puncte pentru alergare sau aerobic.

În general, pentru a fi în formă bună, trebuie doar să dedicați 150 de minute pe săptămână sporturilor moderate și 75 de minute – intensive. Mergeți timp de 30 de minute în pași rapizi de cinci ori pe săptămână – și ați atins obiectivul. Acest lucru va îmbunătăți starea de somn și starea psihologică generală, precum și reducerea probabilității bolilor cardiovasculare.

Cum funcționează

Purtați pur și simplu un dispozitiv împreună cu dvs., iar Google Fit își urmărește mișcarea. Poți fi deosebit de încântat de faptul că nu aveți nevoie de setări suplimentare. Faceți tot ce este menționat mai sus, iar Google Fit va începe să funcționeze.

Progresul obiectivului este afișat pe ecranul dispozitivului mobil. Două inele – albastru și verde – sunt umplute pe măsură ce sunteți activ. Cererea ia în considerare, de asemenea, pașii, kilometrii călătoriți, calorii arse.

Când se atinge obiectivul, mesajul „Ai făcut-o!” Va apărea pe ecran.

În plus, datele pot fi introduse în modul manual, de exemplu, când ați facut sport fără un smartphone la dvs. Următoarele date sunt disponibile pentru introducerea:

tensiunea arterială;
greutate;
activitate (aici puteți alege dintr-o listă mare, există o mulțime de sporturi, inclusiv exotice, cum ar fi frisbee, paddleboarding, parapanta, squash, călărie și chiar dans dresaj).
De asemenea, puteți începe să urmăriți cursurile chiar în aplicație.

Mai multe statistici

Puteți să vă familiarizați cu statistici mai detaliate. Google Fit vă poate spune despre fiecare segment al activității dvs.: câți pași au fost făcuți, cât de mult ați călătorit, etc.

Pentru statistici mai exacte despre activitatea dvs., puteți utiliza Google Fit ca agregator de date din alte aplicații. Puteți conecta conturile cu mai mult de 30 de programe: aceasta include contabilitatea în greutate, trackerele sportive, consumul de calorii, datele despre puls și somn.
Serviciul este bun pentru că nu trebuie să fie inclus, ca multe aplicații sportive. Pur și simplu instalați aplicația, completați profilul – și apoi Google Fit funcționează. Puteți să uitați de asta pentru o vreme și apoi să reveniți la vizualizarea informațiilor despre activitatea dvs. și se pare că serviciul își amintește tot ce aveți nevoie.

Dacă credeți că această funcție nu mai este necesară, este ușor dezactivată în setările dispozitivului.